zondag 30 november 2008

Nog een keer Leap froggie

Het wordt mooi, he? Elke avond als ik stop met borduren omdat het toch echt bedtijd is, spreid ik de lap stof uit over de bank en ga het werk vanaf een afstandje even bewonderen. Terwijl ik de rest van m'n spullen opruim, ligt de lap er dan nog, zodat ik elke keer er nog even een blik op kan werpen. De katten weten inmiddels dat dit geen leuke dekentjes voor hun zijn, dus ze blijven er vanaf. De katten zijn trouwens wonderwel met mijn draadjes opgevoed, ze weten dat ze er niet mee mogen spelen. Hoe is dat met jullie huisdieren? En met de kleine kinderen onder de andere borduursters? Hoe leer je hen dat dit mama's speelgoed is? Bij Quintijn is dat nog heel erg moeilijk!

Leap froggie gaat weer even de kast in. Morgen komt er op mijn verzoek weer een deeltje uit van de afghan en daar wil ik eerst mee verder. Vandaag ben ik bezig met de rand voor het blok te borduren. En wat ik na de afghan ga doen? Misschien weer even aan Dierenwereld, die moet ik ook niet vergeten.

Cadeautjes helemaal af

De cadeautjes voor mijn vriendinnen zijn af en ingelijst! Bij het strijken moest ik bij het gouddraad in de draak nog oppassen, want volgens mij kon het er niet al te best tegen... Maar alles is goed gegaan en beide borduurwerkjes hadden een mooi formaat voor een fotolijstje van 13x18 cm. Dus leuk en niet al te kostbaar ingelijst.
Eind december hebben we een afspraak met z'n drieën, dus dan krijgen ze hun cadeau. Met een doosje chocolaatjes van een heel leuke chocolaterie in de stad. Wil ik zelf ook wel weer eens langs!

zondag 23 november 2008

Leap froggie


Toen ik 'Lost no more' weer even zat was, heb ik Leap froggie weer opgepakt. Tussendoor -eigenlijk een beetje uit schuldgevoel- Paddington afgemaakt, maar toch ook veel aan Leap froggie gedaan. Dus vandaar dat ik op deze mooie (nou ja, koude en natte) zondagmorgen even een update geef van de werkzaamheden!

Ik heb de deur helemaal afgemaakt. Met een beetje vertraging, want sommige kleurtjes had ik niet in huis. Mijn moeder is ook met een borduurwerkje bezig en leent wat kleurtjes van mij. Kan natuurlijk best, maar soms is het een beetje vervelend. Ik kan ook niet zeggen dat ik bepaalde kleuren op het moment helemaal niet gebruik, want ik ben met tien verschillende werkjes bezig. Maar afgelopen vrijdag weer even mijn kleurtjes teruggekregen en dus de gaatjes opgevuld. Om een beetje het overzicht te houden, zet ik altijd een kruis door een vlak van 10 bij 10 kruisjes als het helemaal gedaan is. En op die manier doe ik ook sneller de confettisteekjes in zo'n vlak, want het is toch leuk om een vlak af te ronden. Ik ben dit gaan doen, nadat ik eens wekenlang alleen maar confettisteekjes deed, want alle grote vlakken in drie bladzijden had ik al gedaan. Dan moet je echt op zoek naar de ontbrekende steekjes en eigenlijk verandert er niet echt wat aan je werk. Niet zo leuk dus, voortaan voorkomen. Zo heeft elk werk wel weer zijn moeilijkheidjes. Hier zijn het niet de stiksteekjes, want die komen in HAEDs gewoon niet voor, maar hier zijn het de confettisteekjes. In een ander werk zijn het weer de vele driekwartsteken.

Maar toen de deur af was, ging ik verder met de andere helft van de steel van de paddestoel en een oranje steen. Op de oorspronkelijke tekening is die steen best wel flets, maar in het borduurwerk is hij best bijzonder. Mooi werkje dus, ik heb er erg veel lol in.

donderdag 20 november 2008

Paddington is af!


Paddington is af! Ik ben er in maart, geloof ik, aan begonnen en nu is hij af. Dat heb ik toch best vlot gedaan, naast al mijn andere werkjes. Ik heb het borduurwerk cadeau gekregen voor mijn 28ste verjaardag, van Peter, dus dan wil je het ook niet te lang laten wachten. Nu nog een stukje stof erachter en ophangstokjes (tja, hoe noem je dingen?) vinden en dan kan hij opgehangen worden!

donderdag 13 november 2008

Alweer een update herder

Inderdaad, alweer een update van de herder. Ik ga het werkje weer even opzij leggen, ik wil weer wat anders en dat kan gelukkig met mijn voorraad. Ik ga nu eerst Paddington maar afmaken, denk ik. En daarna Leap froggie, heb ik ook weer eens zin in!
Ik heb nu een heel stuk achtergrond geborduurd bij Lost no more. Het wordt erg mooi, de kleuren zijn fantastisch! Het is een heel schilderachtig aandoend borduurwerk en ergens vind ik het een beetje jammer dat ik het weer terug geef aan mijn moeder. Maar zij zullen er ook enorm van genieten, denk ik en het zal bij hun in huis ook een heel mooi plekje krijgen. Het is leuk om zoiets moois voor m'n moeder af te maken!

vrijdag 7 november 2008

Update herder

De laatste weken ben ik vooral hiermee bezig geweest. De schaapjes staan erop, er is heel veel groen bijgekomen en een beetje achtergrond. Ik ga hier vanavond ook weer mee verder, dit is één van de werkjes die redelijk dichtbij een 'finish' zitten!

Paddington aan het zonnebaden


Ik heb weer even aan de Paddington groeimeter gewerkt en er staat weer een plaatje op. In twee avonden tijd, dus het stelde niet veel voor, maar ik moet me hier toch even toe zetten. Het is redelijk eenvoudig werken, dus ik moet het gewoon doen op een moment dat ik daar zin in heb. En als de stiksteekjes er eenmaal opzitten, is het zo mooi geworden! Nog één plaatje, dus ik heb me ook voorgenomen om de groeimeter in november af te maken, heb ik tenminste weer één project afgerond.
Op dit moment loopt het volgende:
  1. SAL Nature's home afghan. 10 blokken af, nog 20 te gaan.
  2. SAL Dierenwereld giraf. Op de helft.
  3. SAL Dierenwereld olifant. Op de helft.
  4. SAL Dierenwereld tijger. Op de helft.
  5. SAL Dierenwereld zebra. Op de helft. (Hoe raad je het?!)
  6. HAED Leap froggie. Zo'n 45% gedaan.
  7. HAED The wizard of Oz. Net begonnen, dus nog heel veel te gaan.
  8. Lost no more. 75% gedaan.
  9. Paddington groeimeter. Nog één plaatje.
  10. Magnificent wizard. 20% gedaan. Hier heb ik ook geen haast mee. Hij is heel leuk voor Quintijn op zijn kamer als hij wat ouder is.

Ik wil eigenlijk niet meer dan 10 projecten hebben lopen, dat is eigenlijk al rijkelijk veel, dus ik moet eerst dingen afronden voordat ik wat nieuws mag beginnen. Ik ben benieuwd hoe lang ik dit volhoud.

maandag 3 november 2008

Fish City

Zondag heb ik samen met mijn broer onze verjaardag gevierd. Hij is een week voor mij jarig, dus het is gemakkelijk combineren. Van hem kreeg ik het patroon 'Fish City' van Stoney Creek. Ik vind het een heel leuk patroon en het is heel eenvoudig borduren, dus erg leuk voor erbij. Jan Steven kreunde al: "Nee, niet nóg één..." Tja, verslaafd is verslaafd, toch? Geldt voor zijn sigaretten in ieder geval wel.
Ik ben nog even aan het nadenken op welke stof ik het wil gaan borduren. 16 count aida lijkt me mooi, qua formaat en ook qua borduren. Maar jobelan vind ik nu met die afghan ook erg prettig werken. Ik wacht er nog even mee.

Afghan blok 10

Twee avondjes borduren en hij staat er alweer op: blok 10. Was ook niet erg ingewikkeld deze keer, we waren weer toe aan een stuk tak met welgeteld 12 blaadjes. Ik was even bang dat ik het niet af kon maken, mijn 3781 was op (en dat heb je voor alle takken nodig), maar gelukkig, ik had nog ergens een strengetje liggen.
Ik heb de afghan netjes opgevouwen en hij ligt nu te wachten op het nieuwe jaar. Dit was het novemberdeel en in december komen er geen SAL-delen uit. Veel mensen liggen achter met borduren en op die manier kan er een inhaalslag gemaakt worden. Ik vind het zelf wel jammer, ik ben graag aan dit werkje bezig en 1 januari lijkt nog héél ver weg. Ís ook nog heel ver weg, natuurlijk.
Het is ook niet dat ik me ga vervelen, hoor. Ik heb meer dan genoeg te doen, ik zal eens kijken of ik een werkje af kan krijgen, is ook altijd wel handig.