donderdag 24 oktober 2013

123. Dresden Plate

Dresden Plate. Er zijn mensen die hele quilts maken met dit patroon. Kon ik me nooit zoveel bij voorstellen, ik keek juist altijd best wel tegen dit patroon op. Hoe maak je in vredesnaam zoiets?
Geïnspireerd door de hexagonnetjes, heb ik dit maar als Engels patchwork aangepakt en de bloemblaadjes op karton gelijmd, die aan elkaar genaaid en daar een cirkel van gemaakt. Stof is gelukkig flexibel, dus eenmaal geappliceerd zag het er best mooi uit. Er zat nog een opening in het midden en van daar uit heb ik de twintig kartonnetjes weer verwijderd. Ik gebruik die speciale blauwe lijm, die laat gemakkelijk los. Ik heb één keer gedacht dat dit ook met Pritt kon. Dat kan dus niet.
Toen alle karton eruit was, heb ik de cirkel erop genaaid. Die had ik eerst om een kartonnetje gesnoerd, gestreken en vervolgens weer losgehaald, zodat de naad mooi rond was weggewerkt. Ooit ga ik nog heel goed in needle turn worden, maar dat is nu nog niet het geval, dus ik gebruik gewoon trucjes!

Vandaag ben ik bij mijn moeder. We zullen nieuwe heideplantjes planten op mijn vaders graf, zodat dat weer winterklaar is. Verder quilten we natuurlijk veel, superleuk zo'n gezamenlijke hobby, en genieten we van het bij elkaar zijn. Fijn dat mijn man de zorg voor de kinderen op zich wil nemen, zodat ik een dag alle aandacht voor mijn moeder kan hebben!

4 opmerkingen:

 1. Nou, dat is heel mooi geworden. Fijne dag nog bij je moeder. Groetjes Wilma

  BeantwoordenVerwijderen
 2. het ziet er perfect uit ,van zoiets heb ik een tasje gemaakt alleen die rondingen zitten er niet in zie mijn blog. gr mery

  BeantwoordenVerwijderen
 3. je dresden plates zijn mooi gelukt, zeg ;0) zo doe ik de rondjes ook het liefst hoor! fijn, zo'n dag voor en met je moeder.

  BeantwoordenVerwijderen
 4. Wij hadden inderdaad een hele fijne dag samen. Veel gequilt en gepraat en mooie heideplantjes op het graf van Willem/heit geplant. Ik vond alles heel fijn en gezellig.

  Liefs mama.

  BeantwoordenVerwijderen

Bedankt voor je reactie! Ik vind het erg leuk om iets van je te horen.