maandag 18 juni 2012

In borduurstemming - de kerstsok

Ik heb maanden niet geborduurd, ik was de hele tijd meer in quiltstemming. Maar van de week dacht ik er ineens aan dat ik ook wel weer eens kon borduren. En dat deed ik. Avond na avond. En weer met heel veel plezier. Er is nu een goede kans dat ik de sok afmaak voordat ik weer wat anders oppak. Want zo'n bijna finish is ook wel erg aantrekkelijk!

zondag 17 juni 2012

33. Mother's Delight

Dit vond ik ook alweer een erg leuk blokje. De verschillende onderdelen van het blok speld ik altijd vast op een theedoek of molton doek en dan heb je de stukjes altijd op de juiste manier liggen. Zo voorkom je bij de ingewikkelder blokken dat je delen op de verkeerde manier aan elkaar vastzet.

Ik ben trouwens ook alweer aan het kwijlen bij een andere project: de geappliceerde quilts van Kim McLean. Heel bijzonder vind ik:
Maar omdat me dat toch iets te ambitieus lijkt voor een onervaren applicatie-quiltster, heb ik een ander patroon in een boek van Kaffe Fasset opgeduikeld, een patroon dat ook van Kim McLean is, maar dat nog wat minder vaardigheden vraagt:

Leuk, toch? Hiervoor heb ik dus wel Kaffe Fasset stoffen nodig, want juist die kleurigheid vind ik erg leuk. Ik heb ook al stoffen die hierbij aansluiten, dus alle stof hoeft niet meer te komen. Wat ik alleen niet mooi vind aan deze quilt, is de buitenste rand. Die wordt in mijn toekomstige quilt van een heel andere stof, dat weet ik nu al zeker.

En natuurlijk heb ik genoeg te doen. Ik ben met van alles en nog wat bezig. Deze week ben ik opeens wel in borduurstemming, ook gek, hoor. Dus ik werk veel aan de kerstsok, waarvan ik binnenkort ook wel weer eens een update zal laten zien.
Ach, ik heb geen haast, het gaat me om het proces, niet zozeer om het product. Hoewel ik natuurlijk niet een kast vol UFO's wil hebben, een quilt die af is, is veel lekkerder om onder te kruipen.

zondag 10 juni 2012

32. Milky Way

Dit vind ik dus wel weer een toepasselijke naam voor het blokje, de melkweg zie ik hier wel een beetje in. Dit vindt mijn zusje één van de mooiere blokjes. Als zij een SBS zou maken - wat ze niet gaat doen, want ze heeft het geduld niet voor quilten, zegt ze - zou dat in blauw en wit zijn, want dat vindt zij het allermooist. Ik vind zelf het rood er tussen door wel een fijne afwisseling bieden en eerlijk gezegd vind ik dit al vrij weinig kleuren. Ik houd gewoon van bont, denk ik.

31. Hands All Around

Ook weer zo'n leuk blokje. Ik heb dit blokje bij mijn ouders gemaakt. Ik heb bijna drie weken bij hen gelogeerd, omdat mijn vader op sterven lag. Inmiddels is hij overleden (zie mijn andere blog).
In die tijd heb ik nog wel wat gequilt, maar ik ben er niet heel erg aan toe gekomen, want het was gewoon heel druk. Nu probeer ik weer wat meer aan handwerken toe te komen, omdat het toch wel ontspannend werkt en dat kan ik nu zeker wel gebruiken.

30. Night & Noon

Mooi blokje vind ik dit. En met dit blok heb ik rij 3 (C) ook af en heb ik dus 30 blokjes van de 140 af. Het is een goede start en ik heb de smaak te pakken!
Een beetje een vervelende schaduw erover heen, maar dit was toch de beste foto. Op andere foto's woei telkens de quilt al weer weg, de wind vond het een erg leuk spelletje. maar zo toch even een overzicht.

29. Grandmother's Pride

De naam van dit blokje snap ik niet helemaal. Waarom dit blokje grootmoeders trots zou zijn, begrijp ik niet. Het is nogal simpel en op de leeftijd van grootmoeder zou je iets meer ervaring met quilten kunnen hebben. Toch? Iemand een verklaring voor de naam?

Ik vind het patronenboek van Sylvia's Bridal Sampler leuk, maar het zou nog leuker zijn als het waarom achter elk blokje beschreven werd. Het gaat natuurlijk allemaal om romanpersonages, maar je zou de roman in dit patronenboek nog best wat verder kunnen voeren.

28. Grape Basket

Gemaakt zonder foundation, want ik heb gemerkt dat het ook best zonder wil in zulk soort blokjes en dan vind ik het eigenlijke patchwork leuker.

27. Northwind

Er komen nu zes blokjes aan, want ik heb de hele tijd geen updates gedaan. Dit is Northwind, een blokje dat erg snel in elkaar te zetten was. Niet helemaal mijn ding, zulke grote stukjes, maar zulke blokjes zijn in een sampler ook nodig om de ingewikkelder blokjes tot hun recht te laten komen.