woensdag 30 januari 2008

The wizard of Oz


Oeps, Heaven and Earth Designs gaf korting en nu heb ik opeens alweer een heel mooi patroon op de computer staan. Kostte maar 7 euro, maar ik ben er nog lang niet aan toe! Maar ja, het blijft wel goed, en het is leuk om te weten dat er nog altijd iets te borduren ligt! Dit is een heel groot werk, het allergrootste dat ik ooit gemaakt heb. Het is 525 steekjes breed en 279 steekjes hoog. Als ik dat borduur op 14 count aida, wat ik altijd gebruik, is dat 96 x 51 cm groot en het hele vlak is gevuld. Oeps, dat zijn 146475 steekjes. Dat zijn er best wel veel!

Udate januariEven een overzichtje van hoe het met mijn projecten gaat. Ik ben nu vooral bezig met Leap froggie, wat ik een erg leuk borduurwerk vind. Het is nagemaakt van een aquarel, maar de kleuren zijn voor het borduurwerk intenser. Er zitten wel veel confettisteekjes in, maar ook wel weer wat grotere vlakken. De kleuren zijn erg mooi, dus daar kan ik tijdens het borduren best wel van genieten!
Ik heb eerder deze maand nog wel wat gewerkt aan het draken-borduurwerk, maar dat ligt op het moment een beetje stil. Ik vind het leuk werk, maar zwarte stof borduurt wat onhandiger 's avonds omdat je de gaatjes minder goed ziet. Je steekt dus gemakkelijker verkeerd. Dit borduurwerk wil ik op Quintijns jongenskamer hangen, denk ik, het is best wel stoer.

Kaars voor troostquilts


Voor een Troostquilt voor Ineke heb ik dit lapje gemaakt. Het thema was o.a. kaarsen, en ik vond deze in kerstsfeer wel mooi. Kaarsen heb je juist met kerst veel aan, dus het paste er wel goed bij, vond ik. Dit werkje heb ik in een dag gemaakt. Ik zit op het moment met een erg heftige verkoudheid thuis, dus ik heb opeens weer tijd.

zaterdag 26 januari 2008

Libelles


Weer eens iets voor mezelf gemaakt, namelijk een gastendoekje met libelles. Ik heb hier geen twee weken over gedaan, maar ik ben de laatste tijd weer veel bezig met een groter werkje, namelijk Leap froggie. Aan het eind van de maand zal ik een foto van de vorderingen daaraan laten zien. Maar vandaag dus dit gastendoekje afgemaakt.

zondag 13 januari 2008

Kikkerelfje


Ik heb een patroon gekocht voor een borduurwerk dat ik wil gaan maken voor de volgende baby. Ja ja, vooruitstrevend, he! Maar er gaat toch nogal wat tijd in zitten, vooral als je een wat groter werkje wilt maken. Voor Quintijn heb ik 'Noah's ark' van Stoney Creek gemaakt, dat is behoorlijk groot. Wat ik nu wil gaan maken is vergelijkbaar in grootte, maar het is nu 1 groot plaatje, met maar 1 figuur erop, in plaats van een onderzeeer met ontzettend veel dieren. Er zit dus wel een verschil i n borduren. Maar het is dus erg mooi... En heel erg veel kruisjes. Dit werkje is 300 x 300 kruisjes. Ik heb het stuk stof al omgeslingerd om rafelen te voorkomen. De kleuren die ik niet had, heb ik besteld en nu is het dus daarop wachten voordat ik kan beginnen. Ik heb er zo'n zin in! Raar, toch, want ik heb ook nog wel een ander borduurwerk voor handen en dat zijn ook gewoon kruissteekjes maken. Maar deze kleuren zijn gewoon zo mooi! Soms denk ik ook wel eens dat er een steekje los zit bij me.

vrijdag 11 januari 2008

Huidig project

Nu ben ik weer begonnen aan een project van Dimensions. Ik heb er vorig jaar ook aan geborduurd, voordat ik allerlei randjes voor lakentjes en handdoeken voor mijn zoontje ging borduren.

Het moet een draak worden met tovenaar die hem in bedwang probeert te houden. Wel spannend plaatje.Ik heb nu wat plaatjes van gemaakt werk laten zien. Maar lang niet alles is ingelijst en ik heb op zolder nog een plastic tas met van alles staan. Daar maak ik een andere keer wel weer foto's van en die komen hier dan ook te staan.

donderdag 10 januari 2008

Fiets


Alweer een werkje af, maar dit was dan ook een gemakkelijke. Het is een fietsje met twee mensjes erop, een heel nostalgisch plaatje. Het is helemaal in het zwart op wit geborduurd, dus eigenlijk zie je alleen een silhouet. Ik had ook wel een plaatje van een ander fietsje, wat meer in kleuren, maar dat was eigenlijk net te klein voor de afmetingen die een lapje voor een Regenboogkussen moet hebben. Toen vond ik op het internet dit plaatje voor een borduurpakket. Ik heb mijn computerprogramma daar een patroontje van laten maken op de juiste afmetingen. Dit is een Regenboogkussen voor Jo en Marije. Hun thema is herinneringen en daarom vond ik een nostalgisch plaatje van een fiets daar nog beter bij passen. Dit plaatje heeft bovendien ook iets gezelligs.

woensdag 9 januari 2008

Vaasje met bloemen


Voor oma Boukje heb ik een Regenboogkussen aangevraagd. Zelf heb ik daarvoor ook een motiefje geborduurd.

Octopus


Voor de Birgittaquilt heb ik een octopus in een zwemband geborduurd. Ditzelfde motiefje staat ook op een boxkleed dat ik voor Quintijn gemaakt heb.

Tessa


Tessa is geboren! Ik had toevallig de avond van tevoren al het egeltje op het strookje gezet, dus zodra ik telefoon kreeg, ben ik als een gek gaan borduren om de naam erbij te zetten. 5 uur later zouden we op kraambezoek gaan en ik wilde het af hebben. Het is gelukt!

Jean en SvenEen vriendin van mij heeft een tweeling gekregen.

Ik heb voor hen een handdoek geborduurd, voor beide eentje. Sven heeft een donkerblauwe en Jean een turkooize. Op het moment lijkt Sven nog de stoerste, dus vandaar ook voor hem de stoerste kleur.

Ballerina-beer


Ik heb een beertje van Forever Friends geborduurd voor een felicitatiekaart als straks de baby van Grietje geboren wordt. Het is een ballerina, want dat past wel bij een meisje, vond ik.
Ik weet dat Grietje deze beertjes ook erg leuk vindt, dus dit is wel geschikt. Hopelijk krijg ik het mooi in een kaartje geplakt.

Babydekentje


Grietjes babydekentje is klaar! Voor Quintijn heb ik tijdens mijn zwangerschap een dekentje voor in de kinderwagen gehaakt.
Voor het kindje van Grietje dat de komende weken geboren wordt, heb ik nu ook zo’n dekentje gemaakt. Ik weet al dat het een meisje is, dus die informatie kon ik mooi gebruiken bij de kleuren kiezen voor het dekentje.
Quintijns dekentje heeft strepen van allerlei breedtes. Grietje houdt van iets meer structuur, dus voor haar dekentje heb ik telkens strepen van drie rijen gemaakt. Het is een erg leuk dekentje geworden.

Indiaanse vrouw


Ik heb een indiaanse vrouw voor de Viktorquilt geborduurd. Het thema was indianen en motors, maar ik kon van geen van beide onderwerpen een patroontje vinden. Een oproep op het internet leverde ook geen resultaat op en waarschijnlijk was het gebrek aan patroontjes ook de oorzaak van de open plek in de database. Meestal zijn de lapjes zo vergeven.
Ik heb een paar jaar terug een schilderij geborduurd waarop een indiaanse vrouw staat. Het patroon hiervan had ik niet meer (ik heb me dus ook direct voorgenomen om nooit meer een patroon weg te gooien), maar ik heb het van het schilderij over geborduurd. Het is best mooi geworden!