donderdag 28 november 2013

130. Key West Beauty

Het is heel fijn dat niet alle blokjes van de SBS moeilijk zijn. Dit is dan weer een wat gemakkelijkere, die ik in twee avonden zo in elkaar had. En toen had ik zelfs nog wat tijd over om te lezen.

Ik ben dol op lezen, maar ik kom er vrij weinig aan toe. Mijn werk bestaat natuurlijk al voor een groot deel uit lezen en als docent Nederlands moet je ook bij blijven met de literatuur, maar 's avonds heb ik het vaak wel gehad met al die teksten en vind ik het heerlijk om in de lapjes te duiken.
Nu moet ik bepaalde boeken lezen omdat we met een groepje leerlingen meedoen aan de Inktaap, de literaire prijs van de jongeren. Eén van de boeken die ik moet lezen is 'Pier en oceaan' van Oek de Jong. En dat is zo dik! Meer dan 700 pagina's en dan allemaal nog in die kabbelende verteltrant... Ik ben bang dat ik er nooit doorheen kom! Heeft iemand dit boek gelezen en kan die me aanmoedigen? Heel graag!

It's Christmas Time!

Hij is af! Echt af! En hij is best leuk geworden, die versiert de muur met kerst wel leuk. Ik heb de venstertjes allemaal in de naad gequilt en nog een lijn op een dikke cm van de kerstboom af, zodat die wat extra opvalt. In de ster heb ik juist aan de binnenkant van de ster gequilt, zodat die vorm nog wat duidelijker naar voren komt. In de brede rand heb ik soort kersthangers gequilt, van die ellipsvormige. Staat wel mooi en kon ik in vloeiende lijnen doorquilten, omdat de puntjes telkens op elkaar aansloten.
Toen dus de bies erom, die doe ik altijd dubbel. Het zou niet nodig zijn voor een wandquiltje, maar ik ben het zo gewend en ik houd wel van smalle biezen.
Mijn achterkant bestaat uit een donkergroene sterretjesstof en deze rode, stoffen die ik beide nog had liggen. Als label heb ik een kerstbal gemaakt en die geborduurd met Kerst 2013 en dan mijn naam. Ik ben er blij mee, ik heb weer iets gemaakt wat we in de komende jaren in dit seizoen gaan gebruiken.
Het quiltje ligt nu nog niet zichtbaar in huis, maar ik kan me er ook nog niet toe zetten om hem op te bergen. Het is toch bijna Kerst.
Sinds vrijdag staat deze prachtige roze kerstster alweer in huis te prijken. Mijn lievelingstijd komt er weer aan. Herfst en winter, ik geniet ervan!

woensdag 27 november 2013

129. King David's Crown

Help! Mijn schuurpapier is op!
Ik kon nog net de kleine malletjes maken, maar de grote, die lukten niet meer. Dus eerst maar weer eens langs de kluswinkel, zonder schuurpapier kan ik niet werken. Ik vraag me af hoeveel vellen ik al gebruikt heb voor de SBS. Genoeg!
Gelukkig kun je vrij veel malletjes opnieuw gebruiken (hoewel ik dat lang niet altijd in de gaten heb) en gaan de malletjes bovendien naar mijn moeder toe die ze ook nog een keer gebruikt voor haar SBS. Ik heb dus altijd een ingewikkeld systeem van nummeren, pakketjes maken en dan weer naar mijn moeder brengen. Het werkt.

Het blokje op de foto is echt wat feller dan het in werkelijkheid is. De foto was wat flets geworden, en ik heb die dus wat verbeterd, maar nu is het eigenlijk weer wat te fel. Nou ja, het idee is er...

Zondagmiddag lag de top weer uitgespreid in de keuken. Het past nog net... Ik leg dan allerlei stapeltjes stof erbij om te bepalen welke stoffen ik voor de volgende - en laatste! - rij blokjes ga gebruiken. Op deze manier voorkom ik dat ik dezelfde stoffen te dicht bij elkaar in de buurt heb. Ik heb ook niet één achtergrondstof, ik gebruik een stuk of tien, maar die moeten dan, voor het juist scrappy effect, weer niet naast elkaar komen. Dus da's even plannen. Maar dat vind ik helemaal niet erg.
We hadden een rustige zondag. Op zaterdagavond hadden we feestje gehad van buren die 40 jaar getrouwd zijn. Het was voor hen een verrassing en het was super geslaagd! Vanwege de oppas moesten wij om 12 uur weer thuis zijn, maar toen hadden we al een heel leuke avond gehad en toch ook genoeg gedronken. Dus de volgende dag maar even kalmpjes aan, vonden de kinderen ook helemaal niet erg. Die moeten door de week al zoveel dat een zondag nergens heen hoeven bepaald geen straf voor ze is.

128. Dogtooth Violet

Goedemorgen! 
Jullie hebben al een poosje niets van me gehoord. Al drie weken niet, zie ik. Sorry! Ik ben er nog wel, quilt ook nog steeds, werk me ook een slag in de rondte en daardoor kom ik wat minder aan bloggen toe. Of dus helemaal niet. 
Vandaag besloot ik dat ik nu toch echt weer eens wat moest doen. Anders is straks de Sylvia's Bridal Sampler af (hahaha!) en zit ik op m'n blog nog steeds bij blokje 127. 
Het is alleen erg triest weer en ik merk dat ook aan mijn foto's. Ze zijn wat korrelig. Ooit moet ik eens investeren in een goede camera, maar nu investeer ik die centjes nog steeds liever in stofjes. Aan elke portemonnee zit een grens, hè...

Maarre, blokje 128 dus. Zeker de moeite waard, erg leuk om te maken. Maar tjeeminee, wat een malletjes heb je ervoor nodig! Zeven stukjes, waarvan je er twee ook nog weer op de kop moet gebruiken. Ach, het geeft wel afwisseling.
Ik heb het blokje getekend toen ik bij mijn moeder was, in de herfstvakantie. In een later weekend heb ik het afgemaakt. De SBS schoot er een beetje bij in omdat ik ook telkens aan het kerstquiltje bezig was. Die moest ook af! Maar die is nu af en die laat ik in een volgend blogje ook graag aan jullie zien!

Ik wens jullie een fijne dag toe! 

maandag 4 november 2013

127. New Mexico

Mooie kleine stukjes, hè! De vierkantjes zijn ongeveer een cm bij een cm. Het patroon raadt aan om eerst lange stroken te maken, die vervolgens in stukjes te snijden en tot ninepatches te verwerken. Het leek me omslachtig en bovendien is een naadtoeslag weer een stuk lastiger te meten bij gepatchte stukjes. Dus ik heb een malletje van een cm in het vierkant gemaakt en die gebruikt. Werkte ook best.
Ik was weer bij mijn schoonouders toen ik dit blokje afmaakte en mijn schoonmoeder schudde in volkomen onbegrip haar hoofd. Dit was toch al te erg...

Gisteren hebben we mijn verjaardag nog een beetje gevierd. Mijn moeder kwam langs en er waren cadeautjes voor mij! Ik kreeg een mooie glazen kraal voor mijn Trollbeads-armband en van de jongens kreeg ik stofjes:
Ik wilde er heel graag nog wat roze lapjes bij hebben, want die kleur wil ik in mijn Dear Jane hebben. En van roze had ik er nog maar heel weinig. Die blauwe vonden ze te mooi om niet te bestellen. Dat zou ik ook gevonden hebben! En van mooie achtergrondstofjes kun je nooit genoeg hebben.

Gisteren heb ik de kleurtjes die ik al voor de Dear Jane apart heb gelegd, bij elkaar neergelegd. Er missen nog blauwtinten in, maar die heb ik nog in mijn bank voor Sylvia's Bridal Sampler zitten. Overwegend zachte tinten dus, beige, gecombineerd met pastel. Vind ik mooi en het is weer eens heel iets anders dan ik met mijn SBS doe.

zaterdag 2 november 2013

126. En toen was ik ook nog jarig

Weer een blokje af. Leuk zo met die pijlen erin. Nummer 126 alweer, wat gaat het snel! En wat zal ik de SBS gaan missen als die eenmaal af is! Gelukkig moet ik dan nog wel een jaar of zo doorpitten, dus de quilt is nog lang niet uit zicht. En daarna ligt de quilt op ons bed, dus dan zie ik hem elke dag in z'n geheel. Dus weg gaat hij nooit. Maar het werken eraan zal ik wel missen, ook al heb ik leuke projecten in het vooruitzicht.

En toen was ik woensdag ook nog jarig. Het was een gewone dag, die startte met de kinderen uit bed halen, een was in de machine stoppen, de kinderen schoolklaar maken en daarna ook nog op school afleveren. En daarna zit je in je huis, alleen, en dan voel je je heel jarig. Zo jarig dat je maar de wc's gaat schoonmaken. Toen besloot ik dat ik mezelf ook kon trakteren. Op wat vrije tijd. Dus ik ging vlugvlug door het huis en vond het om 11 uur wel genoeg. Toen had ik nog twee uur tijd voordat ik op de basisschool zou helpen met handvaardigheid. Twee uur quilttijd, gewoon overdag. Dat vond ik een enorme traktatie en ik heb ervan genoten met mijn kerstquilt! Nu ben ik bezig met de laatste rand door te pitten, daarna kan de bies erom. Jeeh! Mooi op tijd voor Kerst!
Aan het einde van de middag kwam manlief met een boodschappentas thuis. Hij vond het toch wat al te gortig dat ik een stampot wel goed genoeg vond voor m'n verjaardag. Hij had een broodje gehaald, ging een lekkere salade maken en biefstuk bakken met champignonsaus. Mjammie! Toen voelde ik me ineens wel heel erg jarig!

Morgen nemen we wat meer tijd voor m'n verjaardag. Mijn moeder komt langs en manlief wilde nog wel een keer lekker koken. Errug lekker: als voorgerecht pasta arabica, daarna geroosterde kip en tot slot chocolademoussetaart. Wat een luxe: een man die van koken houdt en dat ook nog kan!
En ik geloof dat er voor morgen ook cadeautjes zijn! Dus morgen ook echt nog een beetje jarig. Ben ik misschien vandaag dan toch nog eventjes nog maar 33 jaar?

vrijdag 1 november 2013

125. Ohio Star en een kwestie van prioriteiten stellen

Het eerste blok dat ik op cursus leerde maken. Ik denk dat dat ook voor heel veel mensen geldt, het is leuk en niet moeilijk. Ik heb ervoor gekozen dit blokje in maar twee kleuren te houden, het hoeft niet al te opvallend te zijn.

Ik kreeg net al de vraag van mijn man via de mail of ik het druk had. Huh, hoezo? Bleek ik per ongeluk de foto van dit blokje per mail naar hem gestuurd te hebben (1). En dat terwijl hij verwacht dat ik op mijn thuisdag druk in het huis bezig ben. Maar ik heb al gestofzuigd, een was gedaan, twee opgeruimd, de keuken opgeruimd en ik hou ondertussen ook nog een kind bezig. En nu ik dit blogje aan het typen ben, ligt er ook nog een toets voor me. Moet ik ook nog doen. En daarna nog een hoop uiteenzettingen over literaire stromingen nakijken.
Tuurlijk heb ik het druk. Het is gewoon een kwestie van prioriteiten stellen en dit blogje moet even eerst. Het is trouwens noodzakelijk om de foto's bij daglicht te maken, dus dit kon ik echt niet uitstellen. Toch?


(1) Ik maak de foto's met m'n iPad en daarna mail ik ze naar m'n computer om ze op het juiste formaat op Blogger te kunnen plaatsen. De app van Blogger doet dingen die ik niet wil.