woensdag 26 maart 2014

Heerlijk weer!

Wat is het heerlijk weer, hè! Dante en zijn grote vriendin zijn lekker in de tuin aan het spelen, Quintijn is bij een vriendje. Ik heb even het moment van rust gebruikt om het tweede blok van de maand te strijken: het is de rechthelft op de foto. Wat wordt het zo samen al leuk, niet waar?

zondag 23 maart 2014

Ik leef nog wel!


Time flies when you're having fun! Ja, maar ook als je het gewoon best wel erg druk hebt. Beide is bij mij nu het geval. Ik heb het hartstikke druk, maar ik geniet er wel van! Druk op school, want het schoolexamen van de examenklassen wordt bijna afgesloten en dat betekent voor een docent Nederlands mondelingen, mondelingen, mondelingen en nog eens mondelingen. Wat overigens vaak wel heel leuke gesprekken zijn. Maar het legt een enorme claim op je agenda, want de meeste afspraken maak ik buiten de lessen om.
Maar ik heb het ook heerlijk druk met al mijn lapjes. Dit blok dat hierboven staat, is een onderdeel van Pi and Square, mijn secret project.

Ook dit blok, met daarop de stelling van Pythagoras, hoort erbij. Dit is geen blok dat ik zomaar rond moet laten slingeren: ik denk dat zelfs mijn manlief dan wat in de gaten krijgt. Ik heb de letters erop geborduurd. Ik had nog nooit zo'n vulsteek gedaan, maar het werkt goed!

Het volgende blok is een Dresden Plate. Die heb ik ook gemaakt voor Sylvia's Bridal Sampler en die vond ik zo leuk! Daar waren de rondingen van de partjes wat sterker, maar ook zo vind ik 'm leuk gelukt!

En tot slot mijn bloemenmand. Het is moeilijk om dit gevaarte goed op de foto te krijgen. Ook nu ben ik weer niet echt tevreden. Ik ga een keer een fotosessie speciaal voor dit middenblok doen. Eens kijken of het dan eens lukt...

Nu eerst maar eens een toets nakijken en daarna genieten van de zondagmiddag. Vorige week heb ik praktisch het hele weekend gequilt. Mijn moeder en ik waren zaterdag naar quiltclub en op zondag was ze er ook nog omdat we maandag oppas voor de jongens nodig hadden. Zonde om dan heen en weer te gaan rijden. We hebben genoten van de vele quilttijd en van elkaar. Maar niet elk weekend kan zo'n weekend zijn. Nu moet er ook gewoon weer werk gebeuren, want morgen is het alweer maandag! (Nog een dikke drie maanden, daarna weer vakantie!!! Jeeeh!)

zondag 2 maart 2014

Tafel dekken

In maart moest het er van komen: mijn Sylvia's Bridal Sampler moest gedubbeld worden. Dit wilde ik niet verder uitstellen: voor je het weet heb je een stapel tops achter in de kledingkast liggen, die maar geen quilts willen worden. De afgelopen week was ik druk bezig geweest om de randen om de quilt heen te zetten. Ik had in de handwerkzaak geschikte tussenvulling gevonden: 80% katoen, 20% polyester. De achterkant lag al sinds 5 december klaar, die had de Sint voor me meegenomen. Gisteren was het zover: alle lagen zouden een geheel worden: het dubbelen van de quilt.

Ik startte met een kruis op de tafel, gemaakt van satéprikkers en aan tafel vast getapet. Dit kruis zou me helpen bij het positioneren van alle lagen in het midden. Van alle lagen had ik ook het midden bepaald en daarop een kruis gezet. Die lijnen zouden over elkaar moeten.
Eerst de onderkant, met de goede kant naar beneden, de naad naar boven.
Dan de vulling erop, je ziet in het lichtblauw het kruis erop. Met spelden had ik de hoeken vastgezet, zodat het allemaal niet verschoof.
Tot slot de top erop!
Daarna werden de lagen met zo'n 200 speldjes aan elkaar vastgemaakt.
Toen kon het eigenlijke quiltwerk beginnen. Heerlijk! Ik ben benieuwd of ik daar over een jaar nog steeds zo over denk... Dit is wel een langetermijnklus...