zondag 6 april 2014

Borduurweer

Waar mijn drukke hoofd het patchen op het moment haast niet op kon brengen, wees het me gisteravond licht aarzelend naar m'n borduurwerk: "Misschien heb je daar wel zin in..."
En dat was het. De stofjes voelen even niet lekker, ik weet niet wat het is. Het echte quiltwerk wil wel, maar de SBS is een behoorlijke lap: soms voelt het gewicht alleen al als te veel.
Maar borduren, gelukkig. Dit voelde goed. Vanmiddag kon ik blok 28 van de Nature's Home Afghan afronden, een heerlijk gevoel!


Het is vreselijk druk op het moment. Morgen moeten de laatste resultaten van mijn eindexamenleerlingen binnen zijn. Dat is dus nakijken, nakijken, nakijken. Maar ondertussen komt ook vanuit de andere klassen genoeg werk binnen en de lessen gaan ook nog gewoon door. Dit weekend ben ik twee keer uit mezelf voor 7.00 uur wakker geworden en toen maar gewoon uit bed gestapt om even een uurtje in alle rust na te kunnen kijken.
En ik ben er inmiddels allang achter dat stagiaires niet je werk overnemen: een les aan hen overdragen kost me veel meer tijd dan de les gewoon zelf doen. Maar toch, het is wel leuk. Ik maak me van tevoren wel elke keer zo'n zorgen... Ik kan me echt opvreten als mijn klas zich niet gedraagt, maar ik mag niet ingrijpen: de stagiaires moeten het echt zelf doen. Dat is mijn grootste les.

Gisteren was mijn moeder jarig. Ze werd 55 jaar. Dit is de tweede verjaardag die ze zonder mijn vader moest vieren. Ze heeft een drukke dag gehad, met allemaal gepland en minder gepland bezoek. 's Avonds gingen we met het grote gezin bij een wokgrill-restaurant eten. Lekker, maar wel erg druk. Ik heb heerlijk mijn buikje rond gegeten. Tegenover me zat iemand met een nog veel rondere buik: mijn schoonzusje, over precies een maand uitgerekend. Dan wordt onze familie weer aangevuld. Ik ben benieuwd!

6 opmerkingen:

 1. Gefeliciteerd met je mam. Sterkte op je werk. En wat is je NHA mooi. Pravhtig vind ik haar borduren geeft mij ook altijd erg veel rust.

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Gelukkig heb je borduurwerk liggen. En dat moet ook een keertje af.
  De lapjes komen wel weer als het wat rustiger is.

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Pfff wat een drukte met die examens. Veel sterkte hoor met die drukte de komende tijd.

  BeantwoordenVerwijderen
 4. Gelukkig kunnen wij handwerkers eens afwisselen.
  Als het ene niet zo goed meer lukt, pak je het andere werkje.
  En na een poosje, lukt het eerste toch weer wel!

  Bedankt voor je commentje op mijn blog.
  Ja, ik werk alleen met de machine.
  Handwerk vind ik prachtig, maar gaat iets te traag naar mijn zin ;-)
  Vooral het gedoe met de malletjes en alles aftekenen vind ik niet zo leuk.
  Dus ben ik blij dat ik het machinaal patchen heb leren kennen.

  BeantwoordenVerwijderen
 5. Is het gelukt met de examens? Vast wel. Wat een drukke periode moet dit elk jaar voor jou zijn! En fijn dat je kan afwisselen. De afghan komt zo ook wel een keer af!

  BeantwoordenVerwijderen

Bedankt voor je reactie! Ik vind het erg leuk om iets van je te horen.