zaterdag 25 augustus 2018

'Train of dreams' gaat als een trein!

Op Facebook is een groep met de uitdaging om 100 dagen lang aan je borduurwerk van Heaven and Earth Designs te werken. Jammer genoeg ontdekte ik die te laat waardoor ik niet meer aan de uitdaging kon meedoen, maar de groep is wel zo inspirerend met alle borduurfoto's dat ik mijn 'Train of dreams' opgepakt heb en hieraan borduur op het moment. Doordat het nog vakantie is, heb ik ook lekker veel borduurtijd en je ziet hier de dagelijkse voortgang die ik met foto's bijhoud in een album bij de 100-dagen-HAED-groep. Ik zit nu op dag 8, dus ik heb nog heel wat te gaan, maar dat is uiteraard geen probleem. Het is ook al goed als je ook maar één kruisje gedaan hebt, wat op sommige dagen ook echt wel het geval zal zijn.

We hebben nog één week vakantie. Nog één week waarin mijn agenda vrijwel leeg is. Heerlijk!
Daarna gaat het direct heftig van start: de eerste maandag is de opening van het jaar en daarna een vergadering van de vakgroep. Hier zal ik het grootste deel van de dag mee bezig zijn, maar ondertussen hebben ook de jongens hun eerste schooldag en wil ik er ook graag voor hen zijn om hun verhalen over de nieuwe juf en meester te horen. Nog even kijken hoe ik dit opvang. 's Avonds heb ik een vergadering van de kerk waarbij ik moet notuleren. 
De volgende dag is het introductieprogramma van het mentoraat, nog geen idee waar ik naar toe moet, maar dat zal ook weer een groot deel van de dag zijn. Dit vind ik altijd pittige dingen, omdat je er gewoon verwacht wordt, ook al werk je officieel niet die dag, of werk je niet de hele dag. Officieel werk ik komend jaar op maandagochtend, dinsdagmiddag en donderdag en vrijdag de hele dag, maar in de introductiedagen wordt er meer van je verwacht.
Woensdag is dan een vrije dag en dan kan ik even bijkomen. De lessen beginnen dan, maar als het goed is, staan er in mijn rooster geen lessen voor die dag. Zeker weten doe ik dit pas als ik mijn lesrooster krijg, hopelijk is dat een beetje snel in de komende week! Ik kijk graag vooruit, ik houd van plannen en daarbij heb ik wel dat rooster nodig. 

Nu eerst maar gewoon loslaten, school duurt nog even, nu maar gewoon plannen welke kleur ik nu eerst ga doen in 'Train of dreams' en bedenken welk koekje ik bij de koffie wil. 
Volgens mij is er nog citroencake... Heerlijke plannen.

8 opmerkingen:

 1. Ziet er prachtig uit. En ook al kan je niet meer meedoen met die groep. Je kan nog altijd deze uitdaging aangaan voor jezelf ;-)

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Ik was ook te laat maar het heeft me toch wel uitgedaagd om door te gaan met mijn HAED en daardoor heb ik hem nu AF!

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Wat een geweldig mooi borduurwerk, Sjoukje! Leuk om je blog te lezen: lerares Nederlands zie ik, net als mijn Bert. En net als ik ben je druk met quilten, borduren en lezen. Leuk hoor! Geniet nog even van je laatste vakantieweek!

  BeantwoordenVerwijderen
 4. Prachtig Sjoukje succes met de volgende steekjes je hebt nog mooi een vrije week voor de boeg.

  Fijn weekend Hennie.

  BeantwoordenVerwijderen

Bedankt voor je reactie! Ik vind het erg leuk om iets van je te horen.