zondag 10 juli 2011

Quilten

Weer een nieuw blok voor mijn sampler-quilt! Dit is een variatie op de Log Cabin.
Mijn eerste lessenserie is nu voorbij. Ik heb echt van alles geleerd: gewoon patchwork in elkaar zetten, log cabin, foundation piecing, ronde vormen bij patchwork, keltische knoop en het in elkaar zetten van een quilt. Vanaf september gaan we met de groep verder als jaargroep, elke maand een zaterdagmiddag samenkomen en aan een eigen project werken. Ik heb er alweer zin in!

Mijn quilten pas ik nu ook al toe in een kleiner project. Voor mijn nichtje in wording ben ik een babyquiltje aan het maken. Het bestaat uit 9 blokken, waarvan 5 blokken een Ohio Star zijn en de 4 blokken daar tussenin zijn een eigen bedenksel waarmee de rode blokjes banen over het quiltje vormen. Het quiltje is 81 bij 81 cm, dus dit is een fijn werkje om het quilten mee te oefenen. Ik ben dit aan het maken van stofjes die ik gekocht heb bij de quilttentoonstelling. Als ik het quilten af heb, zal ik het hele quiltje even op de foto zetten.

4 opmerkingen:

 1. Mooi , ook de kleuren van zijn top , ik ben het ook aan het leren maar nu liggen de lessen ook stil ! ik heb nu drie blokken af maar aan de achterzijde is het zo chaotisch en zit ook met het probleem van de naadjes te strijken ppppfff ik moet nog heel veel leren !!

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Heel mooi en ben benieuwd hoe het miniquiltje gaat worden

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Het ziet er heeel mooi uit, vooral die met de rode kleuren blijft mijn aandacht trekken.
  Ben zeer benieuwd hoe het er uit komt te zien.

  Groetjes Yvon.

  BeantwoordenVerwijderen
 4. Ziet er prachtig uit, heel knap gemaakt. Ben benieuwd hoe je babyquiltje uiteindelijk wordt.
  Groetjes, Amarins

  BeantwoordenVerwijderen

Bedankt voor je reactie! Ik vind het erg leuk om iets van je te horen.