vrijdag 28 oktober 2011

Patchwork vloer?

Ik schaam me diep. Ik verwaarloos mijn blog schandalig: ik heb al meer dan twee maanden niet geschreven. Het heeft meerdere redenen:
1. Ik heb het schandalig druk.
2. Ik werk nog steeds aan de quilt voor mijn vader en aangezien die alleen maar steeds een beetje groter wordt en niet echt verandert, vind ik dat de moeite van het fotonemen niet waard.
3. Aangezien er toch een soort tijdsdruk op die quilt voor mijn vader zit, werk ik ook aan helemaal niets anders, dus er valt erg weinig te showen.

Het gaat goed met de quilt voor mijn vader. Ik heb nu 33 blokken af, dus nog 3 te gaan. Daarna heb ik het patchworkgedeelte af, dan moeten de randen erom, de sandwich (patchworktop-vulling-achterkant) moet gemaakt worden (ik zie nu al op tegen het aan elkaar rijgen van de sandwich, hoe krijg ik dat voor elkaar?) en daarna begint het volgende deel: het quilten. Ik vond het ingewikkeld om een quiltpatroon te verzinnen. Een groot gedeelte van de quilt bestaat uit logcabin en dat wordt vaak in de naad gequilt. Maar het lijkt me verschrikkelijk om dat allemaal met de hand te doen, bovendien is in de naad quilten nogal stug en dat is voor handquilten niet heel leuk. Dus toen bedacht ik om een patroon van losse sterren over de logcabinblokken te maken. Lijkt me erg mooi worden. En dan moet ik nog wat anders verzinnen voor de andere blokken. Met patchwork kan ik nu wel aardig wat beginnen, maar het eigenlijke quilten vind ik nog steeds lastig, welke patronen ik daarvoor moet gebruiken, bedoel ik.

En dan nu eindelijk over de foto. Dit is een collage van allemaal stukjes vloer die ik in de Dom van Siena in Italië heb gezien. Vorige week was ik daar voor een cultuurreis met collega's (week Florence en omgeving) en ik vond de vloer heel patchwork-achtig. Verschillende patronen heb ik zelfs al eens gebruikt.
Dus ik was foto's van de vloer aan het maken. Volgens mij als enige in de hele kerk. Maar wat maakt dat uit? Wie weet maak ik ooit nog een herinneringsquiltje aan deze reis, kunnen deze patronen mooi als basis dienen.