zondag 31 augustus 2008

Afghan blok 3 af


Eindelijk is er wat meer leven in mijn afghan. In blok 3 zit een heel schattig eekhoorntje. Binnen een week had ik dit blok geborduurd en dat terwijl ik wel weer aan het werk ben. Het is gewoon erg leuk werk en al mijn andere borduurwerkjes raken achterop... Maar ik heb vanzelf de rest weer ingehaald en dan kan ik maar één blok per maand borduren, dus dan valt het wel mee.

Er is een deur


Weer aan Leap froggie gewerkt. Er is niet verschrikkelijk veel veranderd, want veel van mijn tijd is ook aan de Afghan opgegaan. Maar er is een deur bijna bij gekomen, dus het ziet er toch wel weer wat anders uit.

Het lijkt nog nergens op


Ik heb nu een paar keer aan The wizard of Oz geborduurd, maar het lijkt nog helemaal nergens op. Ook niet zo raar, waarschijnlijk, er staat nog niet zoveel op. Straks blijk ik ineens stiekem de heks achter de boom geborduurd te hebben en zie je het pas als de rest erom heen staat. Zo had ik dat met Leap froggie ook. Ik had geen idee waarmee ik bezig was, toen het ineens de schoen bleek te zijn.

Ik vind het een moeilijk patroon. Ik heb het al een keer vergroot, maar nog steeds zijn de hokjes klein en de patroontjes lijken heel veel op elkaar. Maar tja, zo borduur ik ook een keer wat moeilijkers.

zaterdag 23 augustus 2008

Afghan blok 2Zo'n afghan werkt echt verslavend, op één of andere manier. Het is zo leuk om de takken en blaadjes te zien verschijnen! Blok 2 heb ik alweer af. Ben nu heel erg aan het twijfelen of ik alweer verder werk aan het randje voor blok 3 of dat ik Leap froggie weer pak. Beide is zo leuk! Ik wil zoveel meer tijd om te kunnen borduren, en toch voel ik me af en toe ook een beetje schuldig dat ik zoveel borduur, want zeg nou zelf: hoe zinnig is dit nu eigenlijk??? Nou ja, het is heerlijk ontspannend en ik denk altijd maar dat ik zo'n lief en leuk en relaxed mens blijf doordat ik elke avond een paar uurtjes tot mezelf kom met kruissteekjes. Ieder zijn ding, toch?

Nou, hier dus deel 2 van mijn tafelkleed en een plaatje van het geheel.

Babylakentjes

Voor Quintijn had ik tijdens de zwangerschap allemaal babylakentjes geborduurd. Ik kreeg vorig weekend de lakentjes voor de kinderwagen terug van Grietje, ook Tessa is de kinderwagen nu ontgroeid, dus ik heb ze nog even op de foto gezet.

Quintijns babydeken


Een van de eerste berichtjes in dit blog was een babydekentje dat ik voor mijn nichtje Tessa gehaakt had. Maar dat was niet het eerste dekentje dat ik haakte. Voor Quintijn heb ik ook al een dekentje gehaakt, maar dat stond nooit echt op de foto. Dus hier alsnog.

Babykleedje


Ik heb bijna een jaar geleden een boxkleed voor de baby van m'n zusje geborduurd. Ik was er ooit aan begonnen toen ze zwanger was van haar eerste, maar zij werd veel te vroeg geboren, en in alle commotie die daarna volgde, ben ik er nooit aan toe gekomen om het af te maken. Tijdens de zwangerschap van haar tweede, herinnerde ik me ineens het kleed en ik heb het afgemaakt. Het is anders geworden dan ik in eerste instantie van plan was. Bedoeling was het kleed te vullen met allemaal Winnie the Pooh motieven, maar dit leek me uiteindelijk toch leuker. Het hele alfabet staat op het kleed.
Ik had er nooit een foto van gemaakt, maar vorig weekend zag ik het bij hun liggen en toen heb ik het toch maar even vereeuwigd. Mijn zusje bewaart het kleed nu voor haar kleinkinderen later.

zaterdag 16 augustus 2008

Tijger deel 3 af


Jippie! Na heel veel kruisjes en stiksteekjes is nu ook deel 3 van de tijger af. Sanderijn had me al gewaarschuwd dat het veel werk was en ze had gelijk... Maar nu staat het beestje er weer op en ga ik eerst verder met andere werkjes. Leap froggie heb ik alweer uit de la gehaald, de kleurtjes lachen me toe! En dan kan ik ook weer eens een andere WIP-foto op de HAED-club van Mirjam zetten, mag ook wel weer eens. Ik denk dat ik de rest van augustus aan leap froggie werk, misschien nog even blok 2 van de afghan er tussendoor, maar dat gaat heel snel. En dan in september de zebra deel 3, want op 1 oktober komen er weer nieuwe patronen.

vrijdag 15 augustus 2008

Afghan blok 1


En blok 1 staat er alweer op! De eerste 5 blokken zijn dan ook niet echt veeleisend, vooral veel tak en een paar blaadjes, maar het staat er toch maar weer mooi op. Ik kijk uit naar blok 3, daar zit een eekhoorntje in dat ik erg schattig vind.

Jan Steven moet lachen om het enorme tafelkleed dat ik nu weer aan het borduren ben, maar hij realiseert zich dat mijn hobby al met al helemaal niet zoveel kost, dus hij zeurt maar niet.

donderdag 14 augustus 2008

Opeens weer tellen

Het is lang geleden dat ik op telstof heb gewerkt, dus werken aan de afghan is een leuke verandering. Ook heb je snel wat op de stof omdat het tamelijk eenvoudig is, zeker als je het met HAED vergelijkt. Ik heb nu voor het eerste blok de rand gemaakt en ik ben begonnen aan het takje. Ik had de hoop vanmiddag een heel eind te komen, maar Quintijn besloot dat hij geen zin in een middagdutje had en hij was er dus alweer na 40 minuten uit. En met Quintijn in huis kun je echt niet borduren. Hij komt continu even buurten om te kijken wat mama nu zo interessant vindt. Bovendien is hij niet zonder controle vertrouwd. Hij kan de oven en de afwasmachine al aanzetten en wij hebben nog zo'n ouderwetse oven, die ook aan de buitenkant heet wordt.

Ik was even aan het twijfelen of ik wil proberen een inhaalslag te maken met de afghan, maar ik denk het toch maar niet. Als ik dit blok af heb, lig ik nog steeds zes blokken achter, en ik wil ook graag aan andere dingen borduren. Ik heb bijna de tijger van de andere SAL af en daarna wil ik weer een stuk aan Leap froggie werken. En de herder wacht ook nog... Aan The wizard of Oz werk ik nu op de 24ste van de maand. Dat heb ik nu al twee keer gedaan en zo komt er toch wat op de stof, hoewel het natuurlijk niet snel gaat. Ik zal na 24 augustus een foto plaatsen om te laten zien wat er al is.

dinsdag 12 augustus 2008

Nature's home Afghan


Ik heb me toch laten verleiden... Ik had me zo voorgenomen dat ik echt genoeg in mijn borduurla had liggen... en dat is ook zo, dus dat ik eerst dingen af zou maken voordat ik ergens anders aan zou beginnen. Ik vond die Afghan van het SAL-borduurclubje al zo mooi, maar ik zou hem toch maar niet gaan borduren. Want ik heb nog zoveel en dat vind ik ook nog zo mooi. Maar ik ben dus toch overstag. Zaterdag heb ik de afghan van Sanderijn in real life gezien. En hij was mooi!!! Toen nog een nachtje erover geslapen en zondag wist ik het wel: ik ga hem ook maken!

Dus maandag naar de handwerkwinkel. Voor een dichte deur, tuurlijk: maandag. Dus dinsdag met Quintijn weer naar de handwerkwinkel. Stof uitzoeken was best moeilijk. Ik had gezien dat Sanderijn het op telstof deed, i.p.v. aida en daar valt veel voor te zeggen, je ziet namelijk nog heel veel van de stof en dan is aida gewoon minder mooi. Maar binnen de telstof heb je nog honderd en één soorten en kleuren. Ik heb uiteindelijk voor witte, elfdraads jobelan gekozen, een mooie regelmatige stof. Het liefst had ik cremekleurig gehad, maar dat had de winkel niet.

Nu ben ik aan het omslingeren en daarna kan ik de rand gaan borduren. Leuk!!!

woensdag 6 augustus 2008

Parkietjes


Weer eens een lapje voor de regenboogkussens. Dit was een spoedlapje, want de vrouw voor wie dit kussen bedoeld is, is erg ziek. Ik heb het dus ook in twee avonden gemaakt. Haar thema's waren vogels en bloemen en ik vond deze parkietjes een paar fleurige vogeltjes. Ik hoop dat het kussen snel gemaakt wordt.

zondag 3 augustus 2008

SAL olifant deel 3 af

De titel zegt het al, er is weer een deeltje af. Deel 3 was groter dan de vorige 2 delen, dus er gaat nu echt meer tijd inzitten. Maar met deel 3 ben ik dan ook al op de helft van het totale werkje. En het wordt mooi!

Paddington plaatje 4


Tijdens een logeerpartijtje bij mijn ouders heb ik weer eens aan Paddington gewerkt. Tijdens zo'n gelegenheid is het juist gemakkelijk dat je iets simpels om handen hebt. Er is dus ook weer een heel plaatje op de stof komen te staan. Nu al 4 van de 6 plaatjes gedaan. Het einde komt in zicht. Misschien heb ik het werkje zelfs nog wel voor mijn verjaardag af, dan heb ik er minder dan een jaar over gedaan. Ik heb het van Peter voor mijn verjaardag gekregen.

Ik moet maar vast gaan verzinnen wat ik er mee wil gaan doen. Inlijsten vind ik niet leuk bij zoiets.