woensdag 22 december 2010

Poppendekentje is af!

Het poppendekentje voor Tessa is af! Ik heb de top gemaakt door eerst allemaal stroken van 5 cm aan elkaar te naaien. Die lappen heb ik daarna weer in stroken van 5 cm gesneden, zodat ik stroken met kleine vierkantjes had en die stroken heb ik weer aan elkaar genaaid. Allemaal met de hand, want ik heb geen naaimachine en ik vind patchworken met de hand, geloof ik, ook leuker, het kan dan op de bank en er mag best tijd in zitten. Toen ik de blokjes klaar had, 8 rijen van 11 blokjes, heb ik er een lichtroze rand omheen gezet met rode hoekblokjes.
De vulling is 2 cm dikke Fiberfill, een watachtige laag die niet gaat klonteren of zo, dus dat blijft mooi. De achterkant is paarse bloemetjesstof en die heb ik naar voren toe geslagen voor de rand.
Het doorpitten betekent het doorstikken, het eigenlijke quilten van de deken. Ik heb verticale lijnen aangebracht over de blokjes en in de rand zitten gewoon naden. Niet te ingewikkeld, maar de verticale lijnen in combinatie met de blokjes geven wel een leuk effect.
Het doorpitten ging eigenlijk wel heel snel, maar ik heb uit pure noodzaak wel mijn vingerhoed leren gebruiken.Ik heb op de achterkant met rode draad 'Voor Tessa, 2011' geborduurd en een labeltje erop genaaid. 'Speciaal voor jou, liefs Sjoukje', staat erop.
Ik hoop dat Tessa er blij mee is.

Het voelt wel een beetje raar om mijn eerste gequilte dekentje weg te geven, maar ik weet haast wel zeker dat het heel veel gebruikt gaat worden en dan zie ik het toch wel weer terug!

4 opmerkingen:

 1. Mooi geworden en Tessa zal er zeker mee gaan spelen denk ik zo!

  Groetjes Yvon.

  BeantwoordenVerwijderen
 2. weer wat bijgeleerd !

  het dekentje is ontzettend leuk geworden, daar gaat het poppemoedertje vast heel blij mee zijn !

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Wow, wat een werk! Ik bewonder je dat je dat allemaal met de hand hebt gedaan. Zou niks voor mij zijn denk ik. Het resultaat mag er dan ook wezen.

  BeantwoordenVerwijderen

Bedankt voor je reactie! Ik vind het erg leuk om iets van je te horen.