vrijdag 25 april 2008

Leap froggie april


Ik heb weer een week aan Leap froggie gewerkt. Het meest ingewikkelde deel met het kikkermeisje heb ik gehad, daar had ik steeds maar zo'n 5 kruisjes in dezelfde kleur bij elkaar. Nu zijn de vlakken iets groter. Ik blijf het ontzettend mooi vinden!

Ik wil er ook niet te lang over doen, want ik wil eerst dit patroon afhebben voordat ik aan een nieuw project van Heaven and Earth Designs begin.

Tweede plaatje Paddington

En het tweede plaatje van Paddington staat erop! Het gaat eigenlijk heel eenvoudig, het enige wat gewoon heel veel tijd kost zijn de stiksteekjes, maar die zijn dan ook echt noodzakelijk, zonder die stelt het plaatje weinig voor.

Paddington gaat ook mee op vakantie naar Frankrijk, want dit is een redelijk klein kant en klaar pakketje, in tegenstelling tot mijn bakken dmc die ik voor mijn andere werkjes heb!

dinsdag 15 april 2008

Sal zebra deel 1 af!

Ik heb ook het laatste patroon van deel 1 van de SAL af, nu ben ik eigenlijk wel weer bij. Deel 2 is twee weken geleden officieel vrijgegeven, maar ik geloof dat niemand daar al wat van af heeft. Nu kan ik dus gewoon met de rest mee borduren en ook weer eens met mijn andere werkjes bezig. Omdat ik niet echt achter wilde liggen met de SAL had ik die al die tijd laten liggen.

Wat er nu nog ligt:

  • Beertje Paddington groeimeter. Heb ik nu weer opgepakt. Ik wil in ieder geval één figuurtje af borduren voor ik weer wat anders pak.
  • Leap froggie natuurlijk. Ik heb nu drie pagina's patroon af. Hier ga ik na Paddington weer even aan werken.
  • Lost no more (herder). Ondergrond staat er bijna op. Daarna wordt het weer interessanter.
  • De draak. Echt al een poos niet aan gewerkt, moet eigenlijk wel weer eens.
  • Een borduurwerk van Theresa Wentzler, Gardian Angels of zo? In ieder geval twee engelen aan de hemelpoort met daarachter alle planeten. Heel mooi, maar heel ingewikkeld. Dit werkje ligt dan ook even niet in mijn la waaruit ik steeds m'n werkjes pak. Dit komt nog wel.

Verder heb ik nog allemaal patronen liggen waarmee ik ook wel graag aan de slag wil, maar dat mag natuurlijk niet van mezelf.

  • Cars ABC. Wil ik maken voor Quintijns volgende kamer
  • The Wizard of Oz van Heaven and Earth Designs. Heel groot, heel mooi!
  • The Minstrel van Theresa Wentzler
  • Alice in Wonderland sampler
  • Day en Night van Maria van Scharrenburg.

Nog genoeg te doen. Doe me nog maar zo'n leven ernaast, puur voor borduurwerk!

zondag 13 april 2008

Samoerai af!


Dit werkje uit The gold collection van Dimensions lag al jaren in de kast. Het is niet iets wat ik direct aan de muur wil hebben, en daardoor was het in de vergetelheid geraakt zodra ik alle leuke stukjes geborduurd heb. Maar afgelopen week was ik aan het opruimen om te inventariseren hoeveel borduurwerken ik heb, en toen zag ik dat deze bijna af was. Dus vandaag heb ik de laatste steekjes gedaan en de Samoerai is af!


Het is een heel bijzonder werkje. Het is geborduurd op 18 count cremekleurige aida, tamelijk fijn dus. Het meeste is geborduurd met twee draden, ook met gemengde kleuren, maar de achtergrond is met één draad geborduurd, waardoor het ook echt een beetje op de achtergrond komt. Er zit heel veel gouddraad in het borduurwerk en Dimensions heeft een gouddraad die wel prettig borduurt! Op de kimono zijn met gouddraad ook allerlei motieven aangebracht. De koordjes om de zwaarden zijn echt gedraaid en er zitten kraaltjes aan. Ook onderaan de kimono zitten nog kraaltjes. Al met al een heel borduurwerk!

donderdag 10 april 2008

Quintijns geboortetegel af
Eindelijk heb ik Quintijns geboortetegel ingelijst. Ik had het meeste borduurwerk al voor zijn geboorte gedaan. En het werkje zelf had ik al jaren in huis. Ik wilde graag een geboortetegel in het thema van 'De ark van Noach' en op Ebay vond ik die.


Ik heb dit borduurwerk zelf in een fotolijst ingelijst. Het wordt wat prijzig om het allemaal te laten doen en eigenlijk ziet het er zo ook best wel mooi uit! Nu nog even wachten tot Jan Steven het even ophangt in Quintijns kamer. Ik ben heel goed met naald en draad, maar een boormachine raak ik echt niet aan!

dinsdag 8 april 2008

SAL Tijger deel 1 af


De tijger kostte me best wel wat werk. Het zit net wat ingewikkelder in elkaar, of zo. In ieder geval ben ik er twee weken mee bezig geweest en dat was bij de andere twee niet zo. Gisteravond ben ik met de zebra begonnen. Het is inmiddels 1 april geweest, dus officieel is deel 2 nu begonnen. Maar daar staat weer 3 maanden voor, dus dat moet me gemakkelijk in die tijd lukken. Er zijn trouwens nog meer mensen nog niet klaar met het eerste deel!