donderdag 3 november 2011

36 blokken af!

Ik heb de 36 blokken voor de quilt van mijn vader af! Vanmiddag heb ik het laatste blok aan de laatste rij vastgezet en die rij weer aan de rest van de quilt vastgenaaid. En daarna het geheel op de grond neergelegd om een foto te kunnen maken om jullie eindelijk te laten zien waar ik de afgelopen maanden mee bezig ben geweest.

Dit is 144 cm x 144cm. Ik zet om dit geheel nu een donkerbruine rand van 4 cm en daar komt dan een lichtblauwe rand van 8cm omheen. Daarna meet de quilt 168 cm x 168 cm. De bies maak ik van de donkerblauwe stof.

Alle stof voor de randen en de bies heb ik nog in huis. Maar wat ik wel moet gaan kopen is de vulling en de voering / achterkant stof.
En nu komt mijn vraag om tips: wat voor stof kan ik daar het beste voor gebruiken? Ik vind het erg prijzig worden om daar ook weer patchworkstof voor te gebruiken. En heeft nog iemand tips voor de soort vulling?

2 opmerkingen:

  1. Het is een hele mooie quilt geworden! Je papa zal er erg blij mee zijn.

    BeantwoordenVerwijderen
  2. Nu wij de quilt zo op de foto zien staan,zien wij hoe prachtig hij is. Wij zijn trots op jou en heel blij met dit bijzondere geschenk.

    BeantwoordenVerwijderen

Bedankt voor je reactie! Ik vind het erg leuk om iets van je te horen.