donderdag 5 januari 2012

Heits Quilt

Saaie quilt, hè? Het is dan ook de achterkant van Heits Quilt, even een foto van gemaakt om het quiltwerk te kunnen laten zien. Ik moet nog wel even wat quilten, nog zo'n 8 blokken (van de 36) plus de randen. Het is gewoon een hele klus.
Dit is een foto van één van de blokken. In vier blokken heb ik een bloemetje getekend, gewoon omdat ik dat mooi vond. Het komt zo mooi omhoog na het quilten. De blauwe lijntjes verdwijnen natuurlijk nog, dat is wateroplosbare stift. En dan blijft er een dun blauw lijntje over, ik quilt met lichtblauwe draad.
Dit is een foto van het midden van de quilt. Vier blokken vormen met elkaar een ster, die ik met het quilten ook geaccentueerd heb, maar dat is op de foto niet zo heel goed te zien. Uit de ster komen vier woorden: Geloof, Hoop, Liefde en Trouw.
Een plaatje van de hele quilt, gedrapeerd over de buffetkast. Verspreid over de quilt staan de voorletters van alle leden van onze familie. Bovenin de quilt heb ik de namen van mijn ouders genaaid. Helemaal onderin quilt ik nog de omtrek van mijn handen, het is tenslotte handwerk.

Ik heb nog wel wat te doen, maar het wordt gelukkig geen haastklus. De laatste maanden was ik bang dat het met mijn vader wel heel snel slechter ging omdat zijn gedrag zo veranderde. Maar het lijkt nu wat rustiger te worden, de scan zag er goed uit (zie blogbericht). Zijn drukke gedrag kan ook door de medicijnen komen. Ik ben heel erg blij dat mijn vader dus toch wat meer tijd lijkt te krijgen. Bovendien hoef ik nu geen compromissen te doen aan deze quilt en kan ik het gewoon zo mooi maken als ik zelf graag wil.

Fulltime quilten wil niet, ik krijg last van mijn pols en vingers, maar ik werk er toch elke dag wel een uurtje aan. Maar haasten hoeft dus niet. Gelukkig.

3 opmerkingen:

 1. wordt mooi zeg! Ik ben ook een quilt aan het maken voor iemand die waarschijnlijk niet al te lang meer heeft...

  BeantwoordenVerwijderen
 2. ziet er heel mooi uit, prachtig.

  mvg saramm1987

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Wat heb je toch een beauty van een quilt voor je vader gemaakt, echt super en zo speciaal.
  Groetjes, Amarins

  BeantwoordenVerwijderen

Bedankt voor je reactie! Ik vind het erg leuk om iets van je te horen.