woensdag 29 maart 2017

Draadjes

Waar bij mij thuis meestal wel iets van rafeltjes te bespeuren zijn, rafeltjes van lapjes, liggen die er nu niet. Als er al iets te vinden is, zijn het afgeknipte stukjes dmc, maar zelfs die komen allemaal in een bakje, keurig alles opruimen.
Zodra ik het druk heb of wat gespannen ben, quilt ik niet meer maar ga ik borduren. Heel raar, maar ik heb het nu al veel vaker bij mezelf gemerkt. Druk heb ik het zeker, iets gespannen ben ik ook. We hebben ons huis te koop staan. Het leuke rijtjeshuis waar we nu 11 jaar met veel plezier en liefde gewoond hebben, staat te koop. We willen graag naar een huis wat meer op de ruimte, met meer tuin, met meer ruimte om het huis.

Een huis dat te koop staat, is spannend maar ook inspannend. Ik merk dat het me bezig houdt, zowel in mijn hoofd als in het opruimen en schoonhouden. Vorige week zijn de foto's gemaakt, deze week al twee keer bezichtiging. Natuurlijk op maandag en op vrijdag, kan ik twee keer zwaar aan de poets. Maar wie weet is het snel raak. Hoe zeer ik ook van het huishouden geniet (not!), ik vind het  nog veel fijner als ik mijn dmc-draadjes en rafeltjes zonder meer lekker laat slingeren.
Ik houd jullie op de hoogte!

donderdag 2 maart 2017

Een draak met vertraging

 Het borduurwerk had 9 jaar in de kast gelegen. Hoezo een UFO? Maar twee weken geleden bedacht ik ineens dat ik naast een draakje in een trein nóg een draak in kruissteekjes bezat. En dat dat weleens een heel leuk borduurwerk zou kunnen zijn als jongste zoon zich toch wat te groot vindt worden voor zijn kikkerelfje.
Hoewel ik nog steeds gek op Leap Froggie ben, kan ik me voorstellen dat het niet echt een plaatje voor een stoere jongenskamer is. Dus Magnificient Wizard, een borduurpakket van Dimensions, kwam weer uit de kast en ik ben inmiddels weer een heel stuk verder. Onderstaande foto is mijn startpunt, zo zag dit werk er op 30 januari 2008 uit. Toen had ik nog geen jongste zoon, toen was mijn oudste zelfs nog maar 1,5 jaar. Nu heb ik twee stoere jongens van 7 en 9 jaar. Het wordt tijd voor de stoerdere plaatjes en gelukkig kan dat ook in kruissteek.
En weet je: zelfs mijn schoonmoeder vond dit borduurwerk (De draak met tovenaar) mooi. En dát wil heel wat zeggen!