maandag 1 augustus 2011

Babyquiltje af!

Mijn eerste, net iets grotere quiltje, is af! Dit babyquiltje meet 80x80 cm en is gemaakt van 9 blokken van 24 cm. De quilt is gemaakt van de stofjes die ik bij de quiltententoonstelling had gekocht en nog een rood en wit stofje dat ik op voorraad had. Het inelkaar zetten, het patchen, ging heel vlot, een blok per avond zo ongeveer.

Ik heb er witte randen omheen gezet en de achterkant is gebroken wit met vogeltjesmotief, wat ook in de voorkant zit. En dan de witte bies erom heen. De vulling is speciaal katoen voor babydekentjes, babyquiltjes mogen geen synthetische vulling hebben.

Voor de vakantie had ik de verschillende lagen met rijgdraad aan elkaar gezet en tijdens de vakantie heb ik gequilt. Dat ging hartstikke lekker, quilten vind ik helemaal geen vervelende bezigheid. Het middengedeelte doe ik met de quiltring, maar de randen doe ik net zo lief zonder, ik maak dan nog steeds best mooie steekjes. Misschien heb ik toch nog wel wat aan al mijn borduurervaring! Toen we thuiskwamen, was ook het quilten af en thuis heb ik toen nog de bies erom heen gezet. Ik beheers nu ook eindelijk de blinde steek, dus het ziet er echt netjes uit!
En natuurlijk heb ik alles met de hand gedaan. Ik heb nu een naaimachine, maar ik heb er meer ruzie dan plezier mee.Het quiltje is voor het dochtertje van mijn schoonzusje. Ze zit nu nog in de buik, maar kan binnen enkele weken geboren worden. En het quiltje wacht dus op haar!

2 opmerkingen:

  1. Prachtig, dat heb je heel mooi gemaakt!

    BeantwoordenVerwijderen
  2. prachtig geworden, je hebt aardig wat opgestoken van de lessen om het al zo vlot in elkaar te zetten.

    Groetjes Yvon.

    BeantwoordenVerwijderen

Bedankt voor je reactie! Ik vind het erg leuk om iets van je te horen.