zaterdag 27 februari 2010

Waterlily

Mijn project voor maart is de QS Kimono Waterlily Mermaid. Volgens mij moet ze af kunnen, ik zal m'n best doen. Ik vind het leuk om weer een HAED te borduren, is toch een andere manier van borduren omdat alle kleurtjes zo door elkaar heen gaan.

Afghan

Het is geen mooie foto, zie ik, nu ik hem op de computer heb staan, maar het geeft wel een beeld van mijn vorderingen met de afghan. In februari heb ik weer twee blokken geborduurd. Nog zeven te gaan! Mijn moeder is ook met het borduurwerk begonnen en ze begint me in te halen, ze is nu ook al op de helft! Het is leuk borduren. Ik zit alleen heel erg te peinzen over wat ik nu als afwerking moet. Inlijsten is geen optie, dat zou veel te groot en veel te duur worden. Een deken vind ik een beetje jammer, eigenlijk doe je er dan zo weinig mee. En het slijt waarschijnlijk juist wel weer. Het liefst zou ik er een wandkleed van maken, voor in de keuken aan de muur (duh, wat doe je anders met een wandkleed?), maar dan moet er een voering achter en lussen er bovenaan en eigenlijk komt het er op neer dat je dan best handig met de naaimachine moet zijn. En dat ben ik niet. Ik heb niet eens een naaimachine. Heeft iemand ideeën over hoe ik dit het beste kan oplossen? En nee, mijn moeder heeft ook geen naaimachine meer, die is ontploft bij het maken van onze laatste gordijnen. En bij mijn schoonmoeder durf ik het woord 'naaimachine' niet eens te laten vallen.

Lost no more

Ik heb 'Lost no more' af! Ik zag heel erg tegen die
laatste stiksteekjes op, maar eigenlijk stelde het niks meer voor, in een avond had ik dit borduurwerk af. Dus mijn eerste doel voor 2010 is gehaald! Ik heb het borduurwerk even uitgewassen en gestreken en nu is het bij de lijstenmaker, die er hopelijk ook wat moois van maakt.
En dan is het ruim op tijd klaar voor de verjaardag van mijn moeder. Jippie!

woensdag 10 februari 2010

Rixt

Weer een handdoek af. Deze is voor Rixt, het dochtertje van Anoesjka (http://www.reika.nl), een studievriendin van mij. Anoesjka is gek op rose, (die voorliefde kan ze kwijt met twee dochtertjes) en gek op olifantjes. Beide zijn in deze handdoek vertegenwoordigd!