zondag 19 september 2010

Blok 25 af!
Nieuwe foto's van mijn afghan, want ik heb weer een blok af. Het heeft veel tijd gekost, omdat ik allerlei dingetjes tussendoor gedaan heb (quilten, de kangaroebaby, de cadeauzakjes voor de leidsters van het kdv -waren ze erg blij mee, trouwens- en een kaart voor de verjaardag van mijn schoonvader), maar dat is ook allemaal leuk, dus het maakt niet zoveel uit.
Blok 25 is de stok van een vogelhuisje. Nu heb ik weer een rij compleet, nu moet alleen de onderste rij nog. Dat zijn allemaal volle blokken, dus het zal dan wel wat langer duren voordat ik weer een blok klaar heb. Het komt wel. In ieder geval volgend jaar is deze afghan wel af.
Nu ik mezelf leer quilten, heb ik ook besloten het met een patchworkrand af te werken en er dan een quilt van te maken. Ik moet nog even beslissen of dat voor een één- of een tweepersoonsbed wordt.

dinsdag 7 september 2010

Van alles

Dit was nou iets wat ik echt NODIG had. Ik was aan het quilten en ik had geen speldenkussentje. Dan heb je telkens dat losse bakje spelden naast je staan, met alle risico's van omvallen van dien. Dus ik heb een speldenkussentje voor mezelf gemaakt. Het is een
zogenaamde patchwork ster, maar dan geborduurd. Vond ik wel humor, mijn handwerkerijen door elkaar. Er zit een knoeperd van een telfout in, waardoor het kussentje rechthoekig in plaats van vierkant is. Maar niemand die het ziet, toch?

Eens een kaartje geborduurd, had ik nog niet eerder gedaan. Het leek me altijd zo'n klus om een borduurtje tussen karton te plakken, dat kon nooit mooi worden. Maar ik heb hier het lapje gewoon gerafeld en op de kaart geplakt, met Pritt. Het zit prima vast. Deze kaart is voor Babette die net 1 jaar geworden is, een pop met de letter B.

zaterdag 4 september 2010

Eerste blok is af

Mijn eerst patchworkblok is af! Het is een heel kleurrijk geheel, maar daar houd ik wel van. In de volgende blokken zullen de kleurtjes steeds variëren, behalve de ster, die is altijd donkerblauw, omdat op die manier het secundaire patroon in de quilt mooi naar voren zal komen (ja, ja, ik heb veel gelezen, ben benieuwd of de boekenwijsheid ook genoeg is...).

Het gaat eigenlijk heel gemakkelijk. Ik ben wel gewend precies te werken.
Ik heb mallen van patterno gemaakt en daarmee knip ik dus de lapjes stof. Daarna zet ik de lapjes met spelden op precies de juiste plaatsen vast en naai telkens kleine stukjes.
Dit blok is een nine-patch en ik heb dus ook telkens een negende stukje gemaakt en daarna rijen gemaakt. Daarna heb ik de rijen weer aan elkaar gezet. Gepriegel, maar dat vind ik dus juist leuk.
Vanavond heb ik de stof voor het volgende blok geknipt. Die is dus deze week ook nog wel af.

Kangaroe-baby

De kangaroe-baby is af. Nu is het nog wachten tot de baby geboren wordt, het kan elk moment! Dan borduur ik nog de naam en de geboortedatum erbij en afhankelijk van hoe het er dan uitziet, beslis ik of ik het inlijst of er een geboortekussen van maak. Ik heb een lijst van 30 x 30, maar op het moment is die wat ruim voor dit werkje. Misschien als het er heel anders uitziet met de naam erbij, maar dat zie ik dan nog wel.

Letters

Nu al drie letters af voor de cadeautjes voor de leidster van het kinderdagverblijf. Nog één letter, de E. Komt ook wel op tijd af, ik heb nog twee weken of zoiets voordat het de dag van de leidster is.

Trouwfoto

Lang, lang geleden, aan het begin van mijn studententijd, heb ik voor de trouwdag van mijn ouders hun trouwfoto geborduurd. Ik had zelf een eenvoudig patronenprogramma en had op die manier een patroon van hun trouwfoto gemaakt. Het is een behoorlijk formaat, omdat ik dan pas de foto gedetailleerd genoeg vond, en ik heb het op 18 count aida geborduurd met één draadje.

Vorige week was ik bij mijn ouders en ik realiseerde me dat ik dit gigantischewerk nog niet had laten zien. Bij deze dus.