maandag 21 september 2009

The wizard of Oz

Ik heb nu pagina 5 van The wizard of Oz af en ik ben het werkje nog lang niet zat. De kleuren zijn fantastisch en eigenlijk doet de foto niet echt recht aan het borduurwerk.
Ik ben nu begonnen met het gele pad, dus dat is een hele afwisseling in kleur. En het is zeker niet zo dat het pad saai is, want ook geel kun je in zo'n twintig variaties hebben!

I finished page 5 of The wizard of Oz and I still like this piece of work. The colours are amazing, the photo doesn't really do justice to this stitching.
I started the yellow brick road, so that's a big difference in colour. And please don't think this is boring stitching, because yellow has about twenty variations in colour!

Blok 18

Eindelijk de foto van de afghan, ik had hem al zo lang geleden beloofd, maar het kwam er steeds maar niet van om hem te maken. Dat komt ook omdat dit geen werkje is dat je zomaar op tafel legt om even een foto te maken. Daarvoor is het te groot. En op de vloer leggen en dan een foto maken, kan niet altijd vanwege onze hond en vooral zijn haren. Ik heb blok 18 nu dus af, dus het gaat heel voorspoedig!

Finally a photo of the afghan. I promised it a long time ago, but it wasn't easy to make a photo. It's too big to just lay on the table a photograph it. And lay it on the floor and make a picture then isn't always possible because of our dog and especially its hairs.
I finished block 18 now, so it's going really well!

Leap froggie hangt!


Leap froggie is nu ingelijst en het ziet er erg mooi uit. Ik heb een ogenblik getwijfeld over een roze lijst, maar dat is een beetje risicovol omdat we niet weten of we een jongetje of een meisje krijgen. Deze lijst is blauwgroen en het is ook erg mooi geworden.

Leap froggie has a frame now and it lookes great! For a moment I hesitated about a pink frame, but since we don't know whether we get a boy or a girl, this would be a bit risky. So it is blue-green and it very beautiful as well!
Een foto van de babykamer met Leap froggie tegen de muur.
A photo of the babyroom with Leap froggie hanging.

Amerin

We hebben er een buurmeisje bij en voor haar heb ik deze handdoek geborduurd. Ik heb veel met Color Variations gewerkt, omdat ik dat leuk spul vind. Daardoor is ook de egel een superstoere punk-egel, in plaats van de bruingrijze egel van het patroon. Dit is toch voor iedereen veel leuker?!

Our neighbours got a babygirl and for her I stitched this towel. I worked a lot with Color Variations, because I really like that. Because of that the hedgehog is a super tough punk hedgehog, instead of the browngrey hedgehog that was on the chart. Everybody likes this, don't they?

Winnie af!

Ik heb het ABC voor op de babykamer af en het hangt er ook al, zelf ingelijst. Ik haal het nog wel een keertje van de muur, want in de lijst en op de stof is er nog ruimte om ook nog de naam van de baby en de geboortedatum te borduren. Beide zijn nog een verrassing, dus dat komt na de geboorte dus een keer.
Ik vond dit erg eenvoudig om te borduren en ik ben blij dat ik nu meestal aan grotere dingen werk, want dit is véél te snel af!