vrijdag 25 oktober 2013

124. Jack in the Box

In een ochtend was dit blokje gemaakt. Echt niet moeilijk, grote stukjes. Wel leuk. Waar een herfstvakantie al niet goed voor is! Het playmobil popje is een toevoeging van mijn jongste zoon. Die vond dat popje onmisbaar voor deze foto. Tuurlijk, kereltje. Leg er maar bij.

Het poppetje is van een wildwest setje van playmobil dat hij gekocht heeft van geld dat hij van zijn overoma voor zijn verjaardag heeft gekregen. Als bedankje hebben we deze kaart gemaakt van de jongens met hun cadeaus, kan zij ook zien wat ze voor hun centjes gekocht hebben. Als het goed is, lag de kaart vandaag bij haar in de brievenbus, ik hoop dat ze er net zo blij mee is als de kinderen met hun nieuwe speelgoed.

donderdag 24 oktober 2013

123. Dresden Plate

Dresden Plate. Er zijn mensen die hele quilts maken met dit patroon. Kon ik me nooit zoveel bij voorstellen, ik keek juist altijd best wel tegen dit patroon op. Hoe maak je in vredesnaam zoiets?
Geïnspireerd door de hexagonnetjes, heb ik dit maar als Engels patchwork aangepakt en de bloemblaadjes op karton gelijmd, die aan elkaar genaaid en daar een cirkel van gemaakt. Stof is gelukkig flexibel, dus eenmaal geappliceerd zag het er best mooi uit. Er zat nog een opening in het midden en van daar uit heb ik de twintig kartonnetjes weer verwijderd. Ik gebruik die speciale blauwe lijm, die laat gemakkelijk los. Ik heb één keer gedacht dat dit ook met Pritt kon. Dat kan dus niet.
Toen alle karton eruit was, heb ik de cirkel erop genaaid. Die had ik eerst om een kartonnetje gesnoerd, gestreken en vervolgens weer losgehaald, zodat de naad mooi rond was weggewerkt. Ooit ga ik nog heel goed in needle turn worden, maar dat is nu nog niet het geval, dus ik gebruik gewoon trucjes!

Vandaag ben ik bij mijn moeder. We zullen nieuwe heideplantjes planten op mijn vaders graf, zodat dat weer winterklaar is. Verder quilten we natuurlijk veel, superleuk zo'n gezamenlijke hobby, en genieten we van het bij elkaar zijn. Fijn dat mijn man de zorg voor de kinderen op zich wil nemen, zodat ik een dag alle aandacht voor mijn moeder kan hebben!

woensdag 23 oktober 2013

122. Wild Goose Chase

Weer een heleboel kleine driehoekjes. Dit patroon wordt als paperpiecing aangeboden in het boek, maar als het enigszins kan, vermijd ik dat. Dus ook hier, gewoon een heleboel kleine driehoekjes getekend en die heb ik daarna allemaal braaf aan elkaar gezet. Tijdens quiltclub op zaterdagmiddag had ik dit blokje af. Het was weer erg gezellig. De verschillende variaties van het kerstboompatroon waren ook weer leuk. Iedereen doet toch altijd weer wat anders, dat maakt het misschien wel extra leuk. Mijn moeder had nog maar twee weken de stoffen, maar had toch alle blokjes al in elkaar. Ze gaat in sneltreinvaart! Ik ben nu ook aan het quilten, altijd wel leuk werk.

Vandaag gaan we met de kinderen en met mijn moeder naar de dierentuin in Emmen. Het wordt wel lekker weer, geloof ik. Toch nog maar de zomerjassen aan en genieten van een nazomerdag. Voor je het weet, is het weer winter. Wat ik overigens ook nooit erg vind!

dinsdag 22 oktober 2013

121. Spinning Hourglass

Dit was een van de patroontjes die ik direct mooi vond. Zo zonder de sashings is het geheel wat flets, maar met de korenbloemblauwe sashings (waarvan je een klein randje ziet, rechts) ziet het er eigenlijk erg mooi uit.
Ik had wat problemen met de afmetingen van de driehoeken in dit blokje. Het vierkantje en de trapeziums krijg je als mal. De rest moet je snijden en dan weer diagonaal snijden, etc. En dat is dan weer inclusief naadtoeslag, want Amerikanen doen alles op de naaimachine. Of niet? In ieder geval, ik kreeg problemen, het paste van geen kant, en vervolgens heb ik alles maar berekend vanuit de malletjes die ik had. Het blok is 6 inch, het ziet er ook goed uit, maar toch is het niet helemaal kloppend. De blauwe driehoeken zijn iets te ruim. Maar daar zie je eenmaal gequilt, helemaal niets meer van. Liever een quilt die af is, dan een stapel perfecte blokjes in een laatje!

120. Contrary Wife

Tegendraadse vrouw? Tuurlijk, altijd voor in. Met dit blokje eindigde ik rij 12, oftewel rij L, want het boek werkt voor de rijen in letters.


Ik heb 's avonds de quilt in z'n geheel op de grond gehad en een foto gemaakt. Jammer inderdaad, 's avonds... Maar overdag denk ik hier gewoon nooit aan en is het op de vloer ook zo druk dat een quilt nooit lang rustig blijft liggen! Je ziet hier ook alweer een toevallige voorbijganger aankomen, onze border collie Rjukan. Als hij de kans ziet, zou hij zich op dit mooie kleedje nestelen en dan vervolgens beledigd zijn dat het geheel nog niet gedubbeld is, en dus nog niet zacht is.
Maar nog even geduld, Rjukan, nog twee rijen! Daarna dubbelen, quilten (klinkt zo best vlot) en dan gaat-ie op ons bed. Niet in jouw hondenmand. Ja, je bent zielig...!

zaterdag 12 oktober 2013

Blokjes tellen

Ik had nog een voornemen voor dit jaar, namelijk het afmaken van mijn Sylvia's Bridal Sampler. De top dan.en da's nog steeds goed mogelijk, maar dan moet ik die wel weer eens oppakken.
Nadat ik vanochtend als een wervelwind door het huis heen was gegaan en met Quintijn naar zwemles was geweest, zeeg ik 's middags op de bank ineen. De energie was op. 

Al ruim een week voel ik me niet fit. Zo'n virusje dat maar blijft hangen, maar me net niet zo ziek maakt dat ik in bed kruip. Donderdag vroeg ik me op school ook al af hoe ik zes lesuren achter elkaar ging geven, maar dat is met wat creativiteit toch nog gelukt en ik was er ook nog best wel tevreden over.
Maar nu toch echt even moe, ziek, zwak en misselijk. Nou ja, niet echt misselijk, wel buikpijn. 

Helemaal nietsdoen is echter niets voor mij, dan moet het virus nog een tikkie harder toeslaan. Dus op de bank, onder een quilt, heb ik mijn stoffenvoorraad opnieuw geordend, alles weer netjes opgevouwen. En daarna heb ik de blokjes van de laatste rij van de SBS gepakt. Ze hadden nog niet allemaal een sashing en ze moesten ook nog aan elkaar. En daar ben ik nu dus maar mee bezig. 
120 stuks zijn het al, in het totaal. Ben steeds blijer met het geheel en zie deze quilt al graag op ons bed liggen. Maar dan zijn we een klosje quiltgaren verder! 

Een goed weekend voor iedereen!

donderdag 10 oktober 2013

Een poes onder de schapen

Nu de top van de kerstquilt in elkaar zit (foto komt nog wel!) heb ik ook de schapenquilt weer opgepakt, want daarin moet natuurlijk nog het nodige gequilt worden. En poes Fjodor (inderdaad naar. Dostojevski) is blij! Niks lekkerder dan onder een quilt liggen slapen!

dinsdag 8 oktober 2013

Het boompje groeit...

Het kerstquilt heeft nu al behoorlijk vorm. Deze foto is van vrijdag. Genomen in een indoorspeeltuin, waar de kinderen van hun extra vrije dag genoten hebben. Het uitje was alvast voor Dantes verjaardag, hij is zaterdag 4 jaar geworden. Ik heb geen peuter meer, de kinderen worden groot!

Zaterdag en zondag stonden in het teken van visite en mijn grote kleine man is erg verwend. De grootste verrassing kwam zondagmiddag: mijn broer en schoonzus hadden fantastisch nieuws, ze verwachten een kindje! De uitgerekende datum is 5 mei, onze trouwdag. Heel bijzonder, onze familie wordt weer groter.