zondag 29 september 2013

Zondagochtend

De kinderen en ik gaan zo samen wat drinken. Manlief is op de studeerkamer alweer hard aan het werk; een baan als docent, gecombineerd met een studie, kost veel extra tijd. Gelukkig zijn mijn kleine mannen en ik ook in staat om het samen heel gezellig te maken en vanmiddag gaan we weer met z'n allen naar het bos, dus gezinstijd is er ook wel.
Maar voor nu is het even kerstquiltje tijd. Gisteravond ben ik bezig geweest met de smalle donkergroene sashings, dus zo krijg je al een aardig idee hoe het eruit gaat zien. Zo gezellig, die eigengemaakte kerstspulletjes! Wie van jullie is ook alweer helemaal in kerststemming en knutselt lekker mee?

zaterdag 28 september 2013

Kerst in september

Zaterdagmiddag. Het is vrij fris buiten, maar wel zonnig en de kinderen zijn al de hele dag buiten. Eerst waren ze voor het huis aan het spelen, waar ik ze vrij gemakkelijk in de gaten kon houden. Maar nu zijn ze achter het huis op een grasveld naast de school. Niet te zien vanuit huis en niet te horen. Ze zijn met twee vriendjes aan het spelen en hebben enorme lol. Af en toe loop ik de achtertuin uit, het steegje door om vanachter een struikje even naar de jongens te gluren. Want ik vind het maar moeilijk, dat loslaten. Maar het hoort erbij; ze worden groter.

Wat er nu dus ook bij hoort, is ineens een rustig huis op die zaterdagmiddag. En ik ben dus heerlijk met mijn lapjes aan het prutsen. De kerstster is sl uitgegroeid tot een kerstboom en nu ben ik de venstertjes erom heen aan het zetten. Het stofpakketje had voorzien in twee groene stoffen, maar het werd me toch allemaal net wat te groen, dus ik heb een beige en oudblauwe stof gekozen voor het venster. Volgens mij wordt het leuk! Het is lekker naaien, niet ingewikkeld, gewoon even relaxed. Nog maar een slokje van mijn 'balancing' thee (ze verzinnen wat tegenwoordig, maar lekker is het wel) en dan weer verder!

donderdag 26 september 2013

Kerstster!

Afgelopen zaterdag begonnen we bij het Quiltkabinet aan een leuk kerstprojectje. Toen we in de cursusruimte kwamen, stonden er allemaal gevulde tasjes klaar. Het leek wel pakjesavond! Direct lekker tekenen en knippen en de eerste blokjes waren diezelfde middag al af. Nu alvast even een foto van het hoogtepunt van dit kerstproject, een mooie kerstster! Dit weekend volgen meer foto's!

vrijdag 20 september 2013

119. Rolling Star

Gaaf blokje! Ik houd sowieso van die achtpuntige sterretjes, maar dit blokje had ik ook al eerder gezien.   Een deel ervan zat ook in het blok van de maand dat ik ooit bij het Quiltkabinet kreeg en dat ik ook gebruikt heb in mijn Eerste Sampler. Ik heb geen foto van het losse blok, maar in deze foto van de hele quilt zie het blok ook zitten: onderste rij, tweede van links. En je ziet het, ik heb dezelfde kleuren gekozen. Het kon ook, want in dit blokje had ik geen paar zitten en de randjes waarin roze zit in mijn Eerste Sampler bestaan in de kleine uitgave ervan gewoon niet.


Maar dit blokje ken ik ook van mijn moeders quilten voor mijn vader. Dit heeft zij speciaal voor hem gemaakt, met kleuren die hij nog uitgekozen had. Dit quiltje is dus met hem mee gegaan in het graf, zijn hoofd rust erop. De quilt die ik voor mijn vader gemaakt heb, is bij mijn moeder gebleven en die ligt nu meestal op mijn vaders plaats in hun bed.

Bijzonder blok dus, die Rolling Star!

woensdag 18 september 2013

118. Kansas Troubles

Wat een boel driehoekjes! Je zou er draaierig van worden... En ik moet bij Kansas Troubles al denken aan The Wizard of Oz: "Toto, I don't think we are in Kansas anymore!", waar Dorothy met een orkaan met huis en al in The land of Oz terecht komt. Dit blokje zou die orkaan kunnen zijn.
Schitterend film met Judy Garland. Als je 'm niet kent, zeker de moeite van het kijken waard. Mijn inspiratie overigens voor de naam van mijn blog: "Somewhere over the rainbow..."


117. LeMoyne Star

Als ik nog steeds halve sterren in mijn rand had gewild, dan had ik dit blokje nog heel vaak gemaakt. De helft dan. Maar nu wordt het dus die mooie rozenstof en is dit blokje enig in zijn soort. Toch blijft-ie leuk. Simpel, maar leuk.

Waar een ander kind dolgelukkig zou zijn met een dagje op de bank luieren, is Dante alleen maar boos: hij wil naar school! 
Hij heeft sinds eergisteren last van de achterkant van zijn knie, kan zijn been niet goed strekken en loopt dus ook niet goed. Gisteren zijn we bij de dokter geweest en die denkt aan een flinke verrekking. In de rust dus. Als er na een nacht slapen geen verbetering zou zijn, moest Dante voor een röntgenfoto naar het ziekenhuis, maar er is enige verbetering, dus we kijken het nog maar een dagje aan.Dus een klagend mannetje op de bank... Hij wil naar school, nu! 


116. Steps to the Altar

Een blokje dat natuurlijk niet mag missen in een Wedding Sampler! Het heeft wat van een Jacob's Ladder, maar dan anders, inderdaad. Leuk om te maken door de contrasten, absoluut niet moeilijk. Dit roodje is een van mijn favoriete stofjes. Het is zo'n klassiek stofje. Veel daarvan is nog niet direct mijn smaak, maar deze is leuk en goed te combineren met neutralere stofjes.

Jullie hebben lang niets van me gehoord. Ik heb het DRUK! Het valt me toch altijd zwaar om alles te combineren: een drukke baan, het huishouden, de kinderen, die ook elk weer hun verplichtingen hebben waar je in je 'vrije' tijd nog weer naar toe moet. Ik probeer de avonden vrij te houden, maar zelfs dat lukt me geregeld niet. Toch lukt het me om leuke blokjes in elkaar te zetten en daar moet ik dan maar gewoon blij mee zijn. Leve mijn vrije tijd! Ook al zou dat wat meer moeten zijn!

maandag 9 september 2013

115. Pineapple

Ik houd best wel van log cabin. Het is zo grappig dat allemaal strookjes zo'n mooi patroon maken. Ook de variaties op log cabin vind ik mooi. Ik had nog nooit een pineapple log cabin gemaakt, maar dat was ook een leuke belevenis. Hierbij het fotootje!

zondag 8 september 2013

114. Brides Bouquet

Afgelopen week zijn de drie blokjes wel gelukt. Vrijdagavond heb ik de hele avond lekker getekend aan de resterende blokjes voor deze rij, dus ik kan weer verder werken. Mooi blokje is dit ook weer. Van de trunkshow van Supergoof herinner ik me dat Ingrid van dit blokje zei dat het net een ijsje was. Dit had ik nooit aan DH verteld toen ik hem dit blokje liet zien. "Zo, dat is wel een superluxe cornetto!", was zijn reactie. Er zijn dus meer ijsliefhebbers!

113. 54-40 or Fight

Bijzonder blokje, want dit patroon was dat van mijn eerste patchworkblokken. Ik wilde ooit een quilt helemaal van deze blokken maken, maar dat verveelde al snel. Ik heb ook nooit echt wat met de acht blokken gedaan die ik al gemaakt had. Ik wist nog zo weinig van quilten, zelfs iets van de draadrichting had ik nog niet begrepen!
Maar dan is het wel leuk dat iets van die eerste pogingen toch terugkomen in deze quilt!

Ik ben echt om trouwens met de bloemenstof. Het worden geen sterren meer, maar gewoon brede banen van deze prachtige stof, met een bies in dezelfde stof als de sashings. Moet wel leuk worden!
Bedankt voor jullie adviezen en voor het meedenken!

woensdag 4 september 2013

Halve sterren of niet?

Toen ik begon aan de SBS had ik het plan om een halvesterrenrand om de blokken heen te maken. In het boek staan twee voorbeelden van quilts waarin dat gedaan is en dat vind ik wel mooi.
Bij deze quilt zitten de halve sterren tegen de blokken aan, dat vind ik vrij vol worden.
Bij deze zitten de sterren tegen de buitenrand aan. Vind ik erg mooi.

Maar ineens twijfel ik. Want ik heb zo'n mooie stof gevonden, die perfect zou zijn voor de rand er om heen. Maar dan zonder sterren.
De stof is niet alleen bedrukt, er is ook kleurverschil in geweven. Zoals altijd doet de foto geen recht aan de stof, maar ik ben verliefd geworden op dit geheel. Nog 27 blokjes!

zondag 1 september 2013

112. Mother's Favorite

Vanmorgen heb ik dit blokje afgemaakt. Ik zat met de kinderen op de bank, lekker lui Scooby Doo te kijken. We waren allemaal nog een beetje moe. Gisteren vierde Quintijn zijn verjaardagsfeestje. Een maand na zijn verjaardag, maar dat krijg je van in de zomervakantie verjaren.
Een vriendin en ik hebben drie uur lang tien kinderen bezig gehouden met een piratenfeest. Favoriete onderdelen waren de speurtocht met halte speeltuin (waar de kinderen direct een piratenschip in zagen) met een verborgen schat, en het zoeken naar de bom (een tikkende kookwekker) ergens in huis of de tuin. Mama's favoriete onderdeel was dus vanochtend met alleen de twee eigen kindjes rustig op de bank, maar de jarige job heeft het enorm naar zijn zin gehad en daar ging het om!

111. Friendship Quilt

Als eenmaal de vakantie voorbij is, gaat het quilten toch weer een stuk langzamer. Eigenlijk wil ik drie blokjes per week maken, maar er zijn er maar twee gelukt. Waarschijnlijk is mijn planning ook wat te ambitieus, omdat ik tussendoor ook nog de schapenquilt aan het doorpitten ben en niet meer elke avond voor mijn handwerk heb.
Maar toch: twee blokjes en ook in dit tempo gaat het werk wel door.

De ideale man

Natuurlijk is mijn eigen echtgenoot leuker, maar een echtgenoot die zo relaxt op mijn verslaving zou reageren, zou toch ook wel heel erg handig zijn!