maandag 30 november 2015

Lappenmand

Ik zit in de lappenmand, figuurlijk nu, voor letterlijk in de lappenmand zitten ben ik eventjes echt te ziek. Ik heb keelontsteking en daarvan ook flinke koorts, al twee nachten heb ik heel onrustig geslapen, dus je kunt me bij elkaar vegen.
En nu hang ik dus wat rond op de bank. In bed liggen wil eventjes niet, dat ligt echt niet meer lekker.

Afgelopen week heb ik dit blok gemaakt. Erg leuk, het hielp me wat mijn gedachten te verzetten. Waar ik eerder al bang voor was, het moeten laten inslapen van mijn kat Fjodor, is inderdaad gebeurd. Dinsdagmiddag ben ik met haar naar de dierenarts geweest. Ze had echt last van die tumor, dan moet je zo'n beestje er niet om om laten lopen. Ze is heel rustig ingeslapen, de dierenarts was begripvol en heel aardig. Ik vind het zelf nog steeds erg moeilijk en mis Fjodor erg. Het is raar dat ik nu opeens mijn quiltspullen op tafel kan laten liggen of de bakken met stof niet hoef af te dekken. Het was dus geen fijne week, met als naar staartje dus dit ziek worden. Misschien moet ik van mijn lijf gewoon even rust nemen, maar dat had ook iets subtieler gekund.

Dag lieve Fjodor... ik mis je zo! Je was een supermaatje voor me.

dinsdag 24 november 2015

Dear Jane is 42 blokjes groot!

42 blokjes is Dear Jane nu. Een beetje uit verhouding, omdat links een rij extra heeft, maar rechts die haalt het binnenkort wel weer in. Ik heb zo'n lol in al die kleine blokjes!
De foto is niet supergoed. Het is niet heel licht in huis, maar je krijgt het idee er nu wel van.

D4. Eén van mijn favoriete stofjes
voor één van de leukste blokjes!

E4. Een van mijn oudere stofjes, die ik ook
in dequilt voor mijn vader gebruikt heb.
Het blokjezelf vind ik zo zo.
Misschien wel iets te simpel.

F4. Mijn eerste rozenstof!
Deze stof kocht ik voor het blok
ronde vormen in mijn oefenquilt.
Het paste helemaal niet bij de
 rest van mijn stoffen, maar ik vond
zezo mooi. En nog steeds. 

G4. Lief romantisch stofje, een paar jaar
geleden voor mijn verjaardag
gekregen om mijn voorraad roze
wat op te bouwen.

H4. Een van mijn eerste reproductie-
stoffen, met deze werd ik verliefd
op dat type stoffen!

I4. Een vrij nieuw stofje, om toch eens
iets met geel te proberen.
Het past mooi in het geheel.
Ik heb de ronde vormen geappliqueerd
omdat ik ronde vormen patchen
eigenlijk niet zo heel erg leuk vind.

J4. Simpel blokje, maar wordt wel
 heel leuk door het stofje.
Dit stofje heb ik tijdens het quiltfestival
gekocht, anderhalf jaar
geleden, speciaal voor de AWS.
42 blokjes. Nog heel wat te gaan. Er zitten in het middenstuk 169 blokjes, 13x13 rijen. Daarna komt er een rand om driehoeken omheen, waardoor er uiteindelijk 225 blokjes zijn. Precies waar ik van houd: een uitdaging!

zondag 22 november 2015

Het midden van de AWS

Hier is-ie dan: het middelpunt van de Antique Wedding Sampler: de ster. Helemaal niet zo ingewikkeld, alleen de broderie perse kost wat meer tijd. Ik heb nu 13 blokken gemaakt en ben daarmee officieel over de helft van de blokken. Uiteraard ben ik nog niet over de helft van de top, want de broderie driehoeken kosten ook wel wat tijd, en daarvan moet ik er nog 8 grote en 4 kleine maken. Gisteren heb ik direct maar 2 grote weer voorbereid, kan ik die oppakken als ik daar zin in heb en komt al die broderie perse niet aan het eind.

Gisteren wat het ook weer quiltbee in Earnewâld, gezellig als altijd, maar toch weer anders. Onze groep die al jarenlang bestaat, is onlangs uitgebreid met een paar nieuwe leden. Volgens mij heel gezellige leden, maar het is gewoon weer even wennen aan elkaar. De inside jokes die we toch wel opgebouwd hebben worden nu wat minder gemaakt of moeten uitgelegd worden, dus het wordt tijd om vooral weer veel nieuwe grappen te krijgen. 
Tijdens de middag heb ik blok 13 afgemaakt en de voorbereiding voor blok 14 gedaan. Kleurtjes kiezen had ik thuis al gedaan, daarvoor had ik alle blokken op de grond liggen.

Nauwlettend hield ik in de gaten dat de hond er niet overheen wandelde of dat de kat erop ging liggen. Normaal gesproken ben ik naar de kat toe niet zo streng, met die fluwelen pootjes maakt ze m'n top echt niet stuk (ze weet dat ze geen nagels uit mag steken), maar nu is er heel groot risico van vlekken, ze heeft een open wond op de rug.
Mijn kat Fjodor is ernstig ziek. Wat eerst een abces leek, bleek bij de dierenarts een tumor, hoogstwaarschijnlijk een fibrosarcoom. Het groeit snel, waardoor ik een operatie ook niet aandurfde, het operatievlak is ook nogal beroerd: het gezwel zit tussen de schouderbladen, dus praktisch geen snijruimte. De dierenarts voelde bovendien al uitzaaiingen, dus de kans dat het volledig weggehaald kan worden is uiterst klein. Dan wil ik Fjodor de ellende van een operatie niet aandoen, de kans dat het er heel snel weer zit, is te groot.
Maar het vervelende van deze tumor is dat er ontstekingscellen in zitten en dat het dus open is, dat is ook de reden dat ik een abces vermoedde. Ze heeft er soms echt wel last van en dan krabt ze dus ook. Ik denk dat ze pijn heeft, maar dat laten katten niet zo snel zien. Haar gedrag verandert ook. Ik vind het zo zielig en vraag me ook af hoe lang ik dit aan moet kijken... Ik vermoed dat het deze of volgende week een definitief ritje naar de dierenarts wordt...

Foto van eerder dit jaar.
Van de voorkant ziet ze er nog net zo uit.
De rugkant is dus heel naar om te zien.