zondag 29 juni 2008

Leap froggie juni


Na de SALs weer lekker met Leap froggie bezig. Het blijft leuk, al die regenboogkleurtjes. En doordat ik het op 14 count aida borduur, is het eigenlijk ook heel gemakkelijk. Eerst baalde ik wat van mijn keuze voor deze stof (was niet zozeer echt een keuze, ik had dit in huis en wilde echt per se DIRECT beginnen), maar nu vind ik het wel een mooie afwisseling met mijn andere borduurwerken. Ik heb trouwens voor mijn andere HAED, the wizard of OZ, wel 18 count. Stiekem ben ik daar trouwens ook al aan begonnen. Ik heb de vlakverdeling aangebracht (ik pak het een keer echt serieus aan) en ik heb al een paar kruisjes gedaan. Zo heb ik tenminste ook al dat vervelende omslingeren gedaan.


Morgen gaan we op vakantie en ik ben heel erg aan het twijfelen welk(e) borduurwerk(en) ik nu mee ga nemen. Het wordt me iets gemakkelijker gemaakt doordat de nieuwe patronen van de SALs er nog niet zijn, maar dan nog blijft er erg veel over. Ik heb eigenlijk ook wel zin om door te werken aan 'Leap froggie', is gewoon erg leuk. Maar aan 'Lost no more' wil ik ook wel wat doen. Ik heb als deadline voor dit borduurwerk de volgende verjaardag van mijn moeder, heb ik besloten. Dat is in april volgend jaar, dus ik heb nog even, maar toch, het gaat wel snel. En verder heb ik ook Paddington nog liggen. Motivatie voor dit werkje is dat het best wel klein is, en dat ik zo wat van mijn WIP-lijst af kan schrappen (om het natuurlijk net zo hard weer in te wisselen met wat anders... 'k ken mezelf!).

Ik zie nog wel even waar ik morgenochtend nog het meeste zin in heb. Laat ik het maar een impulsbeslissing houden, zo belangrijk is het tenslotte ook weer niet.

dinsdag 17 juni 2008

SAL zebra deel 2 af


Ik heb nu alle delen 2 van Dierenwereld af, de giraf, de olifant, de tijger en nu als laatste de zebra. Mooi op tijd, want 1 juli komen er weer nieuwe patronen, voor deel 3. Daar kan ik dus lekker in de zomervakantie aan borduren.

zaterdag 14 juni 2008

Noah's sub

Het grootste borduurwerk dat ik tot nu toe gemaakt heb! Ik heb het gemaakt voor mijn zoontje en het hangt dus ook in zijn kamer. Het borduurwerk is van een kunstwerk nagemaakt en het was heel erg leuk om te borduren. Er staan zoveel kleine dingetjes op, het was geweldig! Alleen alle stiksteekjes waren natuurlijk een ramp... En het laten inlijsten van zulke grote borduurwerken is nogal prijzig, wij waren hier 150 euro aan kwijt! Als iemand een oplossing heeft voor het inlijsten van borduurwerken, reageer alsjeblieft! Ik doe nu ook wel werkjes in standaardlijstjes, maar heel veel werk heeft geen standaardmaten, dus dat wordt echt niet mooi!

Border collies


Dit borduurwerk heb ik voor onze hond Rjukan gemaakt, hij is een ... border collie dus. Het hing in ons huis in Groningen altijd boven zijn bench in de hal, hier hangt het in de keuken, ook boven de plek waar vroeger Rjukan bench stond. Leuk werkje ook, maar ook zomaar af.

Schellekoord


Dit schellekoord ben ik een keer in de opruiming bij borduurwinkeltje in Groningen tegen gekomen. Ik heb het grotendeels tijdens een vakantie naar Frankrijk geborduurd. Zelfs in de auto heb ik nog geborduurd... Eigenlijk was ik toen (1999) ook al best wel verslaafd, besef ik achteraf.

Dit schellekoord vond ik mooi omdat de plaatjes allemaal met elkaar verbonden zijn en niet losse plaatjes zijn, zoals je ook wel vaak ziet.

Two by two they came


Thema de ark van Noach! Deze vond ik vanwege het thema gewoon erg mooi en ook al die kleine beestjes langs de rand! Het was heel erg leuk om te borduren. Waar ik met dit werkje van begon te balen, is dat de patronen van Dimensions allemaal zo'n beetje hetzelfde formaat opleveren en dat had ik nu eigenlijk wel een beetje gezien. Het was echt tijd voor wat anders.


Dit werkje hangt op een zeer prominente plek in huis, namelijk boven de televisie. Hij valt wel op.

Eyes in the wild


Mooi, mooi, mooi! Ik ben dit gaan maken omdat Jan Steven helemaal gek van tijgers is en dan is dit natuurlijk een schitterend plaatje. Het is geborduurd op 14 count aida, maar het doet helemaal niet grof aan. Het is gewoon hartstikke leuk! De achtergrond vond ik een beetje saai om te borduren, ik houd eigenlijk niet zo van die zandtinten om te borduren, maar het wordt er wel heel mooi van.

Dolphins domain
Ook weer een werkje van Dimensions, deze heb ik nog wel echt in de winkel gekocht, ik had Ebay nog niet ontdekt... Dit is eigenlijk helemaal niet zo'n groot werkje en het kon mijn borduurgekte dan ook niet echt aan. Het was zomaar af. Het is wel erg mooi en ik heb het op een plek hangen waar ik erg geregeld langsloop, namelijk langs de trap. Van Jan Steven heb ik toestemming om hier een soort galerie te maken voor al mijn werk.

Hidden spirits


En dit is het zusje van Sacred connection. Ik heb haar via Ebay gekocht, ik kwam erachter dat je op deze manier voor maar een kwart van de prijs erg veel borduurpakketten kon kopen. Toen was natuurlijk het hek van de dam! Ik heb deze twee werken tegelijk in laten lijsten en ze hangen nu naast elkaar boven de piano in de woonkamer. Erg mooi werk, mensen geloven vaak niet eens dat het geborduurd is.

Sacred connection


Dit is het borduurwerk waarmee ik weer serieus aan het borduren ben geslagen. Ik studeerde in Groningen en daar was een erg leuke borduurwinkel die Dimensions verkocht. Dit was heel wat anders dan de bloemetjes van Lanarte en ik was verkocht! Het is alleen afschuwelijk duur! Hier heb ik met heel veel plezier aan geborduurd. Het was zomaar af.

Gieter


Dit borduurwerk heb ik ook tijdens mijn middelbare schooltijd gemaakt. Ik was de witte kat van Pako even helemaal zat en ben toen dit, juist heel kleurrijk, gaan borduren. Dit was mijn eerste werkje op Aida en dat vond ik eigenlijk toch wel heel gemakkelijk! Qua thema is dit niet helemaal geweldig, maar ik ben toen gewoon helemaal voor de kleurtjes gevallen. Nu staat het mooi ingelijst in de studeerkamer.

Witte kat


Dit is een borduurwerkje dat ik al heel lang geleden gemaakt heb. Het is eigenlijk mijn tweede borduurwerkje, mijn eerste was Vera de Muis, die borduurde ik toen ik een jaar of acht, negen was. Daarna was ik heel ambitieus en wilde ik wat groters. Dat werd dus deze witte kat, van Pako, geloof ik. Maar dit was toch wel heel veel vooral wit en grijs en ik heb hier héél lang over gedaan. Pas tijdens mijn eindexamen vwo heb ik hem een keertje afgemaakt. Nu hangt hij in onze slaapkamer.

donderdag 12 juni 2008

SAL tijger deel 2 af


Nadat we terugwaren van een weekend Centerparcs waar ik de handdoeken als cadeautje had uitgedeeld, ben ik weer verder gaan werken aan de SAL. Het is nu ook al 12 juni en 1 juli komen de nieuwe patroondelen, ik wil dan wel graag klaar zijn! Maar de tijger is nu ook weer klaar, nu moet er nog een deel van de zebra geborduurd worden. Maar ik heb ook nog ruim de tijd, dus dat gaat wel lukken!

Dit deel van de tijger bestond uit een soort achtergrondplaatje van een dorp, allemaal in bruintinten. Totdat je de stiksteekjes aanbrengt, zie je eigenlijk helemaal niet wat het voorstelt. En met stiksteekjes ziet het er ineens heel leuk uit!

donderdag 5 juni 2008

Grietje


Grietje is ook jarig geweest, dus voor haar ook een handdoek. Ik had voor haar dochters al wel handdoeken geborduurd, maar nog nooit voor haarzelf, dus nu toch nog maar een keer. Ook deze handdoek is met Color Variations gemaakt. Het is hier nog wel wat mooier geworden.
Ik ben ook wel benieuwd naar die patronen die bij het draad geleverd worden. Misschien valt daar ook nog wel een leuke serie van te maken.

zondag 1 juni 2008

Rosaly


Rosaly, de vriendin van mijn broer is jarig geweest en daarom heb ik voor haar een handdoek gemaakt met haar naam erop. Ik heb hierbij voor het eerst met DMC color variations gewerkt en ik vind het resultaat wel leuk. Jammer dat sommige tinten zo licht zijn dat je ze haast niet ziet op wit.