maandag 28 maart 2016

5 x 5 = 25

Waar mijn afgelopen zaterdag vrij idyllisch aandeed, is de Paasmaandag weer wat gewoner. Het is stormachtig buiten, de kinderen spelen dus binnen. Ook moet ik weer aan wat schoolwerk en het huishouden geloven. Ik had me voorgenomen voor school niets te doen, maar inmiddels zit mijn plichtsbesef me zo dwars dat ik toch maar even aan de slag ben. Ik heb nog 27 betogen van V5 liggen die beoordeeld moeten worden en morgen is de grote schrijftoets van V6 waarvan ik er nog eens 58 mag becijferen. Oeps... Dus als ik vandaag nog enkele teksten van V5 kan doornemen, dan voel ik me wellicht wat beter over de rest van deze week en de volgende.

Ik heb weer wat sterretjes af en omdat het er nu 25 zijn die zich lekker in een vierkantje laten leggen, mochten ze weer even uitgestald worden en op de foto. Ik vind ze nog steeds leuk, gelukkig. Oudste zoon fantaseert nog over een vuurtoren die er ergens bij zou moeten. Ik denk er ook over na, maar weet het nog niet precies. Misschien wel een vuurtoren in een hoek van de quilt met daarboven de enorme sterrenhemel. Heeft ook nog wel wat.
In de sterren moet een verloop zitten, de quilt wordt naar boven toe lichter. Is mijn bedoeling, dus ik ben benieuwd hoe dat uitvalt.
Voorlopig nog lekker door met sterretjes maken. Ik zet ze pas aan elkaar als ik er voldoende heb en dat zouden er zo'n 88 moeten zijn. Ach, altijd leuk, zo'n plan voor de langere termijn!

Wat ik op het moment wel mis, is het echte doorpitwerk. Op het moment heb ik helemaal niets om door te quilten en dat vind ik ook altijd wel leuk werk. En zeg nu niet dat ik best iets van jullie door mag pitten (dat was het eerste wat mijn moeder riep toen ik me iets beklaagde over mijn gemis), want ik zit nog niet op werkverschaffing te wachten, maar ik wilde wel dat ik mijn werkzaamheden iets beter had gepland. Dat er nu nog iets door te pitten was. Dus ik heb twee keuzes: doorwerken aan de Antique Wedding Sampler of doorwerken aan de Starry Starry Night zodat er weer iets door te quilten valt. Da's nog best lastig kiezen, beide zijn zo leuk! Ik houd van de eenvoud van deze sterren en tegelijkertijd ook van de uitdaging van de Antique Wedding Sampler. Toch denk ik dat ik met de sterren in een versnelling ga. Oudste zoon wordt elke dag langer en pikt steeds papa's quilt in, met zijn huisjesquilt is hij echt niet meer tevreden (die wordt ook echt te klein voor hem). Dus er zit wat meer noodzaak in de sterrenquilt. Dus lekker door sterren, 5 x 5 = 25, 6 x 6 = 36: nog 11 stuks, dan mag-ie weer op de foto!

1 opmerking:

  1. Wat een mooie sterretjes. Fijn dat je quilts zo gewild zijn :-) Grtjes Ingrid

    BeantwoordenVerwijderen

Bedankt voor je reactie! Ik vind het erg leuk om iets van je te horen.