vrijdag 1 januari 2010

Balans 2009

Allereerst de beste wensen en een heel gelukkig en creatief 2010 toegewenst!

Ook 2009 was een goed borduurjaar. Ik had de slag te pakken en ben lekker door gegaan, natuurlijk geholpen door mijn zwangerschapsverlof! Ik heb vorig jaar een overzicht gemaakt van mijn WIPs, dat wil ik hierbij nog een keertje geven, plus commentaar erop.
 1. Leap froggie. De planning was om die af te maken en dat is gelukt!
 2. Lost no more. Zou binnenkort wel af zijn, maar da's dus niet gelukt. Ik ben er nu wel weer mee bezig en ga in januari er aan werken.
 3. Dierenwereld. SAL. Ik heb een deeltje aan de olifant gedaan, maar verder helemaal niets. Ik ben de lol er een beetje in kwijt, wat ook komt door de vreselijke stiksteekjes die er in zitten. En natuurlijk door de andere leuke dingen die ik ook heb. Ik ben bang dat ik dit project eigenlijk wel een UFO kan gaan noemen.
 4. Nature's home afghan. Ik verwachtte bij te lopen, maar dat is niet helemaal gelukt. Ik heb nu 21 blokken, dus loop er twee achter. Dat is niet direct rampzalig. Ik moet nog 9 blokken en ik verwacht de afghan dit jaar af te kunnen maken.
 5. Wizard of Oz. Ik heb een nieuwe start gemaakt en het gaat nu heel goed. Ik ben nu bezig aan de 7e pagina. Dit jaar is dit de HAED waaraan ik de meeste aandacht zal besteden.
 6. Fish City. Heb ik pas in december weer opgepakt. Ik heb 1 pagina van de 15 geborduurd. Dit werk is voor Dantes jongenskamer, dus ik heb nog even de tijd.
 7. Kerstsok. Ik ben daar geen steek verder mee gekomen. Ik kwam erachter dat ik een flinke telfout heb gemaakt en dat ik het meeste wat ik heb gedaan uit moet halen om verder te kunnen. Dat werkt niet heel motiverend.
 8. QS Kimono Waterlily Mermaid. Ik ben ruim over de helft, eigenlijk moet dit werkje dit jaar ook wel af.
 9. Cars kussen. Nog niet af, maar dat komt binnenkort wel, ik ben dichtbij! Quintijn vindt Cars nu ook erg leuk, dus dan vindt hij het ook leuk om te krijgen. Nu wel jammer dat ik voor de groene bus gekozen heb, Quintijn is juist helemaal gek van Lightning McQueen (de rode) en heeft daar zelfs een dekbedovertrek van.
 10. Nieuwe WIP: Impossible love van HAED. Mooi werk, ik heb er nu drie pagina's van geborduurd.

Ik ben ook nog een extra werk begonnen dat ik ook heb afgerond, namelijk het ABC van Winnie de Pooh voor Dante. En ik heb twee handdoeken geborduurd, eentje voor Niels en een voor Amerins.

Eigenlijk ben ik wel nieuwsgierig hoeveel steekjes ik dit jaar in het totaal gemaakt heb!

Goede voornemens:

 1. Rotatieschema aanhouden, anders heb ik overal borduurwerken liggen. Ik probeer eerst eens hoe ik een rotatieschema van een maand vind werken. Gaat dat niet, dan ga ik om de twee weken wisselen. Het schema wordt: Lost no more - Afghan - QS Waterlily - The Wizard of Oz - Fish City. De rest laat ik eerst even liggen, er moeten ook dingen af.
 2. Geen nieuwe werken meer beginnen, ik heb er echt genoeg.
 3. En vanzelfsprekend: blijven borduren. Het is een heel ontspannende hobby, volgens mij blijf ik hierdoor, ondanks mijn drukke bestaan als werkende moeder van twee kinderen, lief en ontspannen. Een soort van therapie, zeg maar!

4 opmerkingen:

 1. leuk dat je zoveel goede borduurvoornemens hebt! Ik start maandag terug met werken en ben bang dat ik er geen tijd meer voor zal hebben.... hoe doe je dat toch?

  BeantwoordenVerwijderen
 2. enya gaat vier dagen per week naar mijn mama en de vrijdag telkens naar mijn schoonmoeder. zo spaar ik een hoop kosten uit. met mijn werk (verschillende uren) is dat ook makkelijker. vind maar eens een creche die open is tot 9 uur savonds. ik heb ook geen sociale verplichtingen, ik heb gewoon teveel hobby's :-). daarnaast ben ik ook nog bezig met frans opnieuw te leren. ik werk als klantendienstmedewerker in 4/5de regime (ouderschapsverlof). Enya doet het prima, leert volgens mij elke dag iets nieuws. hoe is het met dante?

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Sjoukje ik kwam toevallig op je weblog terecht. Wat knap dat je zoveel kunt borduren met 2 kleine kinderen. Toen mijn kinderen kleiner waren kwam ik niet eens aan borduren toe. De Afrika dieren wil ik ooit ook nog eens maken maar nu lees ik dat het tegenvalt.
  Ik heb nog geen schema, ik ben nog aan het twijfelen of ik aan iets nieuws begin of ook eerst verder ga met mijn lopende projecten. Ik kom zeker vaker terug om te kijken of je voornemens uitkomen.
  Groetjes Riet

  BeantwoordenVerwijderen
 4. Al bij al toch niet zo slecht hoor Sjoukje , ik probeer me in 2010 ook aan mijn borduurschema te houden !

  BeantwoordenVerwijderen

Bedankt voor je reactie! Ik vind het erg leuk om iets van je te horen.