vrijdag 18 juli 2008

SAL Giraf deel 3 klaar


Het eerste dier van deel 3 is weer klaar. Van de giraf staat er nu ook een gedeelte van z'n koppie op. Verder heb ik nu een stuk stof geborduurd met Afrikaanse(?) motieven, zoiets staat op elke dierenlap. Ik denk dat deel 4 heel mooi gaat worden, daar komt nog meer giraf op.

donderdag 10 juli 2008

Pastorale vakantie


En het is 'Lost no more' geworden die mee is geweest op vakantie. Niet dat ik verschrikkelijk veel gedaan heb, hoor. Ik ben er weer eens achter gekomen dat op vakantie gaan met kind iets heel anders is dan zonder. En het rare is dat nog steeds mamslief voor alles opdraait. Jan Steven zit lekker te lezen terwijl ik een volledig entertainmentprogramma voor Quintijn heb gedraaid. Toch heb ik net zoveel boeken gelezen als Jan Steven, ik lees gewoon veel sneller, gna gna gna...
Maar die rollenverdeling blijft bij ons toch echt wel bestaan... Tja, hij knapt nu ook ons huis op, ik help alleen maar als Quintijn slaapt. Da's dan ook wel weer gemakkelijk.

Quintijn begint interesse in mijn borduurwerk te krijgen. "Als mama dat zo interessant vindt, moet het toch wel heel erg leuk zijn!" Kon ik eerst nog weleens een paar steekjes maken als hij rustig op de grond aan het spelen is, tegenwoordig kruipt meneer direct op me af en neemt mijn patroon, stof, of erger nog, mijn doos met bobbins te grazen! Dus nu alleen nog maar de avonduurtjes voor m'n borduurwerk. Tja, het is ook wel logisch, het is erg luxe als je overdag de tijd hebt om te borduren. Vroeger was dit tijdens vakanties zo, maar dat is dus verleden tijd!


Maar 'Lost no more' dus mee op vakantie en ik heb toch nog wel wat gedaan. De hele grond is nu gedaan en ik ben toe aan de schaapjes op de achtergrond en de bomen. Weer heel anders en dus leuk. Ik ben nu eerst weer even bezig met de SAL, want er zijn net nieuwe delen uit, maar als ik in juli nog tijd over heb, pak ik zeker dit de herder weer op.