zaterdag 27 februari 2010

Afghan

Het is geen mooie foto, zie ik, nu ik hem op de computer heb staan, maar het geeft wel een beeld van mijn vorderingen met de afghan. In februari heb ik weer twee blokken geborduurd. Nog zeven te gaan! Mijn moeder is ook met het borduurwerk begonnen en ze begint me in te halen, ze is nu ook al op de helft! Het is leuk borduren. Ik zit alleen heel erg te peinzen over wat ik nu als afwerking moet. Inlijsten is geen optie, dat zou veel te groot en veel te duur worden. Een deken vind ik een beetje jammer, eigenlijk doe je er dan zo weinig mee. En het slijt waarschijnlijk juist wel weer. Het liefst zou ik er een wandkleed van maken, voor in de keuken aan de muur (duh, wat doe je anders met een wandkleed?), maar dan moet er een voering achter en lussen er bovenaan en eigenlijk komt het er op neer dat je dan best handig met de naaimachine moet zijn. En dat ben ik niet. Ik heb niet eens een naaimachine. Heeft iemand ideeën over hoe ik dit het beste kan oplossen? En nee, mijn moeder heeft ook geen naaimachine meer, die is ontploft bij het maken van onze laatste gordijnen. En bij mijn schoonmoeder durf ik het woord 'naaimachine' niet eens te laten vallen.

6 opmerkingen:

 1. Hoe groot is het precies? Ik zou het in laten lijsten, als ik het al ooit voor elkaar zou krijgen om zoiets moois te borduren. Maar ik snap dat dat een hele kostbare aangelegenheid wordt....

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Ooooh, wat wordt hij mooi !!! Ik ben er echt helemaal verliefd op. Ikzelf zit nu bij blok 9 en het is zo leuk naar jouw foto te kijken om te zien wat er mij nog allemaal te wachten staat.

  Ken je niemand die een naaimachine heeft, wat handig is en je zou kunnen helpen om er een wandkleed van te maken? Zou inderdaad erg mooi zijn om deze in de keuken op te hangen.

  Ikzelf ga er een boord patchwork rondmaken, en dan met een onderlaag en warme tussenlaag, zodat ik het al deken kan gebruiken tijdens de winter. En ja, dat zal dan wel wat verslijten, maar ach, uiteindelijk heb ik al zoveel handwerkjes, dat ik ze niet meer aan de muur kan blijven hangen. Het is beter dat ik er echt iets mee doe.

  Nog veel naaiplezier !!

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Het is een prachtig patroon en het wordt heel mooi. Ik zou zelf voor een deken gaan, omdat je niet je hele huis kunt volhangen. Maar ook dan heb je een naaimachine nodig, als je het netjes wilt afwerken. Je zult dus toch echt iemand moeten zoeken die het voor je wil naaien. Succes!

  BeantwoordenVerwijderen
 4. Wow, heel erg mooi! Ik ben inmiddels ook gezwicht....ben materialen aan het verzamelen...kan je me vertellen welke afmeting van de stof je hebt gebruikt?

  BeantwoordenVerwijderen
 5. @ Maaike en Esther, het borduurwerk is groot. De blokken zijn 97 steekjes breed en er zit telkens een rand van 6 steekjes tussen. Er zitten dus 521 steekjes in de breedte en 642 steekjes in de lengte. Ik borduur op stof van 5,5 steekjes op cm (Jobelan, een echte aanrader!), dus de uiteindelijke afmetingen zijn 102 x 114 cm. Dit wordt eigenlijk te groot om in te lijsten. Bovendien borduur ik nog wel meer...

  BeantwoordenVerwijderen

Bedankt voor je reactie! Ik vind het erg leuk om iets van je te horen.