zondag 29 april 2012

Mama's Ster

Wat prachtig, hè? En ik zal het maar direct bekennen: dit is niet mijn werk. Wel het werk van mijn beste - en mijn enige - leerling: mijn moeder heeft deze ster gemaakt.
Het is een quiltje dat mijn vader meekrijgt in de kist, op zijn verzoek in roodtinten. Gisteren had mijn moeder het patchwork af en toen begon dus de quiltles.
Dit is het werk gedubbeld, dus met vulling en achterkant. Wel heel gemakkelijk om dit eens te oefenen met een klein werkje. En toen het oefenen van het maken van de knoopjes in de draad, daarna de eerste steekjes. Mijn moeder heeft er gevoel voor, de steekjes zien er al heel regelmatig uit en aan het eind van de avond was de groene ster in het midden gequilt.
En zo prachtig versierd zag de bank er aan het einde van de avond uit. Mijn vaders quilt, mijn eerste sampler die ik aan doorpitten ben en mijn moeders ster. Kan ik best blij van worden!

22. Wedding Ring I

Het is nu eenmaal een Bridal Sampler, dus het is onvermijdelijk dat je blokjes als Wedding Ring tegenkomt. Dit blokje zou volgens de beschrijving op foundation gemaakt moeten worden, maar ik kon nergens mijn foundation vinden, dus het is gewoon patchwork geworden, wat ook uitstekend wilde.

21. Contrary Husband

 Het eerste blokje van rij C. Contrary Husband, heet het. Een tegendraadse echtgenoot, zou je kunnen vertalen, denk ik. Het blokje ziet er anders wel lief uit.
Hier de foto van rij A en B aan elkaar. Niet een heel geslaagde foto, maar het geeft een aardige impressie van hoe het werk er nu uitziet. Als je op de foto klikt, wordt hij groter - als het goed is.

woensdag 18 april 2012

20. Friendship Star

Als afsluiting van rij B ook een simpel blokje, in een avond aan elkaar gezet. Ik moet dit blokje nog vastzetten aan de hele rij en daarna gaat rij B aan rij A vast. En als ik dat voor elkaar heb, volgt er natuurlijk een uitgebreidere fotosessie!

19. Irish Chain

Leuk eenvoudig blokje, zo voor elkaar. Ik vond het het leukst in blauwtinten.

zondag 15 april 2012

18. Mrs. Cleveland's Choice

 Mrs. Cleveland had genoeg tijd als dit blokje haar keuze was voor Sylvia's Bridal Sampler. Ik ben er bijna een week mee bezig geweest en het is nu een blokje van 61 stukjes binnen de 6x6 inch. Kleine stukjes dus.
Nog twee wat simpelere blokjes en dan heb ik rij B ook af. Hopelijk op tijd voor de quiltcursus van volgende week zaterdag.
Op zaterdagmiddag, nadat ik bij mijn ouders was geweest en met de kinderen naar zwemles, was het lekker weer en de kinderen speelden lekker in de tuin. Wat is er dan beter om met een mandje vol leuke lapjes en een kopje thee bij hen te gaan zitten? Naar mijn spelende kinderen kijken en ondertussen wat steekjes maken. Ondanks alles zijn er ook heel veel mooie momenten!

vrijdag 13 april 2012

17. Swamp Patch

Dit blokje heb ik vorig weekend gemaakt, terwijl ik twee dagen bij mijn ouders logeerde. Ik heb met opzet voor deze stofjes in dit blokje gekozen, omdat ik al deze stoffen ook in mijn vaders quilt gebruikt heb. Die quilt is nu in gebruik. Voor de mensen die mijn blog over niet-handwerk-zaken lezen, is het geen verrassing, maar met mijn vader gaat het de laatste weken veel slechter. Hij ligt nu vooral nog in bed beneden in de kamer en daar gebruikt hij overdag mijn quilt. Die quilt is niet zo dik als een deken, maar geeft hem overdag wel even die extra warmte die lekker is als je de hele tijd stil ligt.
Door deze stofjes voor dit blokje te gebruiken, zal ik onthouden dat ik het tijdens dat weekend gemaakt heb en zijn bovendien mijn vaders quilt en deze sampler aan elkaar gelinkt. En dat vind ik ook bijzonder.

woensdag 4 april 2012

16. Crow's Foot

Ook alweer een leuk blokje, dit is helemaal op foundation gemaakt. Ik heb met opzet voor contrastkleuren gekozen, omdat het blok dan nog veel leuker tot zijn recht komt.
16 blokjes alweer. En ik heb me nog geen moment verveeld. Ik geloof dat samplers maken echt wel mijn ding is! En dan zijn er nog zoveel leuke patronen: Dear Jane, Nearly Insane, en mijn favoriet op het moment:
The Farmer's Wife Sampler Quilt. Ik kan nu al fantaseren over leuke kleurtjes. Maar dat zorgt er geen moment voor dat ik me niet vermaak met Sylvia's Bridal Sampler, want die kleurtjes en patronen zijn net zo fantastisch. En ik mag nog 124 blokken! Jeeh!

15. Grandmother's Flower Garden

Dit blokje is een combinatie van patchwork en applicatie. Het bloemetje is van hexagonnetjes gemaakt en dat moest ik vervolgens op achtergrondstof appliceren, wat me eigenlijk heel gemakkelijk afging. Maar dit is niet zo klein en wie weet leer ik gaandeweg de quilt wel heel wat technieken.
Vervolgens moest de achtergrondstof er aan de achterkant uitgeknipt worden, omdat het anders gaat trekken, zeggen de experts. En dat geloof ik dan maar, want het is een beetje jammer als je er later achterkomt dat het één en ander toch niet werkt.

Maar ik vond dit bloemetje leuk! En ik kan me voorstellen dat ik ook nog eens een bloemenquiltje maak. Maar dan wil ik eigenlijk wel echt het Engelse patchwork leren. Ik heb bij dit bloemetje gewoon met een malletje de stofjes afgetekend en geknipt en vervolgens aan elkaar gezet. Bij Engels patchwork werk je, geloof ik, met stof die om kartonnetjes zit, maar meer weet ik er ook niet van. Voor later maar eens!