zaterdag 22 februari 2014

Voorjaarsfröbels

Kun je voorjaarskriebels hebben terwijl er helemaal geen winter is geweest? Het was af en toe een beetje koud. We hebben een dun laagje ijs op de vijvers gezien. Maar bij ons heeft er niet eens sneeuw gelegen. Volgens mij hebben we zelfs het buitje natte sneeuw gemist. Maar de struiken zijn alweer aan het knoppen, de krokussen steken hun kopjes boven de modder uit. De lente lijkt in aantocht te zijn.
Voor mezelf vind ik dit wel prima. Ik houd niet van de extreme jaargetijden: niet te warm en niet te koud, dan ben ik gelukkig. En dan zit ik in Nederland op de goede plek.
Het is nu voorjaarsvakantie, het eerste weekend ervan. Dus even een weekje niet aan het werk, erg fijn. Het is namelijk best wel heel erg druk. Ik heb nu ook nog twee stagiaires erbij, wat ontzettend leuk is, maar het kost nog wat meer tijd. Want ze hebben nog nooit een les gegeven, dus daar valt vrij veel uit te leggen en te begeleiden. Afgelopen week hebben ze twee lessen van me overgenomen, maar die moet ik dan natuurlijk wel observeren en er achteraf weer een gesprek over hebben.

Regelmatig werk ik aan de afghan. Ook leuke bloemetjes! Maar waar ik steeds tegenaan loop, is dat er weer een kleurtje dmc op is. Dat is in het afgelopen blok al drie keer gebeurd. En ik dacht dat ik nu geïnventariseerd had dat ik alles had, maar weer is er weer een kleurtje op, die van de stiklijntjes deze keer. Ach, als ik weer eens in het centrum ben, dan regel ik dat wel.

Er is ook weer een blok voor Pi and Square gemaakt. Ik ben er erg blij mee, die draaiende ster vind ik erg passen bij wat ik voor het geheel in mijn hoofd heb.
Manlief heeft nog steeds niets in de gaten, of wat ook kan is dat ik niet in de gaten heb, dat hij alles allang in de gaten heeft. Maakt niet uit: het lijkt me leuk om een surprisequilt te hebben.

Met de kindjes thuis wordt er ook veel thuis gefröbeld. De strijkkralen zijn op het moment helemaal hot. Dante heeft het cirkeltje rechts op de buitenschoolse opvang gemaakt. De rest is thuis gemaakt. Het sterretje is mijn maaksel, de uiltjes heeft Quiltijn van een patroontje gemaakt en het rondje boven is een maaksel van Dante en mij samen. Leuk toch, in feite ook patchwork!

3 opmerkingen:

  1. Wat maak jij een ongelofelijk mooie dingen! Complimenten hoor.

    BeantwoordenVerwijderen
  2. Van die bloemen wordt iedereen toch vrolijk? Ik wel in ieder geval.

    BeantwoordenVerwijderen

Bedankt voor je reactie! Ik vind het erg leuk om iets van je te horen.