vrijdag 3 juni 2011

Quiltmanifestatie Cannenburgh

Gisteren ben ik samen met mijn moeder naar de quiltmanifestatie in kasteel Cannenburgh in Vaassen gevonden. Ik had mijn vader gelukkig bereid gevonden op Q en D te passen, want JS heeft weer een studiemaand. Hopelijk rond hij aan het eind van deze maand zijn laatste tentamens van zijn studie wiskunde af en dan zijn we eindelijk van dat gedoe af... Dus JS aan de studie, mijn vader aan het spelen met Q en D en mijn moeder en ik naar de quilts in Vaassen. Goed voor elkaar!

Het was prachtig. Het weer zat mee, het kasteel was fantastisch (ik denk dan toch altijd aan de mensen die er vroeger woonden, wat voor leventje had je dan!) en de quilts waren heel erg mooi en erg afwisselend. Ik heb natuurlijk nog niet zoveel quilts gezien, maar ik merk dat ik al wel een smaak ontwikkel. Ik houd van de traditionele quilts. Het hoeven niet per sé blokkenquilts te zijn, ik heb ook prachtige applicatiequilts gezien, maar die zogenaamde artquilts die doen me niet zoveel.
In de kelder van het kasteel, waar nog steeds een ouderwets fornuis met houtkachel stond, werden demonstraties op verschillende soorten quiltnaaimachines gegeven. Ik vind het mooi, maar eigenlijk vind ik wel dat de essentie van handwerk zo verloren gaat. Ik heb sinds kort een naaimachine (heel ouwetje, van JS' oma gekregen), maar eigenlijk heb ik daar nog weinig mee gedaan, alleen een paar proeflapjes. Ik vermaak me altijd enorm met mijn lapjes in de hand, zolang ik dat nog zo leuk vind, blijf ik dat ook lekker doen. Voor een echte quiltmachine leg je zo enkele duizenden euro's neer, onvoorstelbaar veel geld. Voor een paar quiltnaalden en een quiltring zit je op 15 euro maximaal. En het gekste wat ik gezien heb? Een speciale quiltnaaimachine, die perfect de handquiltsteek kan nadoen. Huh?

Prijskaartje: 2000 euro.

3 opmerkingen:

 1. Je hebt een heel mooie blog,ik ben verliefd op de kerstsokken.Waar kan ik die patronen vinden,ik volg je.Groetjes Marie-Claire

  BeantwoordenVerwijderen
 2. gerrie v.d. brand19 februari 2012 om 12:32

  Hallo Sjoukje,
  zag je berichtje van de quiltnaaimachine € 2000
  weet jij nog welk merk of waar te koop?
  ik hoor het graag van je,
  vrgr. Gerrie.

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Hallo Gerrie,

  Bedankt voor het reageren op mijn blog! Ik reageer maar weer op jouw berichtje, want je hebt geloof ik zelf geen blog en geen e-mailadres achter gelaten.
  Ik heb eerlijk gezegd geen idee meer van het merk van de machine. Zoals je al uit het bericht merkte, ligt mijn belangstelling niet echt bij het machinaal quilten. Ik zet hierbij even de link van de blog van de organisatie en daarop staan ook alle winkels die aanwezig waren. Waarschijnlijk weet de organisatie wel welke naaimachine het is.
  http://www.quiltscannenburch.blogspot.com/
  Groetjes,
  Sjoukje

  BeantwoordenVerwijderen

Bedankt voor je reactie! Ik vind het erg leuk om iets van je te horen.