vrijdag 25 juni 2010

Update Nature's home afghan

Ik ben sinds een week weer aan de Nature's home afghan bezig. Ik ben halverwege blok 24, het laatste vogelhuisje dat erop komt. Links daarvan komt dan nog de paal van het huisje erboven en daarna moet ik alleen de onderste rij blokken borduren. Maar die blokken zijn juist allemaal best wel vol. Maar ook heel erg mooi! Ik denk niet dat ik de afghan nog dit jaar afkrijg, maar dat is ook niet erg, het blijft erg leuk om eraan te werken.

Ook op één van de foto's mijn borduurspullen. Ik heb vier dozen vol bobbins en ze zijn redelijk logisch geordend. Ik heb een doos met de kleurtjes voor 'Twe wizard of Oz' en één voor voor 'Impossible love' en met die twee dozen samen heb ik ook de kleuren voor 'Train of dreams'. De overige twee dozen bevatten de rest van de kleurtjes dmc en dan natuurlijk gewoon op volgorde.

De laatste foto is van mijn oudste zoon Quintijn. Hij heeft hier het kussen van Cars in de hand dat ik voor hem borduur en hij probeert heel erg om zelf ook te borduren, maar dat lukt nog niet zo goed. Hij is ook nog maar 2 jaar (en bijna 11 maanden), dus dat is niet zo raar. Hij vindt dat ik maar eg op moet schieten met Cars, maar ik heb nog zoveel ander moois! Om maar weer met m'n lijfspreuk te komen: My stash is full of treasures, now all I need is time!

12 opmerkingen:

 1. ik vind die afghan ook heel erg mooi !
  misschien een rare vraag, maar wat ga je ermee doen als hij af is ?

  en Quintijn, gewoon blijven oefenen, jong geleerd is oud gedaan !

  BeantwoordenVerwijderen
 2. De afghan wordt super mooi , ik vind hem prachtig van design en je borduurspulletjes zijn zo heel mooi en netjes opgeborgen !!
  Veel succes nog met je kussen van cars , ik denk dat Quintijn het erg leuk gaat vinden als het klaar is !

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Ah, kijk je hebt de NHA boven water gehaald (zou ik ook nodig eens moeten doen) Hier wil zoonlief ook leren borduren (hij is net een weekje 3 jaar) maar hij heeft er natuurlijk het geduld nog niet voor (en de fijne motoriek ook nog niet helemaal) Maar de wil is er!

  Groetjes
  Miriam

  BeantwoordenVerwijderen
 4. Wat ben je weer lekker gevorderd met je afghan! Ik geef je zoontje groot gelijk : komaan mama, verder doen aan die Cars ;-)

  BeantwoordenVerwijderen
 5. je afghan wordt prachtig en het lijkt me een hele klus maar wel een leuke door alle afwisselingen.
  Ik heb zelf ook voor ieder borduurwerk een aparte doos wel zo makkelijk.

  Een fijn weekend,
  Groetjes Yvon.

  BeantwoordenVerwijderen
 6. Super leuk die afghan. Ook ik heb 4 dozen met borduurgaren. Ik heb ze gewoon op nummer opgeruimd en gebruik ze voor al mijn werken. En ja, je zoontje, dat kan ik me voorstellen hoor dat mams op moet schieten. Zo'n kussen is ook zo leuk.
  Groetje,
  Amarins

  BeantwoordenVerwijderen
 7. Arme Quintijn. Tegen de tijd dat hij het een beetje onder de knie krijgt bereikt hij waarschijnlijk vlak daarna de leeftijd dat het niet 'stoer' is als jongen om te borduren...

  Die onderste blokken zijn wel vol, maar nog steeds fijn borduren. En de motivatie om het af te maken werkt dan ook heel erg mee! Je bent dan immers al zo ver. Ziet er goed uit!

  BeantwoordenVerwijderen
 8. Hij blijft mooi he, die afghan. En niet erg dat hij dit jaar niet afraakt, als je er maar plezier in hebt. Ik ben ook rustig aan de mijne bezig, en vind het elke keer weer fijn om te doen.

  Wat leuk dat je zoontje ook een naaikriebeltje van je heeft geërfd !

  BeantwoordenVerwijderen
 9. Bedankt voor alle reacties alweer! Het is zo leuk om 's ochtends je mail te openen en gewoon 8 reacties op je blog te zien!
  @Wendy, ik ben er nog niet uit wat ik met de afghan ga doen. Ik dacht eerst aan een wandkleed, ik had nog een muur in de keuken waar hij wel heel mooi zou staan, maar daar hangt nu een lijntje met knijpertjes voor de knutselwerkjes van Quintijn en dat vind ik ook erg leuk. Misschien ook wel een deken voor op ons bed, dan zie je 'm ook steeds, maar dan moet ik er nog een mooie rand bij patchworken en het geheel quilten en dat heb ik nog nooit gedaan. Maar ik wil dat wel heel graag leren, dus wie weet...!

  BeantwoordenVerwijderen
 10. Wat leuk zo die foto's en de afghan is ook erg mooi, ik wou hem eerst ook maken, maar daar wacht ik nog even mee.

  BeantwoordenVerwijderen
 11. Ja mama, die cars, die moet echt wel af hoor ;-)

  BeantwoordenVerwijderen
 12. Jee, wat mooi zeg. En wat een geweldige opbergdozen. Ik kan me voorstelling dat die dozen je roepen: pak mij, pak mij!
  Raar genoeg doen de bakken met was dat nooit, die fluisteren me niet eens toe. Of zou ik Oost-Indisch doof zijn?

  BeantwoordenVerwijderen

Bedankt voor je reactie! Ik vind het erg leuk om iets van je te horen.