vrijdag 25 april 2014

Koninklijk borduren...

Al een paar weken heb ik meer zin in borduren dan in quilten en daar vaart de afghan wel bij. In bijna drie weken tijd is er een volledig blok bijgekomen. En dat terwijl ik al zo'n drie jaar aan de onderste rij werk (ik kwam erachter toen ik mijn blog doorbladerde op het label 'afghan'. Ik schaam me best een beetje...)....
Vanmiddag heb ik de stiklijntjes geborduurd en toen mocht dit prachtige gietertje op de foto. En dan nu verder met het laatste blok!

Het grootste deel van de middag heb ik aan mijn borduurwerk kunnen besteden en morgen heb ik ook een dag grotendeels voor mezelf. Het is vakantie en manlief en de kinderen zijn een dagje naar mijn schoonouders. Meestal ga ik mee, maar toen manlief aanbood dat ik ook wel even lekker thuis mocht blijven, kon ik dit aanbod niet afslaan. Koningsdag morgen vier ik dus rustig thuis.
Ik kan nu lekker uitrusten, want eigenlijk ben ik best wel erg moe. Het was een onrustige week, met veel extra dingen. We hadden dinsdag een lezingenmiddag op school, die afgesloten werd met een maaltijd, waardoor ik pas om acht uur thuis was. Woensdag hadden we 's middags en 's avonds tienminutengesprekken op school, die kosten ook altijd veel energie. Bovendien had ik 's middags, direct na mijn lessen ook nog een uur op de basisschool van de kinderen geholpen met papier-maché: wat een geklieder met die lijm, maar erg grappig. Gisteren was de laatste lesdag van de examenklassers: de hele school stond op z'n kop. Erg leuk, dat wel. En vandaag waren natuurlijk de Koningsspelen, waarbij ik als vrijwilliger een groep basisschoolleerlingen begeleidde. Oudste zoon deed ook mee en zag er heel stoer uit met in zijn oranje sporttenue. We startten met ontbijt op school. Conclusie: Twintig kinderen van zes en zeven jaar die zelf hagelslag op hun brood doen, geeft heel veel troep. Daarna volgden een warming-up en tien verschillende spelletjes. Ik ben anders nooit zo sportief!
Toen manlief vanmiddag met de kinderen vertrok, viel ik bijna in slaap op de bank. Maar dat vind ik dan weer zo jammer van m'n tijd. Dus nadat ik de hond had uitgelaten, heb ik m'n borduurspullen gepakt, 'Pride and Prejudice' op de televisie gezet en ik heb nu al een aantal heerlijke uurtjes gehad. Tussendoor heb ik even een italiaanse bol met kipmeloensalade gegeten. Superlekker en voor mezelf vind ik het even niet nodig om te koken. Kost alleen maar weer borduurtijd.

Dus: ik had hard verder borduren en ik ben benieuwd wanneer ik jullie Nature's Home Afghan AF kan laten zien!

7 opmerkingen:

 1. Borduren is ook heel leuk om te doen. Dus ik hou je niet tegen. Hahah...
  Ga zelf ook weer eens een kaartje maken dit weekend. Hoop ik natuurlijk.
  Er staat weer een hoop op het programma dit weekend.

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Nou geen wonder dat je moe bent. Een drukke week zo te lezen met veel leuke dingen. Je blok vind ik prachtig.nen wat goed dat je ermee verder gaat. Veel borduur en lyierpkezier morgen.

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Dat laatste blok gaat vlot af zijn denk ik. Heb jij dat ook dat je dan bijna niet kan stoppen omdat het bijna af is?
  Lekker hoor, even rust. Wel nodig inderdaad. En Pride &Prejudice, wát een goed idee. Film of serie? Ik stuur manlief binnenkort ook weg met de kinderen ;-)

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Klopt, als het bijna af is, dan wil ik door.
   P en P is de serie, via Netflix.
   En jij ook lekker even rust. Mag ook best, tcoh?

   Verwijderen
 4. piep, heerlijk,meid, een Dagje met ME-tijd,
  lekker borduren,
  wordt erg mooi
  benieuwd naar het resultaat,
  laar alles op zijn tijd
  want het is tenslotte een hobby

  knuf mieke en fijne koningsdag

  BeantwoordenVerwijderen
 5. Je gieter is prachtig!
  Leuk dat je terug de smaak te pakken kreeg.
  Ja, af en toe is het heerlijk dat man en kinderen de deur uit zijn.
  Geniet van je rust.

  BeantwoordenVerwijderen
 6. leuke blok heb je geborduurd en hoeft je niet te schamen, gewoon doen waar je zin in hebt, ook al was het even geleden van het borduren, komt wel goed!

  BeantwoordenVerwijderen

Bedankt voor je reactie! Ik vind het erg leuk om iets van je te horen.