zondag 24 augustus 2014

Alvast oefenen

Broderie perse... Iets wat ik in de Antique Wedding Sampler van Di Ford veelvuldig zal gaan doen... Ik heb er weinig ervaring mee en ik wilde graag weten wat de stof, van Dutch Gatherings, als broderie perse zou doen. Maar om nu direct de schaar echt in de stof te zetten...
De printer bood uitkomst! Stof onder de klep, kleurenprintje, een driehoek op de juiste maat en knippen en plakken maar!

Een eerste poging. Later heb ik de bloemen nog iets meer overlap gegeven, zodat het meer een geheel wordt.
Ik had ook de indruk dat ik nog een kleur miste. Die lichtblauw moet er echt bij! Dus van stof nog een paar rondjes erbij geknipt en zo is het goed! Dit wordt mijn kleurenschema voor de Antieke, hier word ik blij van!
Ik heb alle stukjes vastgelijmd en het geheel aan de muur gehangen. Kan haast niet wachten om met echt met stof aan het werk te gaan! Nog vier weken!

Waar ik overigens ook erg blij van word, is mijn nieuwsgierige en creatieve jongste zoon. We zitten vaker tegenover elkaar aan tafel, maar meestal ben ik de enige met naald en draad. De jongens zijn dan bezig met hun kleurpotloden, of met ministeck, de strijkkralen of met de loomelastiekjes. Maar jongste zoon had zich voorgenomen te leren quilten, want hij wil graag een quilt voor ons bed maken (nou ja, kan het schattiger?!). Een naald en draad kan hij vasthouden, ik speld restjes lapjes en hij zet van alles aan elkaar en vermaakt zich uitstekend. Ik heb jammer genoeg nog geen foto's gemaakt, maar die komen vast nog wel een keer.

School valt trouwens weer mee en eigenlijk vind ik het ook best wel weer leuk. Ik heb leuke klassen en als je enthousiast begint, krijg je meestal ook enthousiasme terug. We maken er weer een mooi jaar van!

zondag 17 augustus 2014

Herfst?!

Hebben we - zonder dat ik het wist - twee maanden overgeslagen en zitten we nu ineens midden in de herfst?! Het regent, het waait, het is koud! Doet me overigens best wel denken aan die eerste week van onze vakantie in de Ardennen, maar toch. Het is augustus!
Het weer doet mee met mijn stemming. Die is ook een beetje herfstig, want morgen begint school weer. Het is niet dramatisch, maar ik heb wel erg genoten van al die tijd die ik ineens voor mijn hobby's had. Van het rustig wakker kunnen worden, het huishouden op een iets rustiger tempo kunnen doen. Van het zien spelen van de kinderen, die zich in het algemeen opperbest vermaakt hebben.
Het is weer voorbij.
Morgen hebben we eerst drie vergaderingen achter elkaar. Dinsdag starten de lessen.
De afgelopen twee weken ben ik ook al zeer geregeld met school bezig geweest. Ik heb het nodige materiaal al voorbereid. Donderdag was ik ook al een middag op school. Maar nu gaat het weer voor het echie, nu begint de periode van hardlopen weer.

Maar vanmiddag nog even genieten van gewoon zondagmiddag. Er is nog geen nakijkwerk, de lessen zijn voorbereid. Dus ik ben wat met lapjes aan het prutsen (goh, doe ik anders nooit?) en manlief zit met een boek op de bank. Het voelt nog een beetje als vakantie.
De herfstvakantie, dat dan weer wel.

P.s. De foto is van deel 4 van Pi and Square. Ik ben nu op 2/3 van de quilt!

zaterdag 9 augustus 2014

Gevuld bloemenmandje


Zaterdagochtend en ik word wakker van de kletterende regen tegen de ramen. Wat een afwisseling, ineens. Het brengt in ieder geval weer wat koelte in huis.
Afgelopen week was een heerlijk zomerse week, waarin oudste zoon volop genoten heeft van de Zomerspelweek die bij ons in de buurt georganiseerd werd. Hij bouwde een hut, deed speurtochten in het bos, trad op als rockartiest... Hij heeft zich enorm vermaakt. Jongste zoon was enkele dagen naar mijn moeder, waar beiden erg gelukkig mee waren: ze hebben een goede tijd gehad, samen!

Ik gebruikte de tijd om het een en ander voor school in orde te maken. Doordat we in steeds meer klassen met de iPad werken, moet je materiaal daar ook bij passen. Ik ben dus altijd aan het denken in mogelijkheden. Afgelopen week heb ik bedacht hoe je een blog zou kunnen gebruiken als leesdossier.  Ben benieuwd hoe de leerlingen het vinden.
(Weet iemand toevallig of je op de iPad zonder bijzonder app een foto in blogger toe kunt voegen?)

En natuurlijk heb ik veel tijd besteed aan mijn handwerk! Het bloemenmandje staat er nu in z'n geheel op, met alle blaadjes, alle besjes en met bodem. Het is een kleurrijk geheel geworden! Voordat dit midden van de medaillonquilt klaar is, moet ik nog zestig blaadjes als rand om de mand appliceren. Doen we zo 'even'!

Nu werk ik weer even door aan de Pi and Square quilt. En gisteren heb ik ondanks de warmte in huis weer het quiltwerk voor Sylvia's Bridal Sampler op schoot genomen. Inmiddels zijn er toch weer tweeëneenhalf blokje doorgepit. En zo gaan we gewoon door!

Nog een week vakantie. Eigenlijk hoop ik zoveel te quilten dat ik er daarna even genoeg van heb en al mijn aandacht en tijd aan de start van het schooljaar kan besteden. Ik ben benieuwd of er een grens aan mijn quiltmojo zit!

zondag 3 augustus 2014

Dear Jane in augustus

Vroeger vond ik huiswerk nooit zo erg. Natuurlijk waren er momenten dat ik weleens baalde van de stapels woordjes en van de Griekse en Franse grammatica had ik geen kaas gegeten. Maar meestal zag ik vooral de uitdaging erin: alles weer voor elkaar zien te krijgen. Ik weet nog wel momenten dat we met drie kinderen rond de tafel zaten, allemaal met huiswerk voor ons en mijn moeder zorgde dan voor de thee en koekjes.
Ook nu geef ik mezelf huiswerk op. In september starten we natuurlijk met de AWS, maar daarnaast wil ik ook verder met mijn overige projecten. En de Dear Jane, die volgens planning pas weer voor de volgende vakantie aan de beurt was, krijgt daarin ook een rol. Ik heb zoveel lol in die blokjes gehad, dat ik het jammer vind om Sjaantje pas in de volgende zomer weer te zien. Dus daarom nu: elke maand een Dear Jane blokje. En dit is daarvan de eerste: Dear Jane in augustus. 
Dit blokje leverde wel wat werk op, het was met de ronde vormen en de spitse applicatieblaadjes niet een van de simpelsten. Maar het is weer gelukt. Dit stofje heb ik tijdens het Quiltfestival gekocht in juni. 
Dus nu naast al het huiswerk van school, de AWS en de overige klusjes ook een blokje Dear Jane per maand. Leuke uitdaging!

zaterdag 2 augustus 2014

Een randje om het mandje

Wat zijn dit zo heerlijke dagen! We zijn nu twee weken thuis, maar ook hier gaat de vakantie nog wel door. We zijn in huis wel veel bezig, zo heeft oudste zoon een volledig vernieuwde kamer gekregen met hoogslaper en bureau, nieuw behang, nieuwe vloerbedekking en nieuwe klerenkast. Gisteren hebben we de keuken op de kop gezet en daarbij de piano en de buffetkast van plaats laten wisselen en dat geeft opeens een ander beeld! Ook de schoonmaak gebeurt tussendoor: alle keukenkastjes zijn ook weer eens leeg geweest en schoongemaakt.
Maar tussendoor blijft er voldoende tijd over om eens een leuk fietstochtje te doen (en dan kom je er opnieuw achter dat Friesland een machtig mooie provincie is) of een dagje Centerparcs met kinderen en moeder. Beide was hartstikke leuk en erg actief. En daarnaast blijft er nog steeds tijd over om met mijn lapjes en draadjes te spelen. Het borduurwerk is nu af (bedankt voor alle leuke reacties!!!) en ik heb voor het wandkleed daarvan een mooie plek boven de piano in gedachten. Ik moet maar weer eens naar het Quiltkabinet voor de spullen die ik voor het wandkleed nog nodig heb.
En ik ben dus met de bloemenmand bezig en dit mandje heeft een randje gekregen, met handvaten. Maar nog niet optillen, hoor, want de bodem zit er nog niet in!
Vandaag weer lekker verder. Het wordt warm, dus dan moet je niet te veel in huis doen. Gewoon lekker rustig aan. Nog twee weken vakantie vieren en daarna wordt het leven weer een heel stuk drukker.
Fijn weekend iedereen!