maandag 25 januari 2010

De kruissteekjes zijn af!

Alle kruissteekjes of halve steken staan er nu op, nu is het alleen nog een kwestie van stiksteekjes. En daar ben ik ook al aan begonnen, de schapen op de voorgrond hebben hun lijntjes inmiddels. Toen ik eenmaal de boom af had en alleen nog maar achtergrond met halve steken had, ging het opeens heel snel.
Ik leg het nu eerst even (ja, echt eventjes deze keer) opzij om weer verder te werken met de afghan. Ik heb toch bijna een maand onafgebroken (op twee handdoeken na dan) aan de herder geborduurd.

Jonathan

Een internetvriendin van me heeft een paar maanden geleden een zoontje gekregen en zelf was ze afgelopen week jarig. Reden genoeg voor een mooie handdoek. De letters zijn met color variations geborduurd en het treintje is bekend, dat heb ik al veel vaker gemaakt.

zaterdag 16 januari 2010

Opnieuw de herder

De afgelopen week heb ik steeds aan 'Lost no more' geborduurd en ik heb de boom nu af. Tussen het gebladerte moeten nog wel wat steekjes, maar dat is achtergrond, dus dat borduur ik dan mee. Het zal nu heel snel gaan, want de rest bestaat alleen nog maar uit halve steekjes. En natuurlijk de stiksteken... Toch kijk ik daar op een rare manier ook wel weer naar uit.

De foto is een beetje vaag omdat ik te laat in de gaten had dat de lens vies was. Quintijn had weer eens met mijn fototoestel gespeeld, er stond ook erg veel foto's op die ik niet gemaakt had (ik was juist het fotomodel, hoewel Quintijn er geen verstand van heeft uit welke hoek je een foto het beste kunt maken...).

zaterdag 9 januari 2010

Lost no more

Tot nu toe houd ik me aan mijn goede voornemens, ik heb het hele jaar nog aan 'Lost no more' gewerkt, en ik heb er zelfs nog één bij
verzonnen, namelijk elk weekend een blogbericht over mijn vorderingen plaatsen.
Het gaat leuk met dit werkje, de boom groeit goed. Het deel links van de boom bestaat voornamelijk uit halve steekjes, dus dat zal heel snel gaan.
Mijn zwangerschapsverlof is inmiddels wel voorbij, dus ik heb minder borduurtijd. Toch probeer ik elke avond wel een uurtje of twee te borduren, het is toch wel een goede manier om te ontspannen.
Until now I manage to keep my good promises, I've worked on 'Lost no more' all year, and I even made up a new good promise, namely to write a blog about my progress every weekend.
This piece is going nicely, the tree is growing! The part left of the tree are mainly half stitches, so that will stitch very quickly.
My maternity leave had end, so I have less stitching time. Anyway, I still try to stitch an hour or two every evening, it's a good way of relaxing.

donderdag 7 januari 2010

Jorinde

Een collega van Jan Steven heeft een dochtertje gekregen en ze heet, je raadt het al: Jorinde! 8 dagen na de bevalling was Jorinde met haar mama al op de kerstborrel, dus mama verdient wel een mooie handdoek voor Jorinde.

A colleague of Jan Steven gave birth to a daughter and her name is, you guessed right: Jorinde! Just 8 days after the delivery Jorinde and her mum were already at the christmas party of our work, so mum deserves a beautiful towel for Jorinde.

vrijdag 1 januari 2010

Balans 2009

Allereerst de beste wensen en een heel gelukkig en creatief 2010 toegewenst!

Ook 2009 was een goed borduurjaar. Ik had de slag te pakken en ben lekker door gegaan, natuurlijk geholpen door mijn zwangerschapsverlof! Ik heb vorig jaar een overzicht gemaakt van mijn WIPs, dat wil ik hierbij nog een keertje geven, plus commentaar erop.
 1. Leap froggie. De planning was om die af te maken en dat is gelukt!
 2. Lost no more. Zou binnenkort wel af zijn, maar da's dus niet gelukt. Ik ben er nu wel weer mee bezig en ga in januari er aan werken.
 3. Dierenwereld. SAL. Ik heb een deeltje aan de olifant gedaan, maar verder helemaal niets. Ik ben de lol er een beetje in kwijt, wat ook komt door de vreselijke stiksteekjes die er in zitten. En natuurlijk door de andere leuke dingen die ik ook heb. Ik ben bang dat ik dit project eigenlijk wel een UFO kan gaan noemen.
 4. Nature's home afghan. Ik verwachtte bij te lopen, maar dat is niet helemaal gelukt. Ik heb nu 21 blokken, dus loop er twee achter. Dat is niet direct rampzalig. Ik moet nog 9 blokken en ik verwacht de afghan dit jaar af te kunnen maken.
 5. Wizard of Oz. Ik heb een nieuwe start gemaakt en het gaat nu heel goed. Ik ben nu bezig aan de 7e pagina. Dit jaar is dit de HAED waaraan ik de meeste aandacht zal besteden.
 6. Fish City. Heb ik pas in december weer opgepakt. Ik heb 1 pagina van de 15 geborduurd. Dit werk is voor Dantes jongenskamer, dus ik heb nog even de tijd.
 7. Kerstsok. Ik ben daar geen steek verder mee gekomen. Ik kwam erachter dat ik een flinke telfout heb gemaakt en dat ik het meeste wat ik heb gedaan uit moet halen om verder te kunnen. Dat werkt niet heel motiverend.
 8. QS Kimono Waterlily Mermaid. Ik ben ruim over de helft, eigenlijk moet dit werkje dit jaar ook wel af.
 9. Cars kussen. Nog niet af, maar dat komt binnenkort wel, ik ben dichtbij! Quintijn vindt Cars nu ook erg leuk, dus dan vindt hij het ook leuk om te krijgen. Nu wel jammer dat ik voor de groene bus gekozen heb, Quintijn is juist helemaal gek van Lightning McQueen (de rode) en heeft daar zelfs een dekbedovertrek van.
 10. Nieuwe WIP: Impossible love van HAED. Mooi werk, ik heb er nu drie pagina's van geborduurd.

Ik ben ook nog een extra werk begonnen dat ik ook heb afgerond, namelijk het ABC van Winnie de Pooh voor Dante. En ik heb twee handdoeken geborduurd, eentje voor Niels en een voor Amerins.

Eigenlijk ben ik wel nieuwsgierig hoeveel steekjes ik dit jaar in het totaal gemaakt heb!

Goede voornemens:

 1. Rotatieschema aanhouden, anders heb ik overal borduurwerken liggen. Ik probeer eerst eens hoe ik een rotatieschema van een maand vind werken. Gaat dat niet, dan ga ik om de twee weken wisselen. Het schema wordt: Lost no more - Afghan - QS Waterlily - The Wizard of Oz - Fish City. De rest laat ik eerst even liggen, er moeten ook dingen af.
 2. Geen nieuwe werken meer beginnen, ik heb er echt genoeg.
 3. En vanzelfsprekend: blijven borduren. Het is een heel ontspannende hobby, volgens mij blijf ik hierdoor, ondanks mijn drukke bestaan als werkende moeder van twee kinderen, lief en ontspannen. Een soort van therapie, zeg maar!