zondag 22 augustus 2010

Stash

Eens een overzichtsfoto van al mijn voorraad. Is best wel veel... Hoe krijg ik het ooit af... Hoeft natuurlijk ook niet.
Linksonder in de hoek het borduurwerk Magnificient Wizard van Dimensions. Ik borduur het op 14 count zwarte aida, i.p.v. op de 18 count die erbij geleverd wordt. Ik hoop dat ik voldoende draad heb, maar dat zal vast wel lukken, ik houd bij die pakketten altijd heel veel draad over.
Daarboven de werkjes van Dierenwereld, waaraan ik ooit in een SAL bij Jacqueline mee begonnen ben. Ze zijn mooi, maar het pakt me niet echt doordat de stiksteekjes zo veelvuldig en zo vervelend zijn, nooit in de gaatjes, maar altijd in het weefsel.
Dan linksonder The wizard of Oz met de doos met bobbins daarboven. Daarboven twee patronenboekjes met patroontjes voor op handdoeken. Naast de Wizard of Oz ligt Impossible love en daarop ligt alle dmc die nog niet op bobbins zitten omdat de kleur nog (net) niet op is. Daarboven ligt het patroonboekje met Fish City met het borduurwerk erin. Daarachter zie je rechtop het patroon voor een draakje met een borduurwerkje en de volgende tekst: "My stash is full of treasures, now all I need is time". Waar heb je die spreuk eerder gezien?
Dan in het midden onder allemaal patroonbladen, het boekje "Vrolijke diertjes haken" en allemaal bolletjes katoen die ik voor mijn haakwerk gebruik. Nog weer een doos bobbins en daarboven weer een lading patronen met allemaal bobbins waarop ik mijn dmc variations heb zitten. Bovenaan over de stoelen ligt Nature's Home afghan. Daarnaast bovenaan staat de zak met vulling voor mijn knuffeltjes. Op mijn laptop (waarop mijn blog trouwens te zien is ;-)) ligt nog het werkje waar ik nu mee bezig ben en de doos bobbins met kleurtjes daarvoor.
Ik kwam er net achter dat ik mijn lapjes stof die ik net gekocht had, vergeten ben. Maar volgens mij staat de rest er allemaal op.

Ik daag jullie uit hetzelfde te doen! Is best schrikken, of niet? Laat even een berichtje achter als je ook een stashfoto gemaakt hebt. Succes!

Ik heb het snel weer opgeruimd voordat mijn man een rolberoerte kreeg. Hij kwam binnen terwijl ik aan het opruimen was.
"Wat was je aan het doen?"
Ik vertelde het, eerlijk als altijd.
"Wanneer maak je eigenlijk weer eens iets af?"
"Volgende week, dan wil ik Kangaroebaby afhebben."
"Nee, iets groots..."
"Nou ja, volgend jaar of zo..."
En toen begon dezelfde discussie weer.
Ach ja, ik hobby.

A photo of my stash! I dare you to do the same. It's quite a shock, isn't it?
Posted by Picasa

zaterdag 21 augustus 2010

Patchwork & quilten

Een nieuwe verslaving staat op het punt om geboren te worden. Ik ben allemaal boeken over patchwork en quilten aan het lezen en ik vind het leuk, leuk, leuk! De eerste vier stofjes heb ik donderdag in de handwerkwinkel aangeschaft (het is een beetje prijzig om direct heel veel te kopen, dus ik ben maar begonnen met verzamelen) en ik ben aan het lezen geslagen. Ik weet inmiddels best wel wat, maar aarzel toch om de schaar in de stof te zetten.
Allereerst is de juiste schaar er niet. Mijn stofschaar is een paar jaar geleden zomaar stuk gegaan en een nieuwe had ik nog niet gekocht, een stukje borduurstof kom je ook met een gewone schaar wel door.
Ik heb geen karton in huis voor sjablonen en eigenlijk weet ik ook niet met wat voor naalden je moet patchworken, gebruik je daar gewone naalden voor?
Ik wil met de hand leren patchworken. De simpelste reden daarvoor is dat ik geen naaimachine bezit. Maar ook vind ik het wel iets hebben om zo'n reuzenklus met de hand te doen, vroeger deden ze ook gewoon alles met de hand.

Wie van jullie quilt en patchworkt er ook? Hebben jullie nog tips voor me?

donderdag 19 augustus 2010

Cadeautjes

Ik ben helemaal in cadeautjesstemming. Het is zo leuk om iets voor iemand te borduren. Meestal zijn het niet zulke grote werkjes, dus je hebt relatief snel wat af. En de meeste mensen vinden het ook erg leuk als je iets voor ze maakt, of ze zeggen dat, in ieder geval.
Bovenstaand werkje is voor een babytje dat binnenkort op deze wereld komt. Het wordt kangaroo-baby, van Ellen Maurer-Stroh. Het borduurt heel vlot. Ik had alle kleurtjes op één na in huis en ik had ook nog een stukje mooi lichtblauwe aida liggen. Dus ik kon direct aan de slag. Dit is het resultaat van drie avonden borduren.
Bovenstaand werkje wordt een cadeau-zakje. De achterkant wordt de roze stof achter het lapje. In het zakje komen een paar heerlijke bonbons (ik ben zelf dol op alles van die chocolaterie, ik denk dat ik er ook maar een paar voor mezelf meeneem). Dit is dus een A, er komt ook nog een C, een S en een E. Het is voor de leidsters van de kinderopvang van Quintijn en Dante. Midden september is de leidsterdag en dan wil ik hen dit geven. Ze zorgen altijd zo goed voor onze jongens, daar mag ook wel een keer een bedankje tegenover staan.

zondag 15 augustus 2010

Train of dreams - 9

Er staat nu een flink deel van de locomotief op. Het verwondert me elke keer weer hoe precies de details (in dit geval de motieven op de trein) bij HAEDs zijn. Het is leuk borduren, maar ik heb nu weer zin in even wat anders. Dus vanochtend heb ik mijn Nature's Home Afgan uit de kast gehaald en daar ga ik nu in ieder geval weer één blok op borduren. Nummer 25 alweer.
En Train of Dreams is nu dus eerst weer even opgeborgen. Ik ben benieuwd voor hoe lang.

There's a big piece of the locomotive now. I'm amazed every time how beautiful the details (in this case the motives on the train) in the HAED charts are. It's fun stitching, but for now I feel like stitching something else. So this morning I got out my Nature's Home Afghan and I will stitch at least one block on that. Number 25 already.
And Train of Dreams is now put away. I'm wondering for how long.
Posted by Picasa

zaterdag 14 augustus 2010

Blue

Ik heb weer een knuffelbeestje klaar. Dit is Blue en hij is inmiddels al verhuisd. Blue is een geluksknuffeltje (kijk maar, hij heeft een klavertje vier aan zijn halsbandje) en een vriendin van mij kan wel wat geluk gebruiken.
Posted by Picasa

maandag 9 augustus 2010

Train of dreams - 8


Na weer een week borduren staat het begin van de locomotief erop! Weer veel rood en blauw, mijn favoriete kleurtjes, de felheid vind ik erg mooi. Rechts zie je nu ook het kopje van de draak die de trein bestuurd. Ik heb nu 3 bladzijden geborduurd.

After yet another week of stitching I have a beginning of the locomotive! It's a lot of red and blue, my favorite colours, I really like the brightness. On the right you can see the head of the dragon who is riding the train.
I have stitched 3 pages so far.

zondag 1 augustus 2010

Train of dreams - 7


Er zitten al weer flink wat uurtjes in Train of dreams, maar ik ben toch niet zo'n stuk opgeschoten, vind ik zelf. Thuis kom ik toch minder aan borduren toe dan als ik op vakantie ben. Hier is veel te doen. Je ziet de rookpluim al, maar de locomotief zelf bestaat nog niet. Komende week misschien?

I stitched on Train of dreams quite a lot of time again, but I made little progress, I think. I have less time for stitching when I'm at home than during our holiday. There's a lot to do around here. You can see the smoke already, but the locomotive isn't there yet. Maybe next week?