zondag 6 mei 2012

26. Crossed Canoes

Blokje 26 alweer. Ik probeer elke maand een rij af te ronden, waarschijnlijk gaat dat nu ook weer lukken. Ik moet nog vier blokjes en ik heb nog twee weken. Tussendoor quilt ik wat aan mijn Eerste Sampler, want die moet natuurlijk ook een keertje af.
Afgelopen week was het meivakantie, nu begint alles weer in volle heftigheid met volgende week maandag het examen Nederlands voor mijn examenklas vwo. Dat is een hoop werk, dat zal wel niet ten goede komen van mijn quilttijd!

25. Lady of the Lake

Prachtige naam voor het blokje. In de voorbeeldquilt was het blokje in twee tinten blauw gemaakt, misschien wel vanwege het 'Lake' in de naam. Maar in mijn quilt stond het rood in dit blokje mooier, dus daar heb ik toch maar voor gekozen.
Ook dit blokje is weer zonder foundation gemaakt, omdat ik dat nog steeds bij mijn moeder heb liggen, vrijdag heb ik het eindelijk weer meegenomen.

Donderdag heeft mijn moeder samen met mij allemaal mooie stofjes op http://www.gelrebloem.nl/  uitgezocht. Allemaal in creme, rood en groen. Samen met de stofjes die ze van het quiltje voor mijn vader over heeft, heeft ze nu een basis om aan haar eigen Sylvia's Bridal Sampler te beginnen, want zij vindt hem toch ook wel erg mooi. En het is wel mooi dat ze een grote quilt voor zichzelf gaat maken met dezelfde stoffen die ze ook voor het quiltje voor mijn vader heeft gebruikt.
Donderdag heeft ze ook het quilten van het quiltje afgerond en de eerste bies erlangs gezet. Het is allemaal goed gelukt en zo mooi! Binnenkort foto's van het voltooide quiltje.

dinsdag 1 mei 2012

24. Sister's Choice

Gewoon weer een leuk blokje. Niet moeilijk, twee avondjes werk. Ik heb dit blokje een beetje een ruimteachtig uiterlijk gegeven met de melkwegdonkerblauwe stof en de sterretjes in het lichtblauw en het wit. Leuk, weer eens wat anders dan bloemetjes!

Ik vind blauw en rood leuk, het geeft de quilt een levendig uiterlijk.
Maar ik mis het werken met één kleur toch wel erg: paars. Ik ben gek op paars. Dus als het gemis te hevig wordt, pak ik mijn Eerste Sampler en mijn paarse quiltdraad en ga weer even wat doorpitten. Maar ik weet al wel dat ik nog niet klaar ben met paars.
Voor mijn Sylvia's Bridal Sampler heb ik nu wel genoeg lapjes. Ik denk dat mijn volgende verzamelrichting weer paars is, in ieder geval voor een sampler, mogelijk de Dear Jane, die kun je heel goed in maar twee kleuren, wit en paars, uitvoeren. Daar ga ik nu nog echt niet aan beginnen, hoor. Maar voorzichtigaan, af en toe een paars lapje kopen. Dat is toch niet erg?

23. Album 1

Weer een typisch foundationblokje, maar zonder foundation gemaakt, omdat ik dat bij mijn ouders heb laten liggen in een quiltsessie enkele weken geleden. En zonder foundation wil het ook wel. Alle hoekblokjes kosten toch nog wel wat tijd, maar al met al had ik dit leuke blokje vrij snel in elkaar.