vrijdag 26 september 2008

Vogeltje erop

Ik heb nu blok 7 ook alweer af. Leuk vogeltje op de afghan. Haast geen stiksteekjes, dus dat ging hartstikke snel. Mijn moeder is inmiddels ook al enthousiast over de afghan. Misschien dat zij hem ooit ook nog wel gaat borduren!

Ik heb ook de zebra deel 3 bijna af, maar daar zit ik dus wel met die stiksteekjes te #*^%^&. Die zijn daar dus gewoon echt niet leuk, maar ja, het hoort erbij...


Nu eerst lekker verder met blok 8. Ik heb de kleurtjes gesorteerd en Quintijn ligt lekker te slapen. Zometeen Popstars (slecht he!?) als achtergrond en dan weer heerlijk verder. Wat een topavond!

zondag 14 september 2008

Afghan deel 6 is af!!!


Het eerste vogelhuisje staat erop en het is MOOI!!! Zoveel kleurtjes en patroontjes, het is gewoon heel erg leuk. De stiklijntjes zaten er op zomaar op, maar ze zijn bij dit patroon ook niet zo moeilijk. De meeste lijntjes gaan gewoon langs de kruisjes en je hoeft niet zomaar ergens op 3/8 ste (of zo) in een kruisje te steken, zoals bij de andere SAL, Dierenwereld, het geval is.


Ik had niet verwacht het vanmiddag af te krijgen, maar Quintijn sliep ineens een uur langer dan hij anders doet. Lief kereltje, had vast in de gaten wat mama van plan was. Vanavond pak ik eerst de zebra van Dierenwereld op. Die moet ik ook nog even afmaken, deel 3 dan. En daarna natuurlijk weer een blok van de afghan. Dat is dan blok 7 en officieel is men nu bij blok 8. Ik ben bijna bij!

Ik had gisteren direct al bericht van 123stitch dat mijn bestelling op de post was gegaan. Ik ben benieuwd hoe lang het duurt voordat het aankomt!

zaterdag 13 september 2008

Cadeautjes ingeslagen

Ik ben weer even aan het internetshoppen geweest. Was natuurlijk niet nodig, ik heb nog ontzettend veel borduurspul liggen. -Ben soms trouwens ook wel nieuwsgierig naar de totale waarde van wat ik heb liggen. Zou ik rijk zijn geweest als ik het niet allemaal gekocht had?- Maar ik heb bedacht dat ik voor de verjaardagen van twee vriendinnen van mij (beide begin december) een cadeautje wilde borduren. Ik kan het hier veilig kwijt, want ze lezen deze blog toch niet en ik ben zo enthousiast dat ik het toch wel even zeggen wil!


Voor de één heb ik 'Verliefde poesjes' van Pako gekocht. Zij heeft twee katjes en ik vind het plaatje eigenlijk ook wel passen bij hoe zij met haar vriend is.
Voor de andere vriendin heb ik 'No late knight snacking'. Zij is helemaal gek van draken en ik vond dit plaatje wel humoristisch. De draak wordt in mijn versie paars, want dat vindt zij erg mooi.
En dan als laatste een cadeautje voor mezelf. Ik was al een tijdje op zoek naar dit borduurwerkje, "My stash is full of treasures, now all I need is time." Het heeft de tekst die ik ook als ondertitel voor mijn blog heb. En het is zo herkenbaar: ik heb een voorraad waarmee ik nog wel honderd jaar vooruit kan, ben ik bang. Vooral qua patronen dan. En dan ben ik nog niet eens echt erg. Ik ken genoeg vrouwen die wel twintig patronen van HAED op de computer hebben staan. Dan ben je echt de rest van je leven wel zoet.
Ik had gisteren ook een klein jubileum te vieren... :) Ik werkte toen een maand aan de afghan. En ik heb er al vijf en een half blok opstaan! Ik ben best trots op mezelf!!!

woensdag 10 september 2008

Leuke kleurtjes

Ik ben lekker bezig met het vogelhuisje. Het is even raar om niet na twee dagen het blok alweer af te hebben, maar het is ook erg leuk dat er nu echt iets ontstaat. En ik hou toch het meest van kleur, het liefst veel kleur, vandaar ook de naam van mijn blog.
Vanavond weer lekker borduren. Ik heb net 6 uren lesgegeven, nu nog even de lessen voor vrijdag voorbereiden en dan kan ik vanavond lekker op de bank.
Met Quintijn gaat het alweer beter. Hij was gisteren nog een beetje koortsig, maar al wel weer helemaal het mannetje. Ik hoopte even dat hij weer een middagdut van drie uur zou maken, net als maandag, maar nee hoor, na bijna twee uur was Quintijn weer superwakker. Ik had stiekem gehoopt dat ik nog even een paar steekjes kon zetten, maar nu heb ik alleen mijn lessen voorbereid in zijn slaaptijd. 's Avonds was er een ouderavond, dus pas na half 10 heb ik even ter pure ontspanning wat geborduurd.
Vandaag is Quintijn weer gewoon naar de creche. Ze zouden bellen als het niet goed ging en ze hebben niet gebeld. Dus waarschijnlijk is hij heerlijk aan het spelen. Straks samen gezellig eten (het is nog gezellig, hij lust alles) en daarna kan hij zijn bedje weer in. Morgen weer een dag samen. En dan begint er een avondje voor mezelf, eens kijken hoe ver ik met het vogelhuisje kom!

maandag 8 september 2008

Vogelhuisje, here I come!

Spreekt eigenlijk voor zich, maar nog even voor de duidelijkheid: blok 5 zit erop! De hele takkenbende is geweest en nu mag ik door naar het eerste vogelhuisje! Ik heb de kleurtjes al gesorteerd en ik moet nog een klein stukje rand afmaken. Geen idee of ik daar vandaag aan toe kom. Ik ben weliswaar thuis van m'n werk omdat Quintijn ziek is, maar Quintijn is dus ziek en dan is hij zeer VEELEISEND. Mag dat natuurlijk ook, als je ziek bent. Hij staat ook wat minder stevig op z'n pootjes dan anders, maar weigert dat weer te erkennen, dus dat resulteert in valpartijen: tand door de lip, wij beide onder het bloed... Gelukkig geen borduurlap in de buurt... (Of mag je daar niet aan denken als je kind ZIELIG is?) Maar hij wiegt zichzelf nu wat heen en weer op zijn autootje, dus even bloggen kan wel.

@Sanderijn, bedankt voor je compliment wat betreft de rand van mijn afghan. Ik vind 'm zelf inderdaad ook erg mooi, maar hij is wel bewerkelijk. Toch vind ik dit leuker dan alleen een rand van 1 blokje, of zelfs alleen een stiksteekje. Maar ieder zijn smaak, natuurlijk. Ik vind jouw rand ook heel erg mooi (ook erg bewerkelijk, volgens mij) en de sterretjes van Jacqueline zijn ook heel mooi. Maar ook alweer veel werk. Dus wie wat moois wil hebben, zal pijn lijden/werken. Het zij zo. Veel plezier met borduren en tekenen!

zondag 7 september 2008

Afghan blok 4


En er zit alweer een blok aan, het gaat razendsnel met die takken. Ik ben nu bezig met het vijfde blok, ook alweer halverwege en de rand voor het zesde blok zit er alweer voor de helft op.

Ik mag van Quintijn namelijk wel aan de rand borduren, als hij beneden is. Dan heb ik namelijk geen doos met allemaal bobbins dmc naast me staan. En geen leuke papieren met patronen, waarmee mama zo lekker paniekerig doet als Quintijn eraan trekt. Dus rand borduren is veilig. Misschien dat er wel een keer een vlek achterblijft doordat Quintijn met plakkerige handjes toch regelmatig even komt kijken hoe het ermee staat. Maar dat geeft niet. Het is allemaal wasbaar, en na drie jaar borduren, wat het toch wel gaat worden, is de lap sowieso weleens toe aan een wasbeurt.


Na dit blok het eerste vogelhuisje. Ik kijk er naar uit wat meer kleur te borduren!