zondag 20 november 2011

Gedubbeld

De randen zitten om de quilt (donkerbruin en lichtblauw) en het geheel is nog leuker geworden, het lijkt nu ook iets lichter. Donderdagavond heb ik heel wat uurtjes besteed aan het dubbelen van de quilt, hij heeft nu een vulling en een voering, die nu nog grotendeels met veiligheidsspelden vastzitten.

Donderdagavond heb ik de eerste quiltsteekjes gedaan, vrijdagavond weer en gisteren heb ik ook 's middags aan de quilt kunnen werken, omdat ik toen mijn maandelijkse quiltbijeenkomst had. 's Avonds heb ik na een uurtje toch maar een iets lichter karweitje opgepakt, je voelt het quilten wel, niet in de zin dat ik mijn vingers kapot heb (door het borduren heb ik wel eelt op m'n vingertoppen), maar wel in de zin dat mijn polsen vermoeid raakten. Ik moet maar geen rsi oplopen van het quilten (kan dat?) dus toch maar even wat afwisseling in de bewegingen.vrijdag 4 november 2011

Eureka!

Na het lezen van een blogberichtje van Supergoof had ik ineens een idee voor de achterkant van de quilt. Wat is er groot, niet al te duur en goed beschikbaar? Dekbedovertrekken! Supergoof had een dekbedovertrek gebruikt dat ze nog in de kast had liggen. Ik had geen overtrekken beschikbaar, aangezien we er maar twee hebben. Maar toen ik eventjes op de Hema-site rondkeek zag ik een 200x200 cm ecru-kleurig dekbedovertrek voor 25 euro. Dat zijn twee laagjes, dus daar kan ik twee keer een achterkant van maken. Jeeeh! Voor 12,50 dus mijn achterkant geregeld, daar kan geen stoffenhandel tegenop.
Ik ben direct met twee kinderen op de fiets gesprongen en we hebben het overtrek gehaald en de vulling bij de handwerkzaak. Alles is nu in huis, ik kan de top afmaken en dan direct verder. Een heerlijk gevoel.

donderdag 3 november 2011

36 blokken af!

Ik heb de 36 blokken voor de quilt van mijn vader af! Vanmiddag heb ik het laatste blok aan de laatste rij vastgezet en die rij weer aan de rest van de quilt vastgenaaid. En daarna het geheel op de grond neergelegd om een foto te kunnen maken om jullie eindelijk te laten zien waar ik de afgelopen maanden mee bezig ben geweest.

Dit is 144 cm x 144cm. Ik zet om dit geheel nu een donkerbruine rand van 4 cm en daar komt dan een lichtblauwe rand van 8cm omheen. Daarna meet de quilt 168 cm x 168 cm. De bies maak ik van de donkerblauwe stof.

Alle stof voor de randen en de bies heb ik nog in huis. Maar wat ik wel moet gaan kopen is de vulling en de voering / achterkant stof.
En nu komt mijn vraag om tips: wat voor stof kan ik daar het beste voor gebruiken? Ik vind het erg prijzig worden om daar ook weer patchworkstof voor te gebruiken. En heeft nog iemand tips voor de soort vulling?