dinsdag 30 december 2008

Balans 2008 en goede voornemens

2008 was een goed borduurjaar. Een heel goed borduurjaar. Ik ben begonnen met deze blog, wat erg leuk is, om alles wat ik maak ook met anderen te delen. Bovendien is het een leuke manier om een soort handwerkdagboek bij te houden, zeg maar. In maart heb ik de SAL-club van Jacqueline ontdekt en bij die club heb ik nu ook verschillende borduurwerkjes lopen. En in januari ben ik aan mijn eerste HAED begonnen en dat vind ik ook ontzettend leuk.

Even de stand van zaken. Ik begon 2008 met drie projecten, namelijk de Magnificent wizard (draak), Millennium en Mighty Samoerai (ik geloof dat hij zo heet). De laatste is af, maar nog niet ingelijst, ik heb nog steeds geen goede lijst gevonden, de maten zijn niet handig. Millennium ligt nog steeds op zolder en aan Magnificent Wizard heb ik ook zeer weinig gedaan.

Dan volgt nu een WIP-lijst, waarvoor ik me eigenlijk een beetje schaam. Het is zó veel...
 1. Leap froggie. Begonnen in januari. Gaat heel goed, ruim over de helft. Deze HAED wil ik in 2009 wel afronden.
 2. Lost no more. In februari van mijn moeder overgenomen. Is binnenkort wel af.
 3. Dierenwereld. SAL. In maart mee begonnen. Hij bestaat uit vier delen. In 2009 wil ik de olifant en de tijger af hebben.
 4. Nature's home afghan. In augustus mee begonnen. Mijn goede voornemen is dat ik bij blijf lopen, dus dan heb ik aan het eind van 2009 in het totaal 23 blokken gedaan. In juli 2010 is de afghan dan klaar.
 5. Wizard of Oz. In augustus mee begonnen. De eerste (kleine) pagina is bijna af, maar het zijn er 21. Dit is geen prioriteit voor 2009, ik zal deze HAED meer op gaan pakken als Leap froggie af is.
 6. Fish City. Nog maar heel weinig aan gedaan. Staat ook niet hoog op mijn prioriteitenlijstje.
 7. Kerstsok van Dimensions. Wil ik eigenlijk in 2009 wel afmaken. Het lijkt me leuk om elk jaar een sok te borduren om zo het hele gezinnetje te voorzien.
 8. QS Kimono Waterlilly Mermaid. Een keer een Quick Stitch van HAED. Deze is ook maar vier pagina's. Het is een erg leuk plaatje en het lijkt me leuk om in de gang te hebben hangen. Het is niet moeilijk borduren, dus ik pak dit op als ik er zin in heb.
 9. Cars kussen. Dit is supersimpel borduren, maar ideaal als Quintijn ook in de kamer is, want ik heb er geen patroon bij nodig. Het is ook voor Quintijns nieuwe kamer, en het is de groene bus van Cars.

En naast deze WIP's wil ik ook nog weleens wat voor Regenboogkussens en Troostquilts borduren, dus mijn naald staat niet stil, het komende jaar.

Maar ik heb ook wel een aantal dingen af gemaakt.

 1. Paddington Groeimeter
 2. Verliefde poesjes
 3. No late knight snacking
 4. 9 kleine borduurtjes voor kussens of quilts
 5. 8 allerlei dingetjes, waaronder vooral handdoeken voor geboortes of verjaardagen.

Mijn grote goede voornemen is vooral om wat meer grote dingen af te maken en nu verder even niets meer te beginnen. Behalve dan de SALs waarvoor ik me al ingeschreven heb. (Schaam me opnieuw) Ik heb genoeg om handen!

Ik wens iedereen een heel gelukkig 2009 met daarin hopelijk heel veel borduurplezier en -tijd!

maandag 22 december 2008

(V)oz

Het vosje in mijn borduurwerk van The wizard of Oz staat erop. Ik ben nog niet heel enthousiast als ik eerlijk ben. Er zit weinig detail in en ik vind de kleuren erg donker. Veel donkerder dan het plaatje zelf dus is. Ik verwacht dat dit de minst leuke hoek was, dus ik houd de moed er in. Eerst ga ik wel weer even verder met wat anders.
Ik wil nu eerst weer een deel van de olifant van Dierenwereld borduren. Voor Sinterklaas heb ik daar een mooie lijst voor gekregen, dus ik ga nu eerst de olifant helemaal afmaken. Daarna de tijger en dan zie ik wel wie eerst.

dinsdag 16 december 2008

Blok 11 af!

Ik heb weer een blok aan de afghan geborduurd. Ik had wat vertraging doordat ik twee lapjes voor de regenboogkussen tussendoor heb geborduurd en ook nog eens een keer dit werk bij mijn ouders had laten liggen, maar het staat er nu toch op. Het is wel een leuk blok. Ik vind de boom zelf een beetje saai, het is wel heel veel dezelfde kleur, maar het nestje is leuk borduren en de blauwe eitjes in het nestje maken het erg schattig.
1 januari komt blok 12, kan ik in de kerstvakantie lekker verder.

Surprise!

7 december vierden we Sinterklaas met mijn familie. Mijn moeder bleek mijn lootje te hebben getrokken en een erg originele surprise te hebben gemaakt. Ik had een fotolijst van 30x30 cm gevraagd voor een borduurwerk en mijn moeder heeft die lijst verpakt in aida en daar dus een borduursel op gemaakt! Ik was erg verrast bij het uitpakken, dus de surprise is zeker gelukt!

dinsdag 9 december 2008

Nijntje

En hier is dan ook de Nijntje voor de Regenboogkussens. Ik heb het patroontje gekregen van een van de anderen, de kleur van haar jurkje heb ik aangepast omdat de Nijntjes anders wel heel veel hetzelfde aanhadden.
Het is geborduurd op 18 count aida met 1 draadje, dus best wel fijn, maar mooi om te zien.
Het borduren zelf vond ik niet zo bijzonder, als je eenmaal de zwarte lijntjes hebt staan, is het gewoon een kwestie van inkleuren. Ik heb liever wat ingewikkelders. Dus nu weer verder aan Leap froggie. Ik was bezig aan de afghan, maar die heb ik zondag bij mijn ouders in Hoogeveen laten liggen. Ze nemen 'm vrijdag wel weer mee.

woensdag 3 december 2008

Telefoon

Dit lapje is voor een regenboogkussen dat mijn zusje voor een vriendin van haar heeft aangevraagd. Ik denk zelf dat de telefoon wel bij het kussen past, het is vanwege haar dochtertje dat ze vlak voor het einde van de zwangerschap verloren is. Voor liefde is er altijd verbinding, zoiets.

Ik heb voor de grote vlakken colour variations gebruikt van dat tussen paars en rose zit en dat geeft een leuk effect.
Ik hoop dat ze het kussen mooi vindt.

Edit 20.15 uur. Ik wilde de foto op de site van Regenboogkussens zetten, maar toen zag ik dat er door de rest allemaal Nijntje-patroontjes geborduurd waren. Dit was eerst niet zo, maar nu zou mijn telefoon de enige uitzondering zijn. Dus ik heb ook nog maar om een Nijntje gevraagd, dan is eenheid in het kussen wel mooier, denk ik.