vrijdag 30 mei 2014

Raad het plaatje

Gisteravond had ik ineens geen zin in de lange lijnen naaien die nu nodig zijn voor het in elkaar zetten van mijn grote blok voor de Pi and Square. [Op dit soort moment speelt Project Naaimachine wel eens door mijn hoofd.] De hele middag had ik al m'n best gedaan en 's avonds wilde ik iets anders. Dus ik ben een volgend blok begonnen, voor dezelfde quilt. Dit blok heb ik geleend van een andere quilt. En vanmiddag ga ik dus weer lekker verder, in het zonnetje, in mijn tuin op het zuiden die met 18 graden Celcius eigenlijk veel comfortabeler is dan met 30 graden felle zon. En dan nu de vraag: van welke quilt is dit een blok? Ik verwacht dat er lezers met dezelfde quilt bezig zijn. Binnenkort het hele plaatje, want het is nu nog niet compleet (hoewel het al een mooie cirkel is, waardoor dit blok ook voor mijn quilt genomineerd werd) en het antwoord. Nog een fijne middag allemaal en geniet van dit lekker lange weekend!

maandag 26 mei 2014

Zonnige zondagmiddag

Terwijl de regen in stromen tegen de ramen klettert, de waterbaan van de jongens in de tuin overstroomt en de trampoline meer aan een raar pierenbadje doet denken, denk ik maar gewoon terug aan de zonnige zondagmiddag. Gisteren heb ik even rustpauze ingebouwd en me de hele middag lekker alleen maar met lapjes bezig gehouden. De kinderen hadden af en toe even wat feedback op hun gedrag nodig, maar voor de rest waren die lekker bezig op de trampoline of met de waterbaan. Het was heerlijk in de achtertuin. Lekker in het zonnetje maakte ik eerst het bovenstaande blok af en zette er daarna sashings omheen.

Ook het vlinderblok kreeg eerst een strijkbeurt en daarna een sashing. Ziet er direct nog leuker uit. In dit blok komen trouwens weer leuk de ronde vormen naar voren die ik graag in de Pi Quilt wil hebben, het is tenslotte ook de Pi die in de formule voor cirkels gebruikt wordt!

Het is bijna 9 uur: snel op de bank met m'n lapjes en een aflevering van The 4400. Wat vind ik Netflix toch leuk; er is altijd wat te kijken.

vrijdag 23 mei 2014

Kwaliquilttijd


Het is een beetje best wel druk op m'n werk op het moment, dus weinig Kwaliquilttijd, maar toch eventje dit blok dat ik in de afgelopen weken voor de Pi and Square Quilt heb gemaakt. Er zitten een paar van mijn favoriete stoffen in, vooral die van de bovenste twee vlinders.
Zoals je ziet is het strijkijzer er nog niet eens helemaal over geweest, maar dat komt wel als ik dit weekend de strijk weer weg werk.
Nog zes weken, dan hebben we vakantie! Ik droom al over alle projecten waaraan ik dan weer wat langer kan werken. Mijn borduurwerk gaat dan echt af en ik ga weer heel veel blaadjes op het bloemenmandje maken. En natuurlijk moet er ook veel gequilt gaan worden in de Sylvia's Bridal Sampler, wat dat betreft zou een tè warme zomer weer niet zo handig zijn! Af en toe trek ik mijn bakken met lapjes over en dan droom ik even verder. Heerlijk, zo'n bak met dromen binnen handbereik!

Ook deze kleine blokjes heb ik aan elkaar gezet, volgens mij had ik ze al eerder gemaakt, maar waren ze gewoon nog niet op de foto gekomen. En nu weer lekker op de bank met een serie van Netflix en m'n bak met lapjes. Kwaliquilttijd: heel belangrijk!

vrijdag 2 mei 2014

BoekenberichtIk ben voor het boek gezwicht. Al tijdens had ik zitten lekkerbekken bij het boek dat ik al op verschillende blogs voorbij heb zien komen. Maar ik had genoeg te doen. Ik heb altijd genoeg te doen. Dus waarom zou ik nog een boek aanschaffen met patronen voor meer quilts dan ik ooit kan maken?
Maar toch gezwicht dus voor het boek. Voor de enthousiaste plannen die in onze jaargroep gesmeed worden. In september gaan we met een stel beginnen aan de Antique Wedding Sampler! Elke maand maken we één blok. Dan zijn we wel zo'n drie jaar aan het werk, vermoed ik, maar dat maakt niet uit.


Het is een quilt met 25 blokken gecombineerd patchwork met applicatie en een heleboel broderie perse. Deze foto is vrij donker, waarschijnlijk ben ik ook niet in staat om zo'n antique look aan de quilt te geven, dat zijn mijn kleuren niet helemaal. Maar ik ben nieuwsgierig naar de technieken, dit is wel weer een niveau hoger dan wat ik tot nu toe heb gedaan. En ik wil graag blijven leren.
Dus mijn opdracht voor de komende tijd? Bepalen in welke kleuren ik deze quilt wil gaan doen. Ik heb al prachtige randstoffen gezien van Jinny Beyer, maar ik sluit een rozenstof ook niet uit. Maar ik moet ook op zoek naar stoffen met grotere bloemmotieven voor de broderie perse. Ach, da's leuk, weer snuffelen voor een bepaald doel!


Een ander boek dat vandaag mijn aandacht had, is 'De stilte voor Julia', van mijn collega Derwent Christmas. Het gaat over een docent die in korte tijd zijn vrouw en dochtertje verliest en dat terwijl hij net een burn-out achter de kiezen heeft. Zijn boek mindfulness verdwijnt in de open haard en hij is uit op wraak. In het boek lopen feit en fictie nogal door elkaar. Zo lijkt de school in het boek wel erg veel op de school waarop wij werken. Ook kom ik een een aantal collega's tegen in het boek, zelfs mijn eigen naam, enigszins verhaspeld, zag ik ineens op een bladzijde staan. Had die Christmas ook wel even mogen zeggen.
Het was weer een leuke leeservaring, waarop ik ook wel had gerekend, want zijn eerdere twee boeken las ik in één ruk uit. Dit boek is iets ingewikkelder: niet alles wordt gezegd, je moet zelf conclusies trekken. En over nog niet al mijn conclusies ben ik zeker, dus binnenkort zal ik dit boek zeker nog een keertje lezen, om de werkelijkheid van dit boek proberen te vangen.