vrijdag 31 oktober 2008

No late knight snacking


Het borduurwerkje voor de verjaardag van een vriendin van mij, is af. Ruim een maand van te voren, mooi op tijd. In eerste instantie was ik van plan om de draak paars te maken, omdat dat haar favoriete kleur is, maar de kleuren groen die het patroon aangaf, vond ik toch wel erg mooi. Ik heb wel een paar dingetjes anders gedaan. In de 'kam' van de draak (hoe noem je zoiets?) heb ik gouddraad meegeborduurd. Ik had dat nog liggen van een Dimensions-pakket en dit is heel fijn spul (in tegenstelling tot hun gewone draad dus). Dit breekt niet af en je kunt het zo met een andere kleur mee borduren. In de elleboog- en kniekappen van de ridder heb ik het ook gebruikt. Volgens de patroon moest je daar iets met Kreinik-garen doen, maar dat heb ik helemaal niet in huis. De letters en de pluim op de helm van de ridder moesten in DMC 815, een soort donkerrood, maar ik vond dit leuker, ik heb het in een variationkleur geborduurd. Het is, denk ik, geen dmc-variation, want ik had dit al jaren in huis, ooit in een handwerkwinkel gekocht. En het zit op een bobbin, en daar heb ik nooit opgezet wat het precies is. Jammer, inderdaad... Maar dit ziet er erg leuk uit, vind ik zelf. Nog even een sopje, strijken, en dan in een lijstje. Cadeautje klaar!

O ja, Sanderijn, bedankt voor je mooie kaartje voor m'n verjaardag gisteren! Ik vind die serie van Pooh ontzettend leuk! Ik zal je ook nog het patroon van deze draak opsturen, kun jij hem voor Jos maken.

zaterdag 25 oktober 2008

Opgeruimd

Vandaag heb ik al mijn draadjes eens opgeruimd. Vroeger, voordat ik aan zo'n 10 werkjes of zo tegelijk werkte, had ik mijn draadjes per project gesorteerd. Dat kon ook prima, omdat ik hooguit aan drie verschillende dingen werkte. Maar nu kan het echt niet meer. Ik had dan twee dozen met in elke doos voor twee projecten draadjes en dan nog twee dozen met de rest. En natuurlijk heb je voor verschillende werkjes dezelfde kleuren nodig, dus dan wordt het nog ingewikkelder.
Voortaan staat alles op volgorde en werk ik dus met vier dozen voor elk project. Dus ik kan het niet meer naast me op de bank zetten, maar het moet voor me op tafel. Maar dat is hartstikke goed voor mijn buikspieren, dus ik zie nog geen enkel bezwaar! (...)
Wat ik wel vervelend vond, is dat ik veel garen heb weggegooid... Ik wist het wel, maar ik heb het altijd weggestopt... tussen mijn borduurgaren zat veel niet DMC-draad. Nu ben ik niet heel discriminerend ingesteld, maar ik werk eigenlijk alleen maar met DMC. Ooit, toen ik net begon met het zelf samenstellen van pakketten, had ik het verschil tussen Anchor en DMC niet zo in de gaten, dus toen heb ik dat in Anchor geborduurd. Ik vond de naam mooier, geloof ik. (Waar je al op kiest!) Verder is er heel veel borduurdraad bij mijn schoonoma vandaan gekomen. Zij kan het niet meer vanwege haar ogen. Zij had alles genummerd, maar kennelijk ook niet alleen maar DMC. Dus nu een stuk of 30 bobbins met garen weggegooid. Ik zou het nooit gebruiken, maar jammer is het wel, mijn dozen lijken stúkken leger! Maar toch, opgeruimd staat netjes, nu is er plek voor meer.

vrijdag 24 oktober 2008

Stik stiksteekjes


Ik heb me er eindelijk toe kunnen zetten, die laatste ***stiksteekjes van de zebra deel 3. Ze zijn gewoon echt vervelend... Maar zoals altijd, het werk wordt er zoveel mooier van. Ik vraag me echt af waarom ik dit nu zulk naar werk vind, terwijl kruisjes maken niet heel veel anders is en ik dat juist echt geweldig vind. Iemand een antwoord?

Maar vanavond dus heel diep nagedacht welk borduurwerk ik nu zou pakken en dus toch maar voor het afmaken van een deel gegaan, geeft toch ook wel weer een voldaan gevoel! Maar ik ben dus gewoon twee uur nog bezig geweest met die laatste steken terwijl ik nauwelijks wat gedaan heb. Dat vind ik gewoon jammer van m´n tijd, er ligt nog zoooveel dat ik nog wil borduren!

Iedereen een fijn weekend en veel borduurplezier!

woensdag 22 oktober 2008

Afghan blok 9


Blok 9 is ook weer af. Dit ging eigenlijk best snel, terwijl het een redelijk vol blok is. En er zaten heel veel stiksteekjes in. Ik heb gisteren bijna de hele avond stiksteekjes gemaakt. Toch was dit niet echt vervelend, want ze volgen gewoon de steekjes, dus dat is niet rot borduren.

Ik heb toen 's avonds laat nog even 'Lost no more' opgepakt, de herder die ik voor mijn moeder maak. Is weer heel anders borduren. Het is een pakket van Dimension en ik heb geen idee wat voor borduurdraad zij er bij doen, maar het is niet zulk fijn spul. Het pluist sneller dan dmc en sommige kleuren zijn heel zwak, nadat je ongeveer een halve draad hebt geborduurd, heb je de rest opeens in je hand, zijn de draden opeens doorgesleten. Ik vind dit ontzettend vervelend! Wie van jullie heeft nog meer die ervaring met Dimensions? Verder vind ik het erg mooie pakketten, maar ik vind het wel jammer dat het nooit wat groter kan. Het blijft altijd best wel klein en als het borduurpatroon een keer wat groter is, nemen ze een fijnere stof. Ik houd toch meer van het wat grotere werk.

zaterdag 11 oktober 2008

Afghan blok 8


Na een paar weekjes zwoegen zit ook dit vogelhuisje erop. Van veraf lijkt misschien alsof het dak maar een paar kleurtjes heeft, maar stiekem zijn het er heel veel. Ook het groen van de bloemetjes is niet gewoon 'groen', maar bestaat eigenlijk uit 13 tintjes dmc. Ik zal jullie niet vermoeien met de kleurnummers, maar het effect is er wel: het wordt mooi! Ik heb het volgende blok al van Jacqueline gekregen, dus ik kan direct verder. Het volgende blok is een heel mooi hangend vogelhuisje, een blok dat ook echt af is. Dat is met dit blok niet het geval. Nou ja, het blok is wel af, maar het eigenlijke vogelhuisje niet, want dit witte huisje is slechts de zolderverdieping van een heel vogelflatgebouw. De hele afghan wordt een soort folder voor eigentijds wonen voor vogels. Na blok 9 zijn we met blok 10 weer op de rand, dus dat wordt weer een stuk van de boom.

dinsdag 7 oktober 2008

BiscornuAfgelopen weekend heb ik twee projectjes afgemaakt. Ik had ineens een zondag dat Quintijn mij rustig liet borduren (hij was uit logeren geweest en kennelijk had hij zijn speelgoed meer gemist dan ons), dus ik heb lekker veel kunnen doen. De verliefde poesjes heb ik al laten zien. Het andere wat ik afgemaakt heb, is een biscornu. Ik had erover op het internet gelezen en het leek me wel grappig.

Het is een soort speldenkussentje, maar aangezien deze weggegeven wordt, zit er een heel klein briefje met een wens in de vulling verstopt. Vond ik wel een leuk gebruik.

Deze biscornu gaat naar een collega van mij die het momenteel nogal moeilijk heeft. Ik heb geen idee of ze het leuk vindt, maar het lijkt me altijd fijn om te weten dat er iemand aan je denkt, toch? Ik heb kleuren gekozen die ze volgens mij wel mooi vindt. Het zijn twee kleuren dmc colour variations en dan nog een effen kleur voor de rand er omheen.
Het patroon is trouwens een freebie van Ink Circles (http://inkcircles.com/html/2007%20Goodies.html). Daar hebben ze heel veel leuke patroontjes.

zondag 5 oktober 2008

Verliefde poesjes


Ik heb het ene cadeautje bijna af. Het borduurwerk en de stiklijntjes zijn gedaan. Nu moet ik alleen nog een leuk lijstje vinden en het dus inlijsten. Het gaat mooi in een standaardlijstje van 13 x 18 cm passen. Ik heb het goed op tijd afgekregen, mijn vriendin is pas over 2 maanden jarig. Maar een andere vriendin is twee dagen eerder of later jarig (ik onthoud nooit zo goed wie wanneer jarig is...) en voor haar heb ik dus de snackende draak op voorraad. Dus er moet nog eentje geborduurd worden! Niet dat dat een probleem is, natuurlijk!

Nieuwe SAL


Er begint in mei een nieuwe SAL die ik eigenlijk gewoon geweldig vind. Dus ik kan het echt niet laten om mee te doen! Het is geloof ik niet een ontzettend groot werkje, dus dit gaat ook snel af komen. En er zitten heel veel KLEURTJES in, en dat is voor mij ontzettend belangrijk!