donderdag 22 oktober 2015

Het is herfstvakantie en het regent

D5. Echt herfstkleurtje!
Eigenlijk hoef je niet te zeggen dat het regent in de herfstvakantie. Dit is iets wat vanzelfsprekend is, wat altijd opgaat, wat bij elkaar hoort. Het regent in de herfstvakantie, een soort van natuurwet. En het maakt me niets uit. Het is af en toe droog genoeg dat de kinderen even kunnen luchten en verder spelen ze heerlijk met al het mooie piratenlego dat jongste zoon laatst voor zijn zesde verjaardag kreeg. Ze zijn bovendien erg blij dat ze elkaar weer hebben. Oudste zoon was een paar dagen uit logeren bij mijn moeder en hoewel hij het heerlijk heeft gehad, miste hij zijn broertje wel en andersom was dat minstens zo erg. Niet dat ze geen ruzie meer maken, hoor, af en toe ontploft er eens één, maar dat is meestal maar van korte duur en ingrijpen is zelden nodig. Wat fijn als kinderen wat groter worden en niet meer mijn continue aandacht nodig hebben.

J6. Zie je het bloemetje in het midden?
D9. Het trekt een beetje en waarom weet ik niet...
Het is herfstvakantie en het regent. Mooi tijd om samen met oudste zoon over zijn spreekbeurt na te denken. Hij gaat vertellen over de ruimte, helemaal geïnspireerd door het bezoek aan het Planetron waar we afgelopen dinsdagavond naar de sterren keken. Alleen de sterren in het planetarium, voor die in de echte lucht was het helaas te bewolkt, da's dan wel weer een beetje jammer van regen in de herfstvakantie. Gisteren zijn we naar de bibliotheek geweest en hebben hopen boeken met nuttige feitjes meegesleept. Oudste zoon vindt het ook nog leuk om die te lezen. Wat heerlijk als ze nog geen puber zijn, dan wil dat weleens veranderen.

J5. Lief stofje!
Het is herfstvakantie en het regent. Ik heb minder werk voor school dan anders, ik kan niet naar buiten, wat kan ik anders doen dan quilten? *Ü* Ik poog het quiltwerk voor de Pi and Square af te krijgen, wat nog best een klus is, maar volgens mij haalbaar. Ik had eerder ook al wat Dear Jane blokjes gemaakt, maar die nog niet laten zien. Bij deze dus. Straks is de Pi and Square echt af. Dan heb ik eigenlijk nog maar twee echte projecten om handen, de AWS en Dear Jane. Wat zal het dan ineens snel gaan! Nu nog lekker even doorpitten, heerlijk onder die bijna-af-quilt wegkruipend. Dat kan perfect, als het herfstvakantie is en regent!

J7. Net een theedoek.
Maar dan wel een heel mooie.

vrijdag 16 oktober 2015

Huiswerk weer af - blok 12 AWS


Het huiswerk is weer af! Al eventjes, maar ik moest het toch eerst even strijken voordat het fotoklaar was. De AWS is een deftig dametje dat niet ongestreken op de foto wil. Eigenwijs en ijdel, inderdaad, maar ik kom ook liever niet ongekamd op de foto ;)

Ik vond de kleurkeuze hierbij best lastig. Meestal probeer ik niet te dicht in de buurt van het voorbeeld in het boek te blijven, omdat ik heel graag mijn eigen versie van de quilt maak. Maar soms kom je toch zo uit met de kleuren. De kleine sterretjes konden niet rood worden, want in het blok ervoor had ik ook al rode sterretjes. Blauwe sterren wilden ook niet goed, want in het blok erboven zit veel blauw. Bruine sterretjes... zijn bruine sterretjes en bruin hoeft voor mij niet de overhand te hebben.
Dus toen toch maar weer even naar het voorbeeld in het boek kijken, kijk maar even mee:


Het moesten bij mij toch ook maar roze sterretjes worden, net als op het voorbeeld met een bleekblauwe achtergrond, dat doet het wel lekker. Maar zoveel roze vond ik niet mooi. Bovendien mis je zo de steromlijsting in de hoeken omdat er zoveel roze is. Dus de grote ster kreeg rode punten en de applicaties in de randen kregen ook rode punten. Daardoor zie je nu in de hoeken ook nog kwartsterren als omlijsting van de kleintjes. 
Een leuk rozenstofje voor het midden en een vrij neutrale stof voor de blaadjes. Herfstblaadjes nu, het is tenslotte ook behoorlijk herfstig en oef, wat was het ineens koud vorige week! 
Als ik zo de twee blokken met elkaar vergelijk, valt het ook nog wel mee met de overeenkomsten. Ja, ik heb ook roze en lichtblauw, maar in mijn blok is er toch een veel sterkere contrastwerking, waar ik ook van houd. Toch weer een echt Sjoukje-blok. Gelukkig!

Morgen weer gezellig quiltbee in Earnewâld. Altijd heel gezellig! Ik ga ook de stof voor de bies kopen voor de Pi and Square. Ik moet nog ongeveer 1/6 quilten, maar er komt een week herfstvakantie aan, dus wie weet hoe ver ik kom! Een fijn weekend voor iedereen!