vrijdag 30 mei 2008

Lost no more - schaap erbij


Ik heb weer twee weken geborduurd aan Lost no more en het is weer een lekker stukje opgeschoten. Het schaap staat er inmiddels ook op, dus de rest is vooral achtergrond. Wat ik altijd jammer aan borduurwerken van Dimensions vind, is de kwaliteit van het garen dat erbij zit. DMC slijt eigenlijk nooit, dan moet je hele rare dingen doen. Maar sommige kleuren van Dimensions slijten zomaar, en dan heb je ineens de draad los in de hand. Is heel frustrerend, vooral als je nog maar een paar kruisjes moest.


Maar dit werkje gaat nu eerst de la weer even in en ik ga weer twee werkjes van de SAL afmaken!

woensdag 14 mei 2008

SAL olifant deel 2 af


Weer lekker verder gewerkt aan de SAL, nu de olifant. Dit ging eigenlijk echt heel erg snel, hoewel er veel hele kruisjes in zaten. Maar toch, nu alweer het deeltje af. Nu moet ik voor 1 juli nog een deel aan de tijger en de zebra borduren, maar dat komt in juni wel weer. De rest van de maand mei ga ik werken aan 'Lost no more' om daar ook weer een stukje verder mee te komen.

donderdag 8 mei 2008

SAL giraf deel 2 af


Eenmaal weer in Nederland ben ik verder gaan werken aan de SAL de giraf. Ik heb besloten een stuk uit het eerste deel uit te halen, en toch metallic draad te gebruiken. Sanderijn heeft me aardig uit kunnen leggen hoe dat wel goed zou moeten gaan en dat werkt inderdaad. De stiksteekjes waren weer erg veel werk, maar dat is bij deze serie nu eenmaal zo. Je moet op de raarste plekken in de stof steken en dan borduur ik ook nog op 18 count aida, dus dat is al best wel fijn. Maar het resultaat is wel weer erg mooi!

Paddington derde plaatje

Beertje Paddington is meegeweest naar Frankrijk. Ik heb daar minder kunnen borduren dan ik gehoopt had, maar ik heb er toch nog een plaatje opgekregen. Met dit borduurwerk ben ik nu dus op de helft.