zondag 17 juni 2012

33. Mother's Delight

Dit vond ik ook alweer een erg leuk blokje. De verschillende onderdelen van het blok speld ik altijd vast op een theedoek of molton doek en dan heb je de stukjes altijd op de juiste manier liggen. Zo voorkom je bij de ingewikkelder blokken dat je delen op de verkeerde manier aan elkaar vastzet.

Ik ben trouwens ook alweer aan het kwijlen bij een andere project: de geappliceerde quilts van Kim McLean. Heel bijzonder vind ik:
Maar omdat me dat toch iets te ambitieus lijkt voor een onervaren applicatie-quiltster, heb ik een ander patroon in een boek van Kaffe Fasset opgeduikeld, een patroon dat ook van Kim McLean is, maar dat nog wat minder vaardigheden vraagt:

Leuk, toch? Hiervoor heb ik dus wel Kaffe Fasset stoffen nodig, want juist die kleurigheid vind ik erg leuk. Ik heb ook al stoffen die hierbij aansluiten, dus alle stof hoeft niet meer te komen. Wat ik alleen niet mooi vind aan deze quilt, is de buitenste rand. Die wordt in mijn toekomstige quilt van een heel andere stof, dat weet ik nu al zeker.

En natuurlijk heb ik genoeg te doen. Ik ben met van alles en nog wat bezig. Deze week ben ik opeens wel in borduurstemming, ook gek, hoor. Dus ik werk veel aan de kerstsok, waarvan ik binnenkort ook wel weer eens een update zal laten zien.
Ach, ik heb geen haast, het gaat me om het proces, niet zozeer om het product. Hoewel ik natuurlijk niet een kast vol UFO's wil hebben, een quilt die af is, is veel lekkerder om onder te kruipen.

3 opmerkingen:

 1. Je blok ziet er prachtig uit, de kleuren versterken elkaar goed.
  En leuke nieuwe projecten heb je uitgekozen.

  Leuk dat straks de kerstsok ook weer tezien zal zijn, ben wel benieuwd hoe die er nu uitziet.

  Groetjes Yvon.

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Sind das schöne Quilts. Und der Block gefällt mir sehr gut.
  Liebe Grüße Grit

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Een prachtig blok is het geworden en wat een mooie quilt laat je daar zien! Leuk om daar weer nieuwe stofjes voor te verzamelen! Fijne dag, groetjes Nardy

  BeantwoordenVerwijderen

Bedankt voor je reactie! Ik vind het erg leuk om iets van je te horen.