woensdag 31 oktober 2012

58. Ladies' Aid Album

Eenvoudig blokje, waarbij je de malletjes van blokje 57 nog een keer kunt gebruiken. Daarna ook nog niet weggooien, want bij blokje 60 kun je er nog een paar weer gebruiken.
Mijn quilt was toe aan weer wat rood, dus daarom is rood de held in dit blokje.

57. Big T


Twee blokjes die ik al wel af heb, staan nog niet op de blog, dus daar moet ik vandaag - tussen alle andere bezigheden door - toch direct wat aan doen. Eerst deze: Big T. De naam is me wederom een raadsel, die T zie ik er niet in, maar dat zal ongetwijfeld aan mij liggen.
Ik heb er weer wat groen in gebruikt, af en toe die afwisseling vind ik toch heel leuk staan. En ik gebruik geen felle groene tinten. Die fellere tinten gebruik ik wel weer in het kerstquiltje waar ik mee bezig ben. Mijn man vond het zo leuk, dat ik voor mijn verjaardag gisteren direct nog wat kerstlapjes kreeg. Heb ik op dit moment niet direct nodig, maar ze zullen ongetwijfeld nog eens in een grotere kerstquilt verwerkt worden!

zondag 21 oktober 2012

Kerstster

Mooie stofjes, hè? Gisteren was ik weer op quiltclub bij het Quiltkabinet en daar werd me een leuk patroon voorgelegd. Een kerstster van 72 ruitjes. Daar ga ik dan voor, natuurlijk. Met een aantal dames doken we direct in de kerststofjesvoorraad en ik wist al vrij snel welke ik wilde. Ik had nog een prachtig rood stofje thuis liggen en daar pasten deze stofjes prachtig bij. Wat je op de foto ziet is één punt van de achtpuntige ster. Nog behoorlijk wat lapjes te gaan, maar het is dan ook nog geen Kerst.

Wie is er nog meer met kerstspulletjes bezig? Nieuwsgierig!

zondag 14 oktober 2012

56. Album 2

Inspiratieloze naam voor een blokje, maar het is wel leuk. Deze combinatie van stofjes heeft mijn moeder ook in haar blokken zitten en dan nog wel in het eerste blokje, dat qua opzet erg lijkt op dit blokje. Grappig.

Vanavond zit ik al de hele tijd sashings te naaien. Doordat ze op waren, heb ik de hele tijd alleen maar blokjes genaaid, maar ze dus niet aan elkaar gezet. En dat moet toch een keer gebeuren. Dit is bovendien een simpel werkje met weinig kans op vergissingen en dat komt nu wel goed uit. Ik voel me alsof mijn hoofd vol met watten zit en ik heb het afwisselend warm en koud. Helemaal niet fit dus en ik zit nu lekker onder mijneerste quilt weggekropen op de bank. Morgen toch maar gewoon aan het werk, ik ga het in ieder geval proberen. 's Avonds heb ik ook nog een vergadering waar ik bij moet zijn, dinsdag geldt precies hetzelfde. Dus de eerste dagen kom ik niet echt aan rust toe. Zo meteen maar niet te laat gaan slapen, maar nu est nog een blokje aan de rij vastzetten. Welterusten voor straks!

55. New York Beauty

"Oh, hier moet je er zeker nog drie van maken," was mijn mans reactie toen ik hem dit blokje liet zien. Hij wilde die hele cirkel, dat is voor een wiskundige waarschijnlijk belangrijk.

"Nee," zei ik.

"Dan vind ik hem al niet leuk meer."

Nou, ik gelukkig nog wel! De strook met de punten is op foundation gemaakt en de andere stukken met malletjes. Daarna ronde vormen naaien, maar dat vind ik inmiddels niet meer moeilijk.

54. Old Maid's Puzzle

Alweer een naam met 'puzzle', maar zo ingewikkeld was dit blokje niet!

zondag 7 oktober 2012

53. Bow Tie

Vlinderstrikje, is de titel en dat is precies wat dit zeer snelle blokje was. Ik heb met opzet voor een bonte stof gekozen, zodat er toch wat kleur in zit. Maar eigenlijk vind ik dit een beetje te simpel, hoewel het ook weleens lekker is een blokje binnen een uur af te hebben, met mallen maken en alles. Eigenlijk haast gênant om voor zo'n blokje een blogbericht te hebben, maar vooruit: het is toch één van de 140.

zaterdag 6 oktober 2012

52. Fool's Puzzle

Weer een blokje met ronde vormen, maar dit vond ik niet moeilijk. Het kostte wel wat tijd, maar daar ben ik inmiddels aan gewend!

Mijn jongste zoon was gisteren jarig, hij is drie jaar geworden. Vanochtend en met de lunch hadden we al bezoek, en morgen hebben we het huis weer vol, maar nu is er even niemand en daar maak ik even gebruik van!

donderdag 4 oktober 2012

Gezellig

Niet de beste kwaliteit foto, maar het geeft wel even aan hoe gezellig we aan het tekenen en knippen zijn.