vrijdag 28 september 2012

51. Gold and Silver

Blokje 51 en dit is net blokje waar er zestien puntjes samen komen. En dat is gelukt!

donderdag 27 september 2012

Twintig blokjes af

Mijn moeder maakt ook een SBS, in rood en groen. En hij wordt prachtig! Vandaag maakte ze het twintigste blokje af en ze is nu hard bezig om overal sashings tussen te zetten. Ik vind het verbazingwekkend hoe anders een quilt wordt met één kleur anders. Maar nog steeds net zo mooi!zondag 23 september 2012

Vijf rijen aan elkaar!

Vijf rijen aan elkaar! Gisteravond heb ik het aan elkaar gezet, maar de foto wilde ik bij daglicht maken. Dus toen we vanmiddag van de boswandeling terug kwamen, heb ik een bezem over de vloer gehaald en daarna de quilt in aanbouw op het laminaat gevleid. De kinderen wilden er direct bovenop, zij zien quilts als gemeenschapsgoed, maar op quilts die nog niet gequilt zijn, wordt níet gedanst!

vrijdag 21 september 2012

50. Hunter's Star

Het laatste blokje van rij E, de vijfde rij. Ik heb nu dus 50 blokjes gemaakt en dat is zo'n 35% van het totale aantal blokjes (140). Dus eigenlijk ben ik heel tevreden! Ik ben er ongeveer een half jaar geleden mee begonnen, dus wie weet kan ik het patchen in 2013 nog wel afronden. Maar haast heb ik niet, hoor. Ik vind het werken hieraan veel te leuk! Bovenstaand blokje heeft een vrij kleine achtpuntige ster in het midden. Toen ik hem net af, sloten de punten niet mooi samen, er zat eigenlijk een klein gaatje in. Ik heb toen door de punten geregen en dat aangetrokken en toen zag het er heel veel beter uit. Handige truukjes. Ik ben benieuwd hoe het volgende blokje gaat, want daar moet ik zestien punten samenbrengen. Oeps!

donderdag 20 september 2012

Verliefd...

... Op mijn batikstofjes. Ik heb er nu elf (fat quarters) en ik verzamel ze voor de Kim McLean Basket Medaillonquilt. Ik kies met opzet voor vrij drukke patronen op de batiks, want er worden grotere stukken stof in de quilt gebruikt. Kim McLean gebruikte zelf Kaffe Fassett stoffen, maar daar had ik niet echt iets mee, maar je moet dus wel iets vergelijkbaars qua bontheid nemen, omdat de quilt anders misschien wat saai wordt. En deze stofjes, daar heb ik dus wel wat mee! Heel veel zelfs.

Dit zijn mijn nieuwe aanwinsten even apart. De eerste vier heb ik bij een internetwinkeltje gekocht, omdat ik de tinten paars zo mooi vond en paars, tja, blijft toch favoriet. Het laatste stofje kocht ik zaterdag tijdens de quiltclub bij het Quiltkabinet in Earnewâld. En dat stofje is echt niet alleen rose en oranje en geel. Er zit ook nog blauw bij, kijk maar:

Dit is lente in een lapje. Verliefd inderdaad. Ach ja!

49. Queen Charlottes Crown

Donderdag 12.00 uur. En ik zit echt niet lekker te bloggen, hoor. Ik sta nu voor een klas, les te geven. Dit berichtje heb ik gisteren al getypt en gepland voor nu. Zodat er wat vaker een berichtje op m'n blog komt, ook al heb ik niet zo vaak gelegenheid om te bloggen.

Gisteren, woensdag, eigenlijk vandaag dus, was mijn vrije dag. Maar vrij is relatief, hoor. Zolang het huis nog niet zelfreinigend is, de kopjes en bordjes uit zichzelf weer schoon de kast inspringen en de was zelf schoon, gestreken en opgevouwen in keurige stapeltjes op de planken gaan liggen, is mijn woensdag vooral een kwestie van vrij gehaast het werk van een week in een dag zien te doen. Ach, ik zie het als een uitdaging. En af en toe heb ik dus werkontwijkend gedrag. Dan ga ik ineens een blogje typen. Of drie. Of vier. Ik denk dat er morgenmiddag, vanmiddag dus, om 16.00 uur nog een berichtje komt. Ik voel me haast helderziend. Kom je ook kijken?

woensdag 19 september 2012

48. Lincoln's Platform

Dit vond ik weer zo'n leuk blokje! Ik houd van die kleurencombi. En de vlinders in de blauwe stroken komen ool nog mooi naar voren.

47. Ribbon Star

School is weer in alle heftigheid begonnen. En hoe leuk het ook is, vermoeiend is het wel. Het quilten 's avonds lukt nog aardig - hoewel ik merk dat ik regelmatig zomaar wat voor me uit zit te staren -, maar het bloggen schiet er dus bij in.

Hierbij dus blokje 47, makkelijk, het schoot bijna kant en klaar uit de lappenmand. Nou ja, uurtje of anderhalf, twee werk dus. En dat is voor een blokje snel. Hoe gaat dat trouwens bij naaimachinewerksters? Ik kan me voorstellen dat zoiets heel snel gaat, maar ben je met een blokje met allemaal kleine stukjes ook sneller? En gaat het niet scheef?

zaterdag 8 september 2012

46. Jack in the Pulpit

Tadaa! Tussen het borduren door wordt er natuurlijk ook wel wat met de lapjes gedaan. Dit is zoveel gemakkelijker even te pakken.

Ik had grootse verwachtingen van mijn zaterdag. De jongetjes zouden lief spelen, tussendoor moesten we even naar de zwemles van mijn oudste, maar verder konden we lekker onze eigen gang gaan. Zij de hunne en ik de mijne, wel te verstaan, want soms is een beetje eigen tijd ook lekker. Maar de jongens zijn bewerkelijk vandaag. Met de lego wordt vooral gesmeten in plaats van gespeeld en daarom staat nu het meeste op de boekenkasten. Tussen het incidentele spelen door wordt er veel ruzie gemaakt en gekrijst en ondanks het mooie weer houd ik ze veel binnen, want a. de buren hebben verjaardagsbezoek en onze tuinen hebben niet een echte scheiding. De jongens zouden er de hele tijd staan en b. Dante heeft verband om zijn pols en onderbeen. Niets dramatisch, maar wel vervelend: hij heeft muggenbeten open gekrabd en die zijn geïnfecteerd geraakt. Op zijn pols is de wond 2,2 cm bij 2,5 cm en dat is te groot voor een pleister. Vanochtend zijn we dus op het fietsje naar de huisartsenpost geweest en daar werd Dante een verband aangemeten en hij heeft een antibioticazalf gekregen. 's Middags zag ik dat op zijn onderbeen eenzelfde wond ontstaat. Alleen maar doordat Dante aan zijn muggenbulten krabt! Maar zand in zo'n wond lijkt me geen goed idee, dus daarom even geen zandbak. En dan hoop ik dat het dit weekend zoveel beter wordt, dat spelen op de crèche maandag geen probleem wordt.

Maar ritjes naar de huisarts, naar het zwembad en vrij vervelende kinderen hebben me van mijn handwerk afgehouden. En een boek dat ik graag uit wilde lezen, dat moet ik direct bekennen. Maar het boek is uit, dus vanavond stort ik me weer op m'n lapjes en draadjes.

Wel heb ik even blokje 46 gestreken, zodat ik die op de foto kon zetten. Dus, tadaa!

maandag 3 september 2012

In een groen, groen, groen, groen knollen-, knollenland...

Dit is blok 27 van de afghan in aanbouw. Het is groen. Alleen nog maar groene kruisjes. Maar er komt wel meer bij, ik ben hard bezig!

De eerste schooldag hebben we er weer opzitten. Iedereen vond het weer leuk. Ook iedereen vond het weer druk. Alleen de hond niet. Die vond het huis maar heel erg leeg zonder ons. Maar waarschijnlijk juist ook lekker rustig, kon hij eindelijk weer eens een hele dag slapen.

zondag 2 september 2012

45. Handy Andy

Na het applicatieblokje was Handy Andy ineens weer heerlijk eenvoudig. Gewoon een leuk blokje, in een paar uurtjes in elkaar gezet.

Gisteren heb ik de hele middag zitten snijden, tekenen en knippen. Ik heb de komende drie blokken voorbereid, die liggen klaar in een plastic zakje en kan ik dus zo in elkaar gaan zetten. En ik heb sashings en cornerstones voor de volgende zoveel blokjes gemaakt, dat ik zo een strookje of blokje kan afknippen. Want ik krijg het weer druk en daar kan ik beter op voorbereid zijn. Morgen is de vakantie echt voorbij, om half 9 begint de vergadering op school. En om half 9 moet ik mijn oudste zoon voor het eerst bij zijn zijn nieuwe juf van groep 2 afleveren. Weer typisch een conflictje van een werkende moeder. Op de normale maandagen heb ik het eerste uur vrij geregeld, dus dan kan ik zoonlief rustig wegbrengen. Maar op de eerste schooldag hebben ze geen boodschap aan mama's die kinderen naar school moeten brengen. Maar het is heel simpel: ik ben dus gewoon te laat. Op de eerste schooldag. Ten aanzien van al mijn collega's (met uitzondering van de andere ouders met schoolgaande kinderen misschien). Ach ja, een goed begin is het halve werk, niet waar?