vrijdag 25 juni 2010

Update Nature's home afghan

Ik ben sinds een week weer aan de Nature's home afghan bezig. Ik ben halverwege blok 24, het laatste vogelhuisje dat erop komt. Links daarvan komt dan nog de paal van het huisje erboven en daarna moet ik alleen de onderste rij blokken borduren. Maar die blokken zijn juist allemaal best wel vol. Maar ook heel erg mooi! Ik denk niet dat ik de afghan nog dit jaar afkrijg, maar dat is ook niet erg, het blijft erg leuk om eraan te werken.

Ook op één van de foto's mijn borduurspullen. Ik heb vier dozen vol bobbins en ze zijn redelijk logisch geordend. Ik heb een doos met de kleurtjes voor 'Twe wizard of Oz' en één voor voor 'Impossible love' en met die twee dozen samen heb ik ook de kleuren voor 'Train of dreams'. De overige twee dozen bevatten de rest van de kleurtjes dmc en dan natuurlijk gewoon op volgorde.

De laatste foto is van mijn oudste zoon Quintijn. Hij heeft hier het kussen van Cars in de hand dat ik voor hem borduur en hij probeert heel erg om zelf ook te borduren, maar dat lukt nog niet zo goed. Hij is ook nog maar 2 jaar (en bijna 11 maanden), dus dat is niet zo raar. Hij vindt dat ik maar eg op moet schieten met Cars, maar ik heb nog zoveel ander moois! Om maar weer met m'n lijfspreuk te komen: My stash is full of treasures, now all I need is time!

maandag 14 juni 2010

Train of dreams - 3

Ik heb weer een poos aan Train of Dreams gewerkt, maar het zijn nog steeds vooral veel boeken. Onderaan worden nu de contouren van een muziekdoosje in de vorm van de maan zichtbaar. Quintijn heeft ook zo'n muziekdoosje, is dus erg herkenbaar voor hem.
De kleuren zijn prachtig, ik werk hier graag aan. Ik kan ook niet wachten om aan de trein zelf te beginnen. Een heel klein stukje staat er al op: je kunt een stukje lantaarn zien en een heel klein stukje van de pijp van de locomotief. In de volgende pagina's wordt al een heel stuk locomotief gedaan, ik moet maar heel snel door borduren!