maandag 26 augustus 2013

Groene driehoek

Weer lekker aan het quilten. Het midden heb ik zo gequilt dat de driehoeken er weer in terugkomen, maar ook het idee van het grasveldje door de bloemen. De gekleurde driehoeken er omheen quilt ik in de naad.

Vandaag weer een uur of 8 vergaderd. Niet m'n hobby. Morgen gelukkig gewoon lesgeven. Maar daar word je ook wel moe van!

zondag 25 augustus 2013

110. Tumbling Blocks

Ik ken dit patroon als 'babyblocks', maar in Sylvia's Bridal Sampler wordt het 'Tumbling blocks' genoemd. Iedereen ziet er in ieder geval de 3D blokjes in.
Met dit blokje heb ik alweer een rij vol en dus zit ik nu op de 110 blokjes. Nog 30 te gaan!

Het was opnieuw moeilijk om er een mooie foto van te maken, de lap wordt te groot. Voor de volgende rij moet ik eraan denken om 's ochtends een foto te maken, zodat de schaduw anders in de tuin valt, nu zie je de schaduw van de schutting over de top heen en ik heb nergens anders genoeg ruimte om de quilt uit te leggen.

Vandaag was de laatste vakantiedag en nog best een drukke. Vanochtend was ik ouderling in de kerk, en moest ik nieuwsbrieven uitdelen. Dus dan sta je al om 9 uur in de kerk en begroet je een half uur lang mensen, wat ik overigens wel heel leuk vind. Het is wel onvoorstelbaar hoeveel mensen al vroeg in de kerk zijn, het is een heel sociaal gebeuren. Hoe later het wordt, hoe jonger de mensen worden en de laatsten zijn bijna altijd de jonge ouders die moeilijk bij hun kroost in de crèche weg konden komen.
Na de dienst moest ik plotseling koffie schenken omdat iemand anders er niet was. Wel leuk, maar je staat weer anderhalf uur en daar waren de schoenen die ik aangetrokken had niet helemaal geschikt voor. We stonden met veel te weinig mensen, dus dan ren je je de benen uit het lijf. Mooi, voel ik me weer even minder schuldig over mijn onwil om te sporten!
Het was een schervendag. Ik begon met één kopje dat zo van de bar kukelde. Daarna schoof iemand anders per ongeluk een hele bak van het aanrecht. Een en al glas en aardewerk... Tijdens het afwassen brak ik nog een glas en mijn collegaatje nog twee kopjes. Als ons nou geen geluk meer in het vooruitzicht ligt?!

En morgen dus weer school. Voor de jongens is het alweer een week aan de gang en ze vinden het prachtig. Voor mij zal het best wel weer even wennen zijn. Veel minder quilttijd...
Dus als jullie wat minder vooruitgang van mij zien de komende tijd dan ligt het daaraan. Mijn baan van ruim drie dagen begint weer en ik zal dus ergens in tijd op moeten bezuinigen. Het wordt vanzelf weer zomervakantie!

donderdag 22 augustus 2013

Schapen gedubbeld

De schapentop zit in elkaar en is nu ook gedubbeld! Ik heb de hele hexagon van driehoekjes omlijst met een donkerblauwe batik en daarna de hoeken gevuld met twee verschillende stoffen. Het geheel lijkt zo vrolijk!

In twee hoeken zit de limekleurige uitvoering van Millefiori van Kaffe Fasset. Eerder had ik al eens wat stoffen van hem in huis gehad, waaronder deze stof. De vijf die ik had, vond ik prachtig. Maar heel veel andere stoffen van hem niet zo. Te grof. En ze combineren niet heel lekker met andere stoffen. Maar deze stof die doet het dus ontzettend leuk bij mijn schapendriehoekjes! Ik ben zo blij met deze keuze, het is echt even anders.

In de andere hoeken zit deze mooie geeloranje batik. Deze stof heb ik ook al in de driehoekjes verwerkt, ik vind 'm zo mooi!

Nog een foto van het dubbelen waarbij je duidelijk de verschillende hoeken ziet.
Ik ben de hele dag met de quilt bezig geweest. Vond ik wel toepasselijk: het was mijn laatste vakantiedag (ik werk altijd op donderdag, maar op vrijdagen ben ik altijd al vrij) en beide kinderen waren naar school. Dus ik had de tijd aan mezelf tot ik ze om 14.15 uur weer op moest halen.
Sinds maandag zit ook mijn jongste zoon op school. Hij wordt pas 5 oktober vier jaar, maar hij werd al uitgenodigd om mee te draaien. En hij vindt het fantastisch! Ook de naschoolse opvang heeft hij dinsdag gedaan, niet omdat het al nodig was, want deze week heb ik nog vakantie, maar omdat hij zelf zo graag wilde.
Hij geniet van alles met volle teugen, slurpt alle informatie op en reproduceert die thuis moeiteloos. Wij weten nu na vier dagen met onze jongste zoon op school meer over het verloop van de dag in groep 1 dan we in een heel jaar van onze oudste zoon hebben meegekregen.

Een quilt heeft ook een achterkant nodig en omdat ik nog wat dierenstoffen had liggen, heb ik die er ook in gebruikt. De achterkant is dus ook patchwork. Leuk, vind ik. Alleen nog wat extra naden, hopelijk krijg ik daar geen last van tijdens het quilten.

Dit is een foto van de achterkant op de grond (zo zit hij dus niet in de sandwich, wees maar niet bang. Hij paste net niet goed op de vloer en ik wilde toch even snel een foto maken. De stoffen die ik over had, heb ik in een middenbaan verwerkt en daar omheen heb ik limegroene sterrenstof, die ik gisteren bij de Stoffenkraam haalde. Past goed bij de hele quilt!

Nu kan het echte quiltwerk beginnen. En daar heb ik weer heel veel zin in!

zondag 18 augustus 2013

Schapenhexagon


De afgelopen weken heb ik veel driehoekjes genaaid. Het is een hexagon geworden
Gisteren heb ik bij de quiltclub van het Quiltkabinet erg mooie stoffen gevonden om de quilt af te werken. Ook de vulling is binnen (katoen) en de stof voor de biezen. 
Je ziet op deze foto een gedeelte van de rand die om de hexagon komt, een mooie donkerblauwe batik. Mijn eerste plan was om de quilt met deze stof vierkant te maken, maar dat werd veel te donker. Het is nu iets heel anders geworden, maar dat is, verklap ik nu nog even niet. Kom binnenkort nog maar een keertje kijken!

zaterdag 10 augustus 2013

109. Barrister's Block


Pffff... wat was dit een bewerkelijk blokje, tenminste, zo voelde het. Heel vele kleine stukjes en veel van hetzelfde. Maar hij zit in elkaar!

Nog twee weken vakantie, dan begint het schooljaar weer. Dit is het moment dat ik ook altijd weer begin met schoolzaken voorbereiden. Het is nu eenmaal niet zo dat je op maandagochtend zonder voorbereiding je lessen kunt starten.

Vandaag is de hele dag een goede vriend van ons over de vloer. We kennen hem al jaren, sinds het begin van onze studietijd en hij was ook getuige bij ons huwelijk. Hij en DH vinden het erg leuk om samen te koken, dus ze hebben samen de hele middag in de keuken gestaan. De heerlijkste luchtjes kwamen uit de pannen.
We zitten nu tussen voorgerecht en hoofdgerecht in. Het voorgerecht was een soort pastarol met pompoen, spinazie, ricotta, geserveerd met salieboter. Het hoofdgerecht is tonijn met een heerlijke tomatensaus. En als nagerecht hebben we een vijgentaart met frangipane. Het ziet er heerlijk uit, het ruikt ook heerlijk. Het is nu nog even wachten tot de tonijn gaar is, dan kunnen we weer aan tafel!

zondag 4 augustus 2013

Schaapachtig

Eergisteravond waren ineens mijn voorgeknipte blokken voor de SBS op. Grote nood! Want ik zat nog zo lekker een film te kijken en dan wil ik toch echt iets om handen hebben! En blokken gaan tekenen terwijl je een film kijkt, dat kan ik echt niet.
Maar gelukkig, achter een kastdeurtje lag een dienblad met allemaal voorgeknipte driehoekjes. Ik kon mooi weer een rij aan Dantes schapenquilt zetten. Dante is zo blij dat ik eindelijk weer met zijn 'dekentje' bezig ben, dat ik gisteren en vandaag gewoon nog maar even door gewerkt heb aan de driehoekjes. Het is gewoon wel grappig werk en het zou zo leuk zijn als hij deze winter al zijn eigen quilt heeft.

Vanmiddag waren we naar Ballorig. Het was er warm, maar dat maakte de kinderen niets uit, ze hebben zich enorm uitgeleefd. Het voordeel van Ballorig in hartje zomer, is dat het er erg rustig is. Wij hebben dus heel relaxed zitten quilten en lezen (ik quilten, DH lezen) en de kinderen hielden zichzelf bezig. Fantastisch!

zaterdag 3 augustus 2013

108. Grandmother's Fan

Wat was het gisteren warm, hè! Toen had ik best zo'n waaier kunnen gebruiken, maar die had ik gisteren overdag nog niet.
Ik had nergens zin in, gisteren. In huis was het ook bloedheet, maar buiten viel helemaal niet meer te wezen. Wij hebben een vrij kleine, beschutte tuin op het zuiden waar het in maart al lekker is. Maar bij 34 graden doet dit stukje aarde dan aan Death Valley denken, dus binnen blijven was toch echt verstandiger.
Op de bovenverdieping was het een paar graden koeler dan beneden, dus na de lunch hebben we onze bezigheden naar boven verplaatst. De kinderen keken in een relatief koele slaapkamer een filmpje en wij lagen elk met een boek op ons bed. Siësta. Maar ik heb liever een dag bezig zijn!
's Avonds werd het wat beter en kon ik weer naald en draad vasthouden. Het vorige blokje, 'Sickle' heb ik afgerond en daarna deze er nog achter aan.
Nu moet ik eerst weer tekenen, maar daar is het nu een heerlijke dag voor!

107. Sickle


106. Gentleman's Fancy


donderdag 1 augustus 2013

105. Ocean Waves

Heel veel driehoekjes. Maar dat is helemaal niet erg, want die kun je zo lekker in rijen door naaien.

Het is weer een warme dag, maar ik heb er geen last van, want ik hoef gelukkig niets. Ik ben nog steeds optimaal van de vakantie aan het genieten, die vandaag wel echt over de helft is. De kinderen hebben na deze week nog twee weken vakantie, manlief en ik hebben nog een week extra. Die week zullen we voornamelijk aan de voorbereidingen van het schooljaar besteden, hoor. Ik denk eigenlijk dat ik volgende week al het een en ander voor school ga doen, omdat ik anders niet goed weet hoe ik het moet bolwerken.
Komend jaar geef ik 15 uur les op drie dagen. Dat is dus elke dag 5 uur lesgeven en daarnaast nog alle overige taken, zoals vergaderen (doen we helaas te veel, maar het is wel nodig), de nodige werkgroepen, het mentoraat, nieuwsberichten schrijven voor de site, maar ook natuurlijk de lessen voorbereiden, toetsen maken en toetsen nakijken. En dan nog alle digitale vernieuwingen, natuurlijk, vanaf komend jaar werken we in de derde en de vierde klassen met de iPad. Prachtig, maar daar moet je wel je materiaal op aanpassen.
Ik word al moe als ik dit hele rijtje overzie, nog maar even gewoon genieten van rust en mijn quiltwerkje.

De jongens hebben de hele ochtend lekker met water en zand gespeeld en zijn nu op het heetst van de dag even in huis. Lekker op de bank een filmpje kijken. Ik zit nog steeds buiten, onder de parasol. Een grote kan water met citroen en veel ijsblokjes staat in de koelkast en een glas met dezelfde inhoud staat naast me. Ik vind het zo best uit te houden, hoewel ik wel benieuwd ben hoe die 34 graden van morgen gaat voelen!