vrijdag 25 april 2014

Koninklijk borduren...

Al een paar weken heb ik meer zin in borduren dan in quilten en daar vaart de afghan wel bij. In bijna drie weken tijd is er een volledig blok bijgekomen. En dat terwijl ik al zo'n drie jaar aan de onderste rij werk (ik kwam erachter toen ik mijn blog doorbladerde op het label 'afghan'. Ik schaam me best een beetje...)....
Vanmiddag heb ik de stiklijntjes geborduurd en toen mocht dit prachtige gietertje op de foto. En dan nu verder met het laatste blok!

Het grootste deel van de middag heb ik aan mijn borduurwerk kunnen besteden en morgen heb ik ook een dag grotendeels voor mezelf. Het is vakantie en manlief en de kinderen zijn een dagje naar mijn schoonouders. Meestal ga ik mee, maar toen manlief aanbood dat ik ook wel even lekker thuis mocht blijven, kon ik dit aanbod niet afslaan. Koningsdag morgen vier ik dus rustig thuis.
Ik kan nu lekker uitrusten, want eigenlijk ben ik best wel erg moe. Het was een onrustige week, met veel extra dingen. We hadden dinsdag een lezingenmiddag op school, die afgesloten werd met een maaltijd, waardoor ik pas om acht uur thuis was. Woensdag hadden we 's middags en 's avonds tienminutengesprekken op school, die kosten ook altijd veel energie. Bovendien had ik 's middags, direct na mijn lessen ook nog een uur op de basisschool van de kinderen geholpen met papier-maché: wat een geklieder met die lijm, maar erg grappig. Gisteren was de laatste lesdag van de examenklassers: de hele school stond op z'n kop. Erg leuk, dat wel. En vandaag waren natuurlijk de Koningsspelen, waarbij ik als vrijwilliger een groep basisschoolleerlingen begeleidde. Oudste zoon deed ook mee en zag er heel stoer uit met in zijn oranje sporttenue. We startten met ontbijt op school. Conclusie: Twintig kinderen van zes en zeven jaar die zelf hagelslag op hun brood doen, geeft heel veel troep. Daarna volgden een warming-up en tien verschillende spelletjes. Ik ben anders nooit zo sportief!
Toen manlief vanmiddag met de kinderen vertrok, viel ik bijna in slaap op de bank. Maar dat vind ik dan weer zo jammer van m'n tijd. Dus nadat ik de hond had uitgelaten, heb ik m'n borduurspullen gepakt, 'Pride and Prejudice' op de televisie gezet en ik heb nu al een aantal heerlijke uurtjes gehad. Tussendoor heb ik even een italiaanse bol met kipmeloensalade gegeten. Superlekker en voor mezelf vind ik het even niet nodig om te koken. Kost alleen maar weer borduurtijd.

Dus: ik had hard verder borduren en ik ben benieuwd wanneer ik jullie Nature's Home Afghan AF kan laten zien!

zondag 6 april 2014

Borduurweer

Waar mijn drukke hoofd het patchen op het moment haast niet op kon brengen, wees het me gisteravond licht aarzelend naar m'n borduurwerk: "Misschien heb je daar wel zin in..."
En dat was het. De stofjes voelen even niet lekker, ik weet niet wat het is. Het echte quiltwerk wil wel, maar de SBS is een behoorlijke lap: soms voelt het gewicht alleen al als te veel.
Maar borduren, gelukkig. Dit voelde goed. Vanmiddag kon ik blok 28 van de Nature's Home Afghan afronden, een heerlijk gevoel!


Het is vreselijk druk op het moment. Morgen moeten de laatste resultaten van mijn eindexamenleerlingen binnen zijn. Dat is dus nakijken, nakijken, nakijken. Maar ondertussen komt ook vanuit de andere klassen genoeg werk binnen en de lessen gaan ook nog gewoon door. Dit weekend ben ik twee keer uit mezelf voor 7.00 uur wakker geworden en toen maar gewoon uit bed gestapt om even een uurtje in alle rust na te kunnen kijken.
En ik ben er inmiddels allang achter dat stagiaires niet je werk overnemen: een les aan hen overdragen kost me veel meer tijd dan de les gewoon zelf doen. Maar toch, het is wel leuk. Ik maak me van tevoren wel elke keer zo'n zorgen... Ik kan me echt opvreten als mijn klas zich niet gedraagt, maar ik mag niet ingrijpen: de stagiaires moeten het echt zelf doen. Dat is mijn grootste les.

Gisteren was mijn moeder jarig. Ze werd 55 jaar. Dit is de tweede verjaardag die ze zonder mijn vader moest vieren. Ze heeft een drukke dag gehad, met allemaal gepland en minder gepland bezoek. 's Avonds gingen we met het grote gezin bij een wokgrill-restaurant eten. Lekker, maar wel erg druk. Ik heb heerlijk mijn buikje rond gegeten. Tegenover me zat iemand met een nog veel rondere buik: mijn schoonzusje, over precies een maand uitgerekend. Dan wordt onze familie weer aangevuld. Ik ben benieuwd!